Podranea-Pandorea |
Odgovori | Stranica <1 7891011 19> |
Korisnik | ||
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A moje mlade grančice, zapelcane u 6 mjesecu, poklon Mire K, sve 3 imaju mnogo pupoljaka, a velike su 1 pedalj, pa ih je vjerojatno očaralo međimursko bablje ljeto!!! A sličice, naravno, čim se otvori prvi cvijetić!! |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo moja PODRANEA je upravo procvala i cvate do zime
|
||
život je more
|
||
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Divna ti je, Lantana, i moja je procvala. |
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja podranea je okupirala cijelu odrinu, dvor i prvi kat:
A ovo je pogled odozgo, sa terase: |
||
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
||
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Fermina ogromna je i prekrasno izgleda, moja je ove godine bacila dosta novih grana, ali ako ovako nastavi zagušit će sve oko sebe.
|
||
život je more
|
||
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Treba je držati pod kontrolom.Ja to ove godine nisam mogla.
|
||
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
||
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prekrasna je, Fermina Daza!
|
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
što je ovo predivno !
|
||
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Još nešto kad poćinje s cvjetanjem ,i kako podnosi hladnoću?
|
||
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pošto sam ja lumen za zamijeniti cvijeće, ovo gore kaj sam mislila da uzgajam podraneu, na kraju ispao jasmin!!! Pa onda, uzgajam lantane pa ispadnu muškatne kadulje!! Ma ima još, ali se nemogu sjetiti!! Ali vratit ću se Brača sa jednom zakorjenjenom mladicom podranee!! Tako dugo ću je tražiti dok je ne pronađem!!! Ili se tako dugo ne vračam s Brača dok je ne nađem!!! |
||
|
||
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Počinje cvjetati u 9. mj.Cvijet traje skoro do Božića.Sve ipak ovisi o vremenskim prilikama.Jak vjetar i hladnoća će je ogoliti, toplina joj godi. Dok je mlada teže podnosi hladnoću i ne može opstati na temperaturi ispod nule.U unutrašnjosti se ne može uzgajati vani.Čak i kod mene, na toplom jugu, je nekoliko puta ugibala ( -3°C ) ali se uvijek ponovno budila iz korijena i iste godine dosegla pozamašnu veličinu tako da je najvažnije sačuvati joj korijen. |
||
|
||
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Fermina, nikad nisam vidjela tako bujnu i divnu podraneu, bravo! I moja je u zemlji, pa se nadam takodjer da ce poludjeti, ako ne ove, a ono dogodine.
|
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da, treba joj malo vremena dok poludi a onda je se ne možeš riješit.
Što je najbolje, ova moja (zapravo su dvije ) i nije u vrtu nego u arli di nema baš previše zemlje ali je zato obilato zalijevam. |
||
|
||
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Vratila se ja sa Brača, sa Lantaninom biljčicom sa korjenom ali i grančicama koje su u vodi i čekam da puste korjenčiće!!!
Ali me ubija i pandorea i podranea!!!! Jer neznam, od posađenih biljčica koja je koja!! Moram staviti sličice, da me prosvijetlite po ovom pitanju!! Ali bitno kaj ja znam da je imam, a koja je koja manje je bitno!! |
||
|
||
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
freeland44 i meni si uzela grančicu od Lantane pa sam vidjela da u temi njezinog vrta kaže da je to PODRANEA.
I sada i ja imam Podraneu i Pandoreu
Napokon ću to zapamtiti
A moja podranea nije cvala ove godine, makar su reznice koje sam vam poslala, vama cvale. Čitala sam o tome, Nina mi je puno pomogla ništa... čak kažu da cvatnja može izostati 2 godine ( možda je to slučaj sa mojom jer je proizvedena iz sjemena). A koliki važ da joj stavim, pojma nemam.
Evo da vidite kako je prerasla ovaj važ:
|
||
Rijeka
|
||
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Za Lovru
|
||
Rijeka
|
||
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Za Lovru
|
||
Rijeka
|
||
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo Nininog objašnjenja, Tvoja Lovro, kao i moja ima 5 listića ( brojala sam ti ih) pa je PANDOREA
|
||
Rijeka
|
||
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja imam...pppp, sa 3, 5 i 7 listića na jednoj lisoj peteljici, Sa tri listića se pokazalo da je jasmin, a ostalo će isto pokazati cvijetići sljedće godine!!!
Kožast je kao pandorein, reckav nije ni jedan, svi su glatki rubovi!! Toliko od mene po ovom pitanju!!! Bravo ja!! |
||
|
||
Odgovori | Stranica <1 7891011 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |