Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Podranea-Pandorea
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Podranea-Pandorea

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 19>
Korisnik
Poruka
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2011 u 10:43
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

ovakva je bila 30 svibnja imaš pravo Nina nisam pažljivo čitala trebalo je te dvije teme razdvojiti
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2011 u 13:30
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Podranea jos nema cvijet...valjda ju je zavaralo ovo bablje ljeto...je li kod drugih procvala?

A moje mlade grančiceWink, zapelcane u 6 mjesecu, poklon Mire Ksmile169, sve 3 imaju mnogo pupoljaka, a velike su 1 pedalj, pa ih je vjerojatno očaralo međimursko bablje ljeto!!!  A sličice, naravno, čim se otvori prvi cvijetić!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2011 u 22:00
Evo moja PODRANEA je upravo procvala i cvate do zime

život je more
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2011 u 05:25

Divna ti je, Lantana, i moja je procvala.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2011 u 20:41
Moja podranea je okupirala cijelu odrinu, dvor i prvi kat:

A ovo je pogled odozgo, sa terase:

Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2011 u 21:42
Fermina ogromna je i prekrasno izgleda, moja je ove godine bacila dosta novih grana, ali ako ovako nastavi zagušit će sve oko sebe.
život je more
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 09:00
Treba je držati pod kontrolom.Ja to ove godine nisam mogla.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 17:14
Prekrasna je, Fermina Daza!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 20:43
Clap što je ovo predivno !
Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 20:46
Još nešto kad poćinje s cvjetanjem ,i kako podnosi hladnoću?
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 22:17
Originalno poslano od člana freeland44 freeland44 napisao:

Podranea jos nema cvijet...valjda ju je zavaralo ovo bablje ljeto...je li kod drugih procvala?

A moje mlade grančiceWink, zapelcane u 6 mjesecu, poklon Mire Ksmile169, sve 3 imaju mnogo pupoljaka, a velike su 1 pedalj, pa ih je vjerojatno očaralo međimursko bablje ljeto!!!  A sličice, naravno, čim se otvori prvi cvijetić!!

Pošto sam ja lumen za zamijeniti cvijeće, ovo gore kaj sam mislila da uzgajam podraneu, na kraju ispao jasmin!!!

Pa onda, uzgajam lantane pa ispadnu muškatne kadulje!!  Ma ima još, ali se nemogu sjetiti!!

Ali vratit ću se Brača sa jednom zakorjenjenom mladicom podranee!! Tako dugo ću je tražiti dok je ne pronađem!!!  Ili se tako dugo ne vračam s Brača dok je ne nađem!!!

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2011 u 09:29
Originalno poslano od člana Gordana102 Gordana102 napisao:

Još nešto kad poćinje s cvjetanjem ,i kako podnosi hladnoću?

Počinje cvjetati u 9. mj.Cvijet traje skoro do Božića.Sve ipak ovisi o vremenskim prilikama.Jak vjetar i hladnoća će je ogoliti, toplina joj godi.
Dok je mlada teže podnosi hladnoću i ne može opstati na temperaturi ispod nule.U unutrašnjosti se ne može uzgajati vani.Čak i kod mene, na toplom jugu, je nekoliko puta ugibala ( -3°C ) ali se uvijek ponovno budila iz korijena i iste godine dosegla pozamašnu veličinu tako da je najvažnije sačuvati joj korijen.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2011 u 16:17
Fermina, nikad nisam vidjela tako bujnu i divnu podraneu, bravo! I moja je u zemlji, pa se nadam takodjer da ce poludjeti, ako ne ove, a ono dogodine.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:42
Da, treba joj malo vremena dok poludi a onda je se ne možeš riješit.
Što je najbolje, ova moja (zapravo su dvije ) i nije u vrtu nego u arli  di nema baš previše zemlje ali je zato obilato zalijevam.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 12:05
Vratila se ja sa Brača, sa Lantaninom biljčicom sa korjenom ali i grančicama koje su u vodi i čekam da puste korjenčiće!!!

Ali me ubija i pandorea i podranea!!!!  Jer neznam, od posađenih biljčica koja je koja!!  Moram staviti sličice, da me prosvijetlite po ovom pitanju!!  Ali bitno kaj ja znam da je imam, a koja je koja manje je bitno!!

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 22:19
freeland44 i meni si uzela grančicu od Lantane pa sam vidjela da u temi njezinog vrta kaže da je to PODRANEA.

I sada i ja imam Podraneu i Pandoreu Wink
Napokon  ću to zapamtiti LOL
A moja podranea nije cvala ove godine, makar su reznice koje sam vam poslala, vama cvale. Čitala sam o tome, Nina mi je puno pomogla ništa... čak kažu da cvatnja može izostati 2 godine ( možda je to slučaj sa mojom jer je proizvedena iz sjemena). A koliki važ da joj stavim, pojma nemam.
Evo da vidite kako je prerasla ovaj važ:

Rijeka

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 02:21
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Free moja pandorea je sramežljivo počela izbacivati izboje.Kada bude bolje vidljivo slikati ću i staviti sliku ovdje....WinkWink

Za LovruWink
Rijeka

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 02:25
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Slučajno sam naletila na ovu temu i shvatila da i ja imam tu predivnu biljku koja je bacila prvi cvijet...Bergenija opet imamo isti cvijet...Tvoja pandorea je prekrasna, ogromna i rascvjetana...Moram se konzultirati s tobom oko uzgoja i spremanje po zimi....

Za Lovru Wink
Rijeka

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 02:27

Frida,

Stavila sam za vikend pandoreu pored podranee, evo ti razlika:
Pandorea ima 5-7 listica na stapki, podranea 9-11.
Pandorea ima skroz gladak rub lista, podranea reckav
Pandorein list je kozast, podranein je skroz tanak.
Pandorein listic uvijek stoji potpuno otvoren i ravan, podranein ima tendenciju da se savija na uzduznoj zili.

Po ovome, tvoja je blize pandorei, prema slici.

Pod kojim si imenom ti to dobila? Podranea i pandorea su relativno rijetke biljke kod nas, ali je campsis veoma cesta, a i campsisa ima vise vrsta, a i on je dosta slicnog lista.
 Tvoja je  biljka i vjerojatno malo drugacija i zato jer je u hladu, mene je to zapravo u prvi tren navelo da budem sigurna da nije podranea.
Evo Nininog objašnjenja, Tvoja Lovro, kao i moja ima 5 listića ( brojala sam ti ihWink) pa je PANDOREA
Rijeka

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 11:06
Ja imam...pppp, sa 3, 5 i 7 listića na jednoj lisoj peteljici, Sa tri listića se pokazalo da je jasmin, a ostalo će isto pokazati cvijetići sljedće godine!!!
Kožast je kao pandorein, reckav nije ni jedan, svi su glatki rubovi!!  Toliko od mene po ovom pitanju!!!  Bravo ja!!  smile113Wink

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.