Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 21:19
Fuksija,procvali su ti!!!!Nemaš pojma kak mi je drago,ko da su moji!Nema veze jel liče ili ne,predivni su,osobito ovak dok im sunce prosijava kroz latice.Čestitam ti,majstorica si!!!Kolko su visoki,izgledaju mi veliki,sočni,zdravi,ma super!!!Baš si mi uljepšala dan!
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 21:27
Draga Rain, hvala ti mnogo na lijepim rijecima i pohvalama.
Nadam se da ce jos neki adenium da mi procvjeta ove godine.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 21:54
Prekrasno koliko vidim procvali su prije 5 godina starosti samo bi im iduće proljeće trebala odrezati vrhove to potiče grananje pa više nalikuju na malo drvce.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 08:36
fuksija predivni su smile94
svaka čast na zelenom palcu i strpljenju smile141
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 10:53
 ajoj, ja cu još dvi godine čekati na svoj cvijet...moja tri su još u stadiju prvog para listića ( supke)....
Bravo Fuksija...
Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 13:38
fuksija smile141za tvoje adeniume.
frida suosjećam sa tobom i moji su još malecki.
imam jedno pitanje: a kada im se formira trbuščić ? Hoće li i moji biti poput fusijinih, bez trbuha?
ups, to su dva LOL
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 23:06
Drage cure, hvala vam svima na lijepim rijecima.
Hvala; Miss, Nataliji, Fridi, Matildi.

Zelim svima od srca da vam sto prije procvjetaju adeniumi.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
macgywer View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 22
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macgywer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2010 u 13:02
Originalno poslano od člana matilda matilda napisao:

imam jedno pitanje: a kada im se formira trbuščić ?

čitao sam negdje na stranici uzgajivača da su selekcijom iz velikog broja biljaka postigli patuljast rast, izraženiji trbuščić i brže cvjetanje. zvuči ko tv - prodajasmile198
molim znalce da nas prosvijetle o čemu stvarno ovisi formiranje i veličina trbuščića. da li je u pitanju klima, vremenski uvijeti, zemlja, gnojivo, sjeme ili nešto drugo?
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2010 u 15:54
 moje razmišljanje - gledajući fuksijine adenijume, meni se čini kako je stabljika uz zemlju ipak nekako šira...možda je moguće da se "deblja"  s vremenom...što starija biljka - deblje podnožje, a istovremeno prestaje rast u visinu..sad moguće da se i učini nešto s vrhom ( pincira, npr.)..
Na prethodnoj stranici ( ili za dvije prije) su neki adeniumi u prirodi...e sad, zbog kuta snimanja teško je odrediti koliko su zapravo visoki..mogli bi biti i prilično veliki...ovo nije nikakvo stručno mišljenje nego moje osobno koje uopće ne mora biti ispravno...
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2010 u 16:01
Kažu da adeniumi uzgojeni iz sjemena dobivaju s vremenom debeli kaudeks,a oni dobiveni iz reznice ostaju u obliku stabla.E,sad ,negdje sam pročitala da debljanje ovisi i o gnojidbi,navodno da gnojivo za kaktuse djeluje na razvoj korijena i kaudeksa,a ono za cvatnju djeluje tak da stablo brže raste u visinu i prije cvate.Tko bi ga znao,trebalo bi skoknuti u Tajland,i naučiti od majstora!
Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2010 u 21:44
ma bit ću ja zadovoljna i samo cvijetomsmile64, hvala vam na odgovoru.smile177
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2010 u 21:29
Adenimu se počne granati ako mu se odreže vrh provjereno vidjela ošišane i sad već tjeraju nove grane moji će slijedeće proljće biti podkresani.
Na vrh
malaluna View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 266
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malaluna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2010 u 02:24
 A jeste svi otkačeni baš ste mi smile71!!!!! Nego, jako mi se sviđa ta biljčica, smiješna je kada je mala, a prelijepa kada naraste! Da  li se sjeme može negdje kupiti pa da i ja probam zasijati te debeljuce?
Pozdrav svima :)
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2010 u 08:41
Pozdrav od friško zaljubljene u adeniume!

imam jedno pitanje.... imam pet malih posijanih prije 20-ak dana koji su sad visine oko 3 cm i imaju prvi par listića. stoje s unutarnje strane zapadnog prozora gdje imaju puno svjetla ali ih zaštitim od direktnog sunca. zadnjih dana sam ih stavljala van gdje je znatno toplije ali opet ne na sunce. ne zalijevam, samo ih poprskam jednom-dva puta dnevno. za sada odlično izgledaju....
zanima me da li ih sad već smijem iznositi van na direktno sunce ili je ovako dobro da su vani na toplom ali da ih ne prži sunce dok su još bebe?

hvala unaprijed na pomoći i savjetima!
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2010 u 10:46
smile169Jutros sam slučajno otvorila Forumske stranice (obično to radim po noći ) i odmah sam zapazila novosti na temi adeniuma.Kako sam veliki zaljubljenik u adeniume, odmah sam otišla pregledati novosti.Kao prvo Fuksija čestitke za tvoje adeniumiće koji su krenuli cvjetati....ClapClap.Ja mislim da nikada neću dočekati cvjetanje posijanih, jako dugo to traje i uvijek su opasnosti da im se nešto dogodi....Meni su samo 3 živa od puno posijanih i drže se....Lanjski veliki adenium je počeo bacati listiće i pupove, nadam se uskoro cvjetanju...Ove sam godine kupila još jedan rascvjetani imenom Eva u Bauhausu. Nije bio skup, 65kn, a prizvođač je Lark iz Ljubljane.Tražila sam stranicu na internetu ali izgleda da nemaju stranicu nego samo telefon.
Sretno svim ljubiteljima adeniuma u sijanju i preživljavanju malih biljčica.Rain ti si uz Fuksiju prava majstorica za sijanje ovih prekrasnih biljčica....WinkWinkSmile
sutra je novi dan
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2010 u 15:21
Malaluna,ima na Ebayu kolko hoćeš,nisu ni skupi.Imaš A. obesum,za koje vele da su iz sjemena uglavnom svi u crveno-rozo- bijelim bojama cvijeta,i A.arabicum,koji imaju jako debeli kaudeks,granaju se jače,i cvjetove bijelo-roze.A.somalense su visoki i dosta vitki.Ja više nemam ni jednu sjemenku,ostatke sam posijala u proljeće.
Anastazija,moji proljetni sijanci su čak i klijali na suncu,vani su,na sunčanom mjestu stalno,rastu,samo su malo pocrvenili.Ti svoje polako navikni na vanjske uvjete,pa po malo na direktno sunce.Oni vole sunce i vrućini,samo pazi da ti se sijanci ne isuše i ne smežuraju.Dok su mali,osjetljivi su i na isušivanje i na prezalijevanje.To je iz mog iskustva.
Jagodica,vele iskusniji od mene da je normalno da ti ostane oko 10-20% izniklih adeniuma,ostalo propadne iz raznoraznih razloga.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2010 u 16:00
Ja sam imala dobru poduku (i sjeme) od naše rain i moji adeniumi su, berem meni : Predivni!
Imam i buce i više elegantne i male, ali guste listiće ili samo sa dva ...., ali svi mi izgledaju dosta zdravo.
Stalno su mi vani, na jutarnjem suncu do 13 sati i u posude pod njih stavim svaka dva dana "pol prsta" vode.
Jedno vrijeme su sporije rasli i ja sam ih stavila u humusnu zemlju sa manje pijeska (dok su bili mali bilo je više pjeskovita zemlja), dohranjujem ih jednom tjedno i od tada na očigled bujaju:
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2010 u 16:56
rain, hvala na savjetu!
to sam čitala da su osjetljivi dok su mali pa ih zato nosim van samo kad sam kod kuće i mogu ih ići provjeriti svako malo da se nisu previše isušili. a zalijevam ih tj. poškopim stvarno samo malo po malo.

i još jedno pitanje... prihranjivanje! kada početi, koliko često i konkretno čime (naziv i proizvođač - može i na pp da ne radimo reklamu).

hoya, tvoji su baš lijepi slatki takvi mali. ja imam dvije vrste, od jedne su malo tanji a od druge su bucmastiji.
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2010 u 22:35
E,to je pravo pitanje.Iskreno,nemam pojma,ja sam svoje počela prihranjivati sa gnojivom za kaktuse kad su dobili prve prave listiće.Debljaju se,manje rastu u visinu,o cvatnji još ni ne mislim.
Hoya,tvoji su baš lijepi,s čim ti prihranjuješ?
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2010 u 22:41

Kupila sam u gnojivo za kaktuse Valentin. Mala bočica od 2,5 dl bit će meni za cijelu godinu. Da vidiš rain kako se u tjedan dana vidjela razlika. Trbušćići su im se "naduli", a počeo je izlaziti list za listom.

U početku mi ih je nekoliko propalo, sad su mi jaki. Plijesni sam se riješila sa cimetom.
A slušala sam te kao pravi štereber - i to ti je to!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,235 sekundi.