Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 407> |
Korisnik | |
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fuksija,procvali su ti!!!!Nemaš pojma kak mi je drago,ko da su moji!Nema veze jel liče ili ne,predivni su,osobito ovak dok im sunce prosijava kroz latice.Čestitam ti,majstorica si!!!Kolko su visoki,izgledaju mi veliki,sočni,zdravi,ma super!!!Baš si mi uljepšala dan!
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Draga Rain, hvala ti mnogo na lijepim rijecima i pohvalama.
Nadam se da ce jos neki adenium da mi procvjeta ove godine. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Prekrasno koliko vidim procvali su prije 5 godina starosti samo bi im iduće proljeće trebala odrezati vrhove to potiče grananje pa više nalikuju na malo drvce.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
fuksija predivni su
![]() svaka čast na zelenom palcu i strpljenju ![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
ajoj, ja cu još dvi godine čekati na svoj cvijet...moja tri su još u stadiju prvog para listića ( supke)....
Bravo Fuksija... |
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
fuksija
![]() frida suosjećam sa tobom i moji su još malecki. imam jedno pitanje: a kada im se formira trbuščić ? Hoće li i moji biti poput fusijinih, bez trbuha? ups, to su dva ![]() |
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Drage cure, hvala vam svima na lijepim rijecima.
Hvala; Miss, Nataliji, Fridi, Matildi. Zelim svima od srca da vam sto prije procvjetaju adeniumi. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
macgywer ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 22 |
čitao sam negdje na stranici uzgajivača da su selekcijom iz velikog broja biljaka postigli patuljast rast, izraženiji trbuščić i brže cvjetanje. zvuči ko tv - prodaja ![]() molim znalce da nas prosvijetle o čemu stvarno ovisi formiranje i veličina trbuščića. da li je u pitanju klima, vremenski uvijeti, zemlja, gnojivo, sjeme ili nešto drugo? |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
moje razmišljanje - gledajući fuksijine adenijume, meni se čini kako je stabljika uz zemlju ipak nekako šira...možda je moguće da se "deblja" s vremenom...što starija biljka - deblje podnožje, a istovremeno prestaje rast u visinu..sad moguće da se i učini nešto s vrhom ( pincira, npr.)..
Na prethodnoj stranici ( ili za dvije prije) su neki adeniumi u prirodi...e sad, zbog kuta snimanja teško je odrediti koliko su zapravo visoki..mogli bi biti i prilično veliki...ovo nije nikakvo stručno mišljenje nego moje osobno koje uopće ne mora biti ispravno... |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Kažu da adeniumi uzgojeni iz sjemena dobivaju s vremenom debeli kaudeks,a oni dobiveni iz reznice ostaju u obliku stabla.E,sad ,negdje sam pročitala da debljanje ovisi i o gnojidbi,navodno da gnojivo za kaktuse djeluje na razvoj korijena i kaudeksa,a ono za cvatnju djeluje tak da stablo brže raste u visinu i prije cvate.Tko bi ga znao,trebalo bi skoknuti u Tajland,i naučiti od majstora!
|
|
|
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
ma bit ću ja zadovoljna i samo cvijetom
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Adenimu se počne granati ako mu se odreže vrh provjereno vidjela ošišane i sad već tjeraju nove grane moji će slijedeće proljće biti podkresani.
|
|
![]() |
|
malaluna ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 266 |
A jeste svi otkačeni baš ste mi
![]() Pozdrav svima :)
|
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
Pozdrav od friško zaljubljene u adeniume!
imam jedno pitanje.... imam pet malih posijanih prije 20-ak dana koji su sad visine oko 3 cm i imaju prvi par listića. stoje s unutarnje strane zapadnog prozora gdje imaju puno svjetla ali ih zaštitim od direktnog sunca. zadnjih dana sam ih stavljala van gdje je znatno toplije ali opet ne na sunce. ne zalijevam, samo ih poprskam jednom-dva puta dnevno. za sada odlično izgledaju....
zanima me da li ih sad već smijem iznositi van na direktno sunce ili je ovako dobro da su vani na toplom ali da ih ne prži sunce dok su još bebe?
hvala unaprijed na pomoći i savjetima!
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() Sretno svim ljubiteljima adeniuma u sijanju i preživljavanju malih biljčica.Rain ti si uz Fuksiju prava majstorica za sijanje ovih prekrasnih biljčica....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Malaluna,ima na Ebayu kolko hoćeš,nisu ni skupi.Imaš A. obesum,za koje vele da su iz sjemena uglavnom svi u crveno-rozo- bijelim bojama cvijeta,i A.arabicum,koji imaju jako debeli kaudeks,granaju se jače,i cvjetove bijelo-roze.A.somalense su visoki i dosta vitki.Ja više nemam ni jednu sjemenku,ostatke sam posijala u proljeće.
Anastazija,moji proljetni sijanci su čak i klijali na suncu,vani su,na sunčanom mjestu stalno,rastu,samo su malo pocrvenili.Ti svoje polako navikni na vanjske uvjete,pa po malo na direktno sunce.Oni vole sunce i vrućini,samo pazi da ti se sijanci ne isuše i ne smežuraju.Dok su mali,osjetljivi su i na isušivanje i na prezalijevanje.To je iz mog iskustva. Jagodica,vele iskusniji od mene da je normalno da ti ostane oko 10-20% izniklih adeniuma,ostalo propadne iz raznoraznih razloga. |
|
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja sam imala dobru poduku (i sjeme) od naše rain i moji adeniumi su, berem meni : Predivni!
Imam i buce i više elegantne i male, ali guste listiće ili samo sa dva ...., ali svi mi izgledaju dosta zdravo.
Stalno su mi vani, na jutarnjem suncu do 13 sati i u posude pod njih stavim svaka dva dana "pol prsta" vode.
Jedno vrijeme su sporije rasli i ja sam ih stavila u humusnu zemlju sa manje pijeska (dok su bili mali bilo je više pjeskovita zemlja), dohranjujem ih jednom tjedno i od tada na očigled bujaju:
![]() |
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
rain, hvala na savjetu!
to sam čitala da su osjetljivi dok su mali pa ih zato nosim van samo kad sam kod kuće i mogu ih ići provjeriti svako malo da se nisu previše isušili. a zalijevam ih tj. poškopim stvarno samo malo po malo.
i još jedno pitanje... prihranjivanje! kada početi, koliko često i konkretno čime (naziv i proizvođač - može i na pp da ne radimo reklamu).
hoya, tvoji su baš lijepi slatki takvi mali. ja imam dvije vrste, od jedne su malo tanji a od druge su bucmastiji.
|
|
![]() |
|
E,to je pravo pitanje.Iskreno,nemam pojma,ja sam svoje počela prihranjivati sa gnojivom za kaktuse kad su dobili prve prave listiće.Debljaju se,manje rastu u visinu,o cvatnji još ni ne mislim.
Hoya,tvoji su baš lijepi,s čim ti prihranjuješ? |
|
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Kupila sam u gnojivo za kaktuse Valentin. Mala bočica od 2,5 dl bit će meni za cijelu godinu. Da vidiš rain kako se u tjedan dana vidjela razlika. Trbušćići su im se "naduli", a počeo je izlaziti list za listom. U početku mi ih je nekoliko propalo, sad su mi jaki. Plijesni sam se riješila sa cimetom.
A slušala sam te kao pravi štereber - i to ti je to!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |