Magnolija |
Odgovori | Stranica <1 7891011 13> |
Korisnik | |
IvanOs
Već proklijao 3. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Magnolija može podnijeti dosta niske temperature zbog svoje dvije ovojnice oko cvijeta koje ju štite.
Veliki je problem ako visoke temperature potjeraju pup da bubri i vanjska tvrda ovojnica pukne a zatim dođe smrzavanje i cvijetovi se smrznu kao što je to bilo prošle godine pa onda zaboravite na njene lijepe cvijetove. Kako to izgleda možete vidjeti na slici. |
|
Bolje biciklom u ribolov nego mercedesom na posao. |
|
Sponzorirani linkovi | |
IvanOs
Već proklijao 3. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
IvanOs
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nažalost ovaj snijeg će obrati puno cvjetova magnolije što se vidi na ovom istjeranom pupu snimljenom danas.
Na drugoj slici koju sam snimio kroz staklo i mražicu protiv komaraca koja je na prozoru ali se ipak vidi koliko je pupova rascvjetalo i od njih ništa ove godine. Nadam se da će neki i ostati koji se još nisu otvorili. |
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
auuu baš šteta kako ti je bogata pupovima .
I kad nas je u Sarajevu pao snijeg ali koliko sam vidjela kod mene su pupovi još zatvoreni. Prošle godine mi je kasni snijeg polomio pola grana. |
|
IvanOs
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sreća je kad zima traje istim intenzitetom cijelo vrijeme. Problem je kao ovaj da bude nekoliko dana i + 15 pa onda pupovi naglo krenu a zatim dođe temperatura u minus i sve uništi.
|
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...moja najnovija ljubimica...nije velika ni široka...ali bit će, da...bit će!
Pevec, 25 kn! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...i pitanje... magnolija kupljena sa nježnom žuitm cvjetićima, iz godine u godinu postaje sve bjeljija.....
...dal postoji kakvo sredstvo, gnojivo ili što već da bi joj se vratila prvotna boja????? |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imala sam isti problem, i listovi su bili blijedi kao i cvjetovi. Agronom je rekao da je riječ o nedostatku željeza, i nakon što je dobila dozu tekućeg željeza, vratila se u prvobitno stanje.
Evo kako to izgleda danas
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja magnolija ima još jako sitne pupove, snijeg ju je malo usporio....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jaooo cure sta ce nam biti od magnolija nakon snijega???
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sva sreća da se pupovi nisu ni malo otvorili pa će vjerujem bezbolnije preživjeti ovaj snijeg koji i sada pada.....
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina, baš šteta što je opet zahladilo kada ti je ova ljepotica u punom sjaju.....
|
|
|
|
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bebolina stvarno je predivna ovako velika i rscvjetana
lovrek i tvoja sadnica mi se jako sviđa |
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove sam ljepotice početkom zime pošteno orezala iako znam da one to ne vole, ali morala sam jer su smetale za obnovu fasade. Već kad smo im već morali skratiti grane koje su dodirivale kuću, prikratili smo im i vrhove u nadi da će oformiti gušću krošnju koja nam je idealna hladovina ljeti.
Evo kako to sad izgleda....cvate
|
|
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kao spoža,prepreljepa. |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bebolina jel boja na slici vjerna boji u stvarnosti?
pitam jel imam jednu njezno roza i dvije male tamno ljubicaste, a moram priznati da mi se ova tvoja cini kao treca nijansa....odnosno neka izmedju |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina,predivna je!Ja sam se bojala orezati svoju,baš iz razloga jer svugdje piše da one to ne vole.Čak na etiketi su lijepo prekrižene makaze
Ja ću svoju orezati malo,čim završi sa cvjetanjem,sada kada vidim ovu tvoju ne bojim se...Izgubila je formu i izgleda divlja.Moja je ona niska vrsta ,Magnolia Susan.Imam želju nabaviti i M. Sunsation..Na ovom linku ima prelijepih : ) http://www.thehoneytreenursery.com/Magnolias.php |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Odgovori | Stranica <1 7891011 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |