|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 14> |
Korisnik | |
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
![]() |
Kaj znači neobičan? Ugodan ili neugodan?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Caca ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 01 Rujan 2007 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 83 |
![]() |
ne bas ugodan.
|
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
![]() |
u jednoj knjizi sam pronašla ispod lat.naziva Rhoeo spp. ime REO eto ![]() Ažurirao Arwen - 06 Listopad 2007 u 10:57 |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() |
Kako se zove onaj grmić što ima cvijet nalik četki za pranje boca ( crveni cvijet) ?
|
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
![]() |
našla sam da se zove limunska vretenika, odnosno kalistemon ili lat. Callistemon citrinus
grm uspravnog rasta, slabo razgranat kad trljamo lišće jako miriše na limun ![]() Ažurirao Arwen - 14 Listopad 2007 u 19:15 |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() |
hvala.
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() |
...
Ažurirao voki - 23 Listopad 2007 u 15:42 |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() |
Izvonjavam se nisam odmah vidio. U pitanju je asparagus plumosus
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
![]() Zna li neko nešto o ovoj biljci, plod joj je kao od mandarine, prekriven finim dlačicama kao somot, ima intenzivan miris i plod je pun semenki. Na stablu ima male bodlje. Dobio sam jedan plod sa Crnogorskog primorja i posadio semenke proletos i sada imam nekoliko ovih biljčica. |
|
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
![]() |
Voki, ovo je gorka naranča. Nije baš za ishranu najbolja, ali se koristi kao podloga za nacijepljivanje agruma. Podnosi niske temp. uz minimalnu zaštitu.
|
|
![]() |
|
![]() |
Hvala Kika, ima zanimljiv plod i neuobičajene listove. Bez obzira što plod nije jestiv ostaviću ih da rastu.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Ja bih je također ostavila. Plod nisam vidjela, ali je i meni lišće jako interesantno. Pazi samo gdje je sadiš jer ima velike i oštre bodlje.
|
|
![]() |
|
Plantlover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
![]() |
Dina mislim da je ono neka vrsta luka
|
|
![]() |
|
ruža ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 119 |
![]() |
cijela biljka miriše na limun ili cimet zbog eteričnih ulja. voli puno sunca i cvate kasno proljeće bijelim rozim ili crvenim cvijetom-sjeme se sadi najesen i treba proći nekoliko godina do prvog cvijeta, ne voli presađivanje pa treba pažljivo birati mjesto sadnje.
inače se još zove Vrijesak, ima ga na Velebitu i spada u zaštićene biljne vrste.
i naravno blizu moje kuće gdje sam ga ubrala proljetos( NEZNAJUĆI DA JE ZAŠTIĆEN). BAŠ ME ZANIMA DA LI ĆE PONOVO NIKNUTI!!!!
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
![]() |
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() |
zna li neko koja je ovo biljka
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
Očito nitko ne zna. List mi je sličan listu ljubičice. Ima li cvijet ta biljka,kada cvate? U svakom slučaju zanimljiv list.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() |
nikad nije cvjetala, a list je samo oblikom slican listu ljubicice
puno je veci, gladak je i ima ove zute pjege i meni je u pocetku bio cudan, da ne kazem nelijep, cak mi je djelovao bolestan s ovim zutim flekama ali s vremenom mi se sve vise svidja njegova neobicnost |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
![]() Di su ti stručnjaci sad kad ih čovjek treba?? Baš me zanima koja je to biljka.
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
![]() |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |