Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8788899091 138>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 21:23
 Pustilka, sluzavo je i ni Evil Smile ne bi izdvojio koštice od te sluzi....Najprije će ti biti jasnije ako ti kažem da je svaka koštica u tom sluzavom omotaču koji ima teksturu sličnu bobici grožđa bez kožice....ali ovo je daleko kompliciranije, jer se te koštice teško daju izdvojiti iz te " želatinozne opne "....

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 21:39
 Najprije sam mislila kog će mi vraga i ovo malo krokodilčeka, a sad mi je stvarno žao da ih nema više.....cijelu zimu bi ih cijedila za zdravi prirodni sok !  Inače za one koji ne znaju, Kiwano može dosta dugo stajati. ....Negdje na net-u piše da se može očuvati sve do travnja..stoga, s pravom mi i treba biti žao da ga nemam malo više....UnhappyOuch

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 21:41
Jel rodi na vriježi recimo kao krastavci ili manje?
Kažem ja krenulo me ispitivati LOL
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 21:44
kako to raste i kako se sadi.
jedan put prije par godina dobila sam 2 kom od jedne žene koja mi je rekla da ih držim zamotan u papir na toplom mjestu.papir mi je ovlažio i počelo je tjerati.u drugom mjesecu je imalo stabljike 20-tak cm pa sam ga posadila u cvijetar i raslo je ali kad sam ga iznijela van pomalo je ugibao i uginuo.
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 21:51
  Pustilka, samo pitaj, sve ću ti rado reći.....Kiwano je kao krastavac da, ali ima jednu užasnu manu....kad ga se posije i kad nikne, zapravo mu jako dugo treba da krene rasti.....Bila sam toliko ljuta i već sam i to malo mislila počupati, jer je stvarno napredovao "puževim korakom", reklo bi se......stvarno mu jako dugo treba da se nekamo pokrene.....ali i kad krene uopće ga ne možeš skužiti....Mislila sam da su to samo prazne vriježe, jer dok ih samo površinski pratiš, imaš dojam kao da se samo sile, da nemaju ploda....a onda sam jedan dan ljutita išla u " pretres " vriježa....Mogu reći, dočekalo me lijepo iznenađenje....bila je već hrpa lijepih plodova, dobro zakamufliranih i skrivenih pod vriježama i lišćem....kako sam čula druge, neki su rekli kako bi rado svrstali Kiwano i invazivnu biljku, jer im je jako puno urodio..EmbarrassedSmile  

Dodala bih još samo nešto, po pitanju zahtjeva, unatoč tome što ima jako kasno "paljenje" uopće  kao biljka nije pretjerano zahtjevan ni za čim...Ja ga nisam ničim gnojila, zalila sam ga tu i tamo.....okopalo možda jednom, dva puta i to je bilo sve...

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 22:00

Ajči da ti nisi dobila nešto drugo ?  Ne znam da bi Kiwano mogao istjerati, ima užasno čvrstu koru, čovjek bi rekao, stvarno "krokodilsku" ...Siju se kao i krastavci, neki su ih sijali tako na slobodno, da pužu po zemlji, a od drugih sam čula kako oni vole biti na mreži, ali plodove vole skrivati dolje u podnožju, što je stvarno točno kao švicarski sat ....kako sam ih prvi puta sijala, odlučila sam im ipak omogućiti mrežu.....nisam požalila, jedino mi je žao da sam ih imala samo na taj komadić.  Ali dobro, bio je to samo experiment i čisto da se upoznam s nepoznatom biljkom.....sad mi je puno jasnije i milsim da će ih na godinu ići više na moj vrt...Smile

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 22:28
moguće da je bilo nešto drugo.ovo je izgledalo isto takvo,ali nije bilo jako čvrsto.isto je izgledalo i imalo zelenu unutrašnjost i sjemenke,ali istjeralo je stabljiku iz djela suprotnog od peteljke.dakle iz ploda ne iz sjemena.tko zna šta je to bilo
zaboravih reći ovo je stajanjem postalo žuto skoro naranđasto
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 22:37
  Hm? Da vidiš, Kiwano je također narančast kad odstoji, sad mi je to prava zagonetka, ali nije mi jasno ako to i jest bio Kiwano, kako je uspio proklijati, osim ako mu je kora jako omekšala.....ErmmQuestion

Da nisi možda dobila onaj ukrasni krastavac, ježić ? I on izgleda bodljikavo, zapravo ja ga nisam vidila uživo, ali na slici mi isto izgleda bodljikavo, samo mi se čini da nije tako čvrst kao Kiwano.....

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 22:41

Evo ga Ježić-krastavac ( Cucumis dipsaceus )  Slika je posuđena s net-a.....Embarrassed

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 20:35

Kako je vrijeme gripe i viroze ( a nešto od toga sigurno imam smile210)  Navukla sam se na prirodne voćne sokove, spravljene u mojoj kućnoj radinosti...Evo opet vam donosim nešto zanimljivo, ali ovaj puta vam neću otkriti sastojke ovog narančastog soka, već to prepuštam vama da otkrijete što se skriva u ovom jako finom soku ...

Ajmo curke moje, koja pogodi sastojke,  od čega je ovaj narančasti gusti sok dobiva receptić istog, a možda još nešto ! Embarrassedsmile84

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2013 u 20:37

Da ne ispadnem totalno zagonetna,  ovaj je od iscjeđenog grožđa i jednog limuna...EmbarrassedHeart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 22:36

Sok od Hokkaido tikve

Potrebna je jedna lijepa Hokkaido tikva.
                                  Tikvu očistiti, povaditi koštice i oguliti koru.
     Iako imam električni sokovnik, ovaj puta ga nisam koristila, već sam tikvu izribala na ribež,                                           malo pošećerila i ostavila jedan čas da odstoji.

Sad u to sve dodati litru ili manje vode, ovisi koliko želite, no nikako ne previše                                                                  ( sok neće biti tako dobar).
                              Sve dobro ožmikati rukama i sok procijediti kroz cjedilo, dodati jednu lijepu 
                                               debelu naranču i pola ili cijeli limun, ovisi koliko kiselo želite da bude.

Dobro promješajte i uživajte u punoj čaši vitamina! 

smile95smile84   
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 13:42
Male kućne čarolije,a jel pomažu protivsmile210
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 14:12
   Ma  baš i ne Dmirce, prije čaj pomaže kod smile210
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 16:05
Ne mogu pogoditi od cega si smućkala onaj zuti sok,a jaako lijepo izgleda.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 16:31
Jabuka, limun, mozda i mrkva?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2013 u 17:03

Curke, receptić vam je niže od slikice.....LOL  Sokić je od Hokkaido tikve....SmileEmbarrassedHeart

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2013 u 23:35
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Sok od Hokkaido tikve

Potrebna je jedna lijepa Hokkaido tikva.
                                  Tikvu očistiti, povaditi koštice i oguliti koru.
     Iako imam električni sokovnik, ovaj puta ga nisam koristila, već sam tikvu izribala na ribež,                                           malo pošećerila i ostavila jedan čas da odstoji.

Sad u to sve dodati litru ili manje vode, ovisi koliko želite, no nikako ne previše                                                                  ( sok neće biti tako dobar).
                              Sve dobro ožmikati rukama i sok procijediti kroz cjedilo, dodati jednu lijepu 
                                               debelu naranču i pola ili cijeli limun, ovisi koliko kiselo želite da bude.

Dobro promješajte i uživajte u punoj čaši vitamina! 

smile95smile84 

Želio bih ovom prigodom pohvaliti ovaj recept i autora,jer je sok predivan,danas sam ga radio od zelenih hokkaido!!! ClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClapClap
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2013 u 23:53
  Fiki, Hvala ti lijepa, baš mi je drago da se taj sokić još nekome svidio !  smile73smile76
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2013 u 23:59
Sviđaju mi se tvoji recepti,,sljedeći put radim Hokaido (zelene) kocke,,,Stvarno imaš gastronomskog umijeća!!!Clapsmile55
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8788899091 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.