monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8788899091 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pustilka, sluzavo je i ni ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Najprije sam mislila kog će mi vraga i ovo malo krokodilčeka, a sad mi je stvarno žao da ih nema više.....cijelu zimu bi ih cijedila za zdravi prirodni sok ! Inače za one koji ne znaju, Kiwano može dosta dugo stajati. ....Negdje na net-u piše da se može očuvati sve do travnja..stoga, s pravom mi i treba biti žao da ga nemam malo više.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Jel rodi na vriježi recimo kao krastavci ili manje?
Kažem ja krenulo me ispitivati ![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
kako to raste i kako se sadi.
jedan put prije par godina dobila sam 2 kom od jedne žene koja mi je rekla da ih držim zamotan u papir na toplom mjestu.papir mi je ovlažio i počelo je tjerati.u drugom mjesecu je imalo stabljike 20-tak cm pa sam ga posadila u cvijetar i raslo je ali kad sam ga iznijela van pomalo je ugibao i uginuo.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Pustilka, samo pitaj, sve ću ti rado reći.....Kiwano je kao krastavac da, ali ima jednu užasnu manu....kad ga se posije i kad nikne, zapravo mu jako dugo treba da krene rasti.....Bila sam toliko ljuta i već sam i to malo mislila počupati, jer je stvarno napredovao "puževim korakom", reklo bi se......stvarno mu jako dugo treba da se nekamo pokrene.....ali i kad krene uopće ga ne možeš skužiti....Mislila sam da su to samo prazne vriježe, jer dok ih samo površinski pratiš, imaš dojam kao da se samo sile, da nemaju ploda....a onda sam jedan dan ljutita išla u " pretres " vriježa....Mogu reći, dočekalo me lijepo iznenađenje....bila je već hrpa lijepih plodova, dobro zakamufliranih i skrivenih pod vriježama i lišćem....kako sam čula druge, neki su rekli kako bi rado svrstali Kiwano i invazivnu biljku, jer im je jako puno urodio.. ![]() ![]() Dodala bih još samo nešto, po pitanju zahtjeva, unatoč tome što ima jako kasno "paljenje" uopće kao biljka nije pretjerano zahtjevan ni za čim...Ja ga nisam ničim gnojila, zalila sam ga tu i tamo.....okopalo možda jednom, dva puta i to je bilo sve... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ajči da ti nisi dobila nešto drugo ? Ne znam da bi Kiwano mogao istjerati, ima užasno čvrstu koru, čovjek bi rekao, stvarno "krokodilsku" ...Siju se kao i krastavci, neki su ih sijali tako na slobodno, da pužu po zemlji, a od drugih sam čula kako oni vole biti na mreži, ali plodove vole skrivati dolje u podnožju, što je stvarno točno kao švicarski sat ....kako sam ih prvi puta sijala, odlučila sam im ipak omogućiti mrežu.....nisam požalila, jedino mi je žao da sam ih imala samo na taj komadić. Ali dobro, bio je to samo experiment i čisto da se upoznam s nepoznatom biljkom.....sad mi je puno jasnije i milsim da će ih na godinu ići više na moj vrt... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
moguće da je bilo nešto drugo.ovo je izgledalo isto takvo,ali nije bilo jako čvrsto.isto je izgledalo i imalo zelenu unutrašnjost i sjemenke,ali istjeralo je stabljiku iz djela suprotnog od peteljke.dakle iz ploda ne iz sjemena.tko zna šta je to bilo
zaboravih reći ovo je stajanjem postalo žuto skoro naranđasto
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Hm? Da vidiš, Kiwano je također narančast kad odstoji, sad mi je to prava zagonetka, ali nije mi jasno ako to i jest bio Kiwano, kako je uspio proklijati, osim ako mu je kora jako omekšala..... ![]() ![]() Da nisi možda dobila onaj ukrasni krastavac, ježić ? I on izgleda bodljikavo, zapravo ja ga nisam vidila uživo, ali na slici mi isto izgleda bodljikavo, samo mi se čini da nije tako čvrst kao Kiwano..... |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Evo ga Ježić-krastavac ( Cucumis dipsaceus ) Slika je posuđena s net-a..... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kako je vrijeme gripe i viroze ( a nešto od toga sigurno imam ![]() Ajmo curke moje, koja pogodi sastojke, od čega je ovaj narančasti gusti sok dobiva receptić istog, a možda još nešto ! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sok od Hokkaido tikve Potrebna je jedna lijepa Hokkaido tikva. Tikvu očistiti, povaditi koštice i oguliti koru. Iako imam električni sokovnik, ovaj puta ga nisam koristila, već sam tikvu izribala na ribež, malo pošećerila i ostavila jedan čas da odstoji. Sad u to sve dodati litru ili manje vode, ovisi koliko želite, no nikako ne previše ( sok neće biti tako dobar). Sve dobro ožmikati rukama i sok procijediti kroz cjedilo, dodati jednu lijepu debelu naranču i pola ili cijeli limun, ovisi koliko kiselo želite da bude. Dobro promješajte i uživajte u punoj čaši vitamina! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Male kućne čarolije,a jel pomažu protiv
![]() |
|
![]() |
|
Ma baš i ne Dmirce, prije čaj pomaže kod
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Ne mogu pogoditi od cega si smućkala onaj zuti sok,a jaako lijepo izgleda.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Jabuka, limun, mozda i mrkva?
|
|
![]() |
|
Curke, receptić vam je niže od slikice..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Želio bih ovom prigodom pohvaliti ovaj recept i autora,jer je sok predivan,danas sam ga radio od zelenih hokkaido!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Fiki, Hvala ti lijepa, baš mi je drago da se taj sokić još nekome svidio !
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Sviđaju mi se tvoji recepti,,sljedeći put radim Hokaido (zelene) kocke,,,Stvarno imaš gastronomskog umijeća!!!
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8788899091 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |