monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8788899091 138> |
Korisnik | |
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moram se ubaciti,,, hehe. sto se tice plastenika... ja na otvorenom nemam par paprika za ubrati,, a u plasteniku krcato!! S time da ovdje imamo jako tesku zemlju, na kraju svega spasava me plastenik za paprike,,, i opet svake godine radim isto, jedan dio povrca van, jedan u plastenik, duze berem od svega po malo...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ja sam uvjek za to da pomognemo jedni drugima, razmjena iskustava uvjek dobro dođe, jer to nas samo obogaćuje, proširujemo vidike i saznajemo možda neka nova iskustva i saznanja koja sami nemamo ili za koja možda ne znamo....Ja uvjek kažem , svi ljudi sve znaju, uvjek se nađe netko tko zna nešto više od mene i obratno...Bit će mi drago da ćemo jedna drugoj moći biti od pomoći i koristi, a također tu ne izostavljam ni sve naše ostale članove, što stare, što nove, uvjek ću pomagati onoliko koliko to bude u mojoj moći...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Imam i ja plastenik, prošle jeseni sam u njega nakrcala luka: srebrenac, onaj ljubičasti i nešto žutog. Posijala sam i zimski luk negdje u 9. mjesecu koji je tek sada počeo rasti. Salatu zimsku nansen i posavku zimsku, još uvijek berem , čini mi se da će za koji dan početi cvijetati. U svojoj temi ću podrobno pisati što u plasteniku uspijeva, nadam se da ćemo moći jedna drugoj biti od pomoći da plastenik dobro iskoristimo.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
A za plastenik, zasad mi isključivo služi za uzgoj presadnica, no moram priznati, on gotovo cijele godine i nije baš potpuno prazan...Tako s početkom jeseni posijem unutra zimsku salatu, dosad sam imala i onaj celer korijenaš, no budući da mi nije niknuo, ove zime je bio posijan celer lišćar i rebraš, uz njega i nešto kovrčavog peršina... S druge strane je posijana rasad povrća, paradajza, paprike, zelja, kelj, brokula,poriluk, karfiol i plavo zelje ili crveno kako mu još negdje kažu...Kad to sve bude riješeno van, što posađeno, što podijeljeno, vidjet ću što ću kasnije staviti unutra..pred lani su mi bili paradajzi, lani nisam unutra ništa ostavila jer se kadkad i zemlja treba odmoriti.....Ove godine ne znam da li ću što saditi unutra ili ću isto ostaviti zemlju na odmor do jeseni..Nekako mi je ipak draže povrće koje je šibano vjetrom, okupano suncem, kišom i rosom....U plasteniku uspije dozrijeti, ali to su mi ipak nekako umjetni uvjeti za biljke iako ja ne špricam s ničime , ne prihranjujem kojekakvim hormonima rasta, niti špricam umjetnim bojilima od kojih će paradajzi za dan ili dva dobiti crvenu boju, a zapravo su unutra još uvjek zeleni.. Zaboravila sam reći, u mojem plasteniku čak je i stazica gdje se prolazi krcata raznim klijalištima i nemam mjesta ni za okrenuti se iako je plastenik nekih dobrih 6m dužine i 3m širine....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Draga Smail Dobrodošla u moj povrtnjak!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga monstera, počela sam čitati tvoju temu od samog početka, moram pohvaliti tvoj rad, bogme imaš veeeliki vrt gledano iz mog vrta koji ima samo par gredica, recimo stotinjak kvadrata. Draga si i sa svima nastojiš podijeliti svoje znanje i prethodna iskustva. a to je danas prava rijetkost. Znaj da ću biti stalni posjetitelj u tvom vrtu kao i u plasteniku. Malo me više interesira tvoj plastenik, šta kroz ljeto imaš u njemu, ili ga samo koristiš za uzgoj presadnica.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Eeeee da, Petit! Ne znam koliko ti treba ljupčaca, ali možda će se koja biljčica naći kod mene! Samo nek prije porastu!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Još bih nešto rekla vezano za flance, ne znam kako je kod drugih, ali ja nemam sreće s kućnim uvjetima, pa to više ni ne radim..dok sam imala posijane flance po kući, uvjek sam imala problem. Bili bi izduženi, blijedi i na kraju polegli, što je problem kod uzgoja u zatvorenom. U početku nisam imala plastenik, nego sam prešla na tunelsku sjetvu ili u leju kako kod nas kažu....No budući da to sve ovisi o meni, postalo mi je teško samoj ujutro otvarati i navečer zatvarati leju, pogotovo dok naiđe neko nevrijeme, pa onda ne daj Bože jakog vjetra, jedan sam ne može savladati i navuči najlon i sve pokriti....Sad mi je puno lakše i jednostavnije, a povrće sijem i u plastenik i u multiploče...ali ono što sam tu primjetila, bar se donekle jednostavnije može kontrolirati temperatura i ono što je jako važno, stalno strujanje i dotok friškog zraka, ali ne tako da se napravi propuh....za male biljke je to jako bitno da kad niknu postepeno očvrsnu i da u samom staru imaju debele stabljike, samo tako će postati zdravi flanci, a kasnije jake i robusne biljke.....Kod mene vrijedi jedno pravilo za sve biljke....U startu mala i jakog, debelog struka, to je zdravi flanac, nema polijeganja, nema bolesti, lako se prima i brzo se adaptira na vanjske uvjete...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Petit Hvala ti!
|
![]() |
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Tražila sam temu eko povrtnjaka i sad vidim tko je autor teme.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jesam, sijala sam ga, samo u plastenik, još moram nešto i vani posijati..
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Jedva ga cekam,moj pastrnjak, persun i mrkvica nikli kako su me obradovali.jeisl sijala pastrnjak?
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
Vidjet ćeš, čekaj dok moj odrasli Ljupčac prolista kako treba , poslikam ti ga! On ti izraste dosta visok, bar kod mene...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8788899091 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |