Slavujev vrt |
Odgovori | Stranica <1 8586878889 282> |
Korisnik | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bilo je zanimljivo kod prevođenja tekstova pa je bečarac"da Bog da se privrnula na me prikolica puna udovica", preveden kao jedna užasna tragedija. za prigodu ulaska u EU, slavonci su im otpjevali: Neće nama Europa zabranit peć rakiju i bikove ranit" |
|
Sponzorirani linkovi | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za svaku situaciju i priliku naši ljudi smisle bećarac......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
PEROVSKIJA perovskia atriplicifolia ruska kadulja
Listopadni polugrm visok do 1 m. Cvate plavoljubičastim cvjetićima,miriše na lavandu i kadulju. Lišće je sivozeleno, mirisno. Nije osjetljiva na bolesti. Cvjeta cijelo ljeto, podnosi sušu i lijepo se uklapa u mediteranski vrt. Dobro podnosi zimu. Najvažnije je orezivanje koje treba obaviti u rano proljeće, prije prvih listova. Da bi bila kompaktna i uspravnih grana, treba ju orezati do zemlje. Ako se ne oreže dovoljno, grane će joj se povijati prema zemlji, ako se orezuje ljeti može uginuti. Razmnožava se reznicama u ljeto ili sjemenom. Primjetila sam da se razmnožila i korjenovim izdancima. Perovskija je ljekovita a koristi se za čajeve i obloge. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
mimi46
Pustio korijenje Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: moslavina Status: Offline Bodovi: 386 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nekad davno kao cura bila sam i ja učesnica na Vinkovačkim jesenima sa našim KUD-om...lijepa sječanja...a prije otprilike pet godina kao promatrač kada su nastupala i moja djeca u istom tom društvu...neponovljiv osječaj
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasne slike,a najljepše vedro slavonsko nebo sa bijelim oblačcima kao pamuk
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rapsodija boja kod tebe, draga Slavujčice!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Slavuj,svaka slika je prica za sebe,sve je predivno i ona "bonsai lavanda" mi je genijalna kao i panj sa "perikom"a klupa uokvirena sa tisucu roza cvijetica
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(2)
|
[/QUOTE] ASTER zvjezdan "Postoji verovanje: ako stojite među zvjezdanima u noći i pažljivo osluškujete cvijeće, možete čuti jedan skoro nečujan šapat. To zvjezdani pričaju sa svojim sestrama zvjezdama. I to nije iznenađenje, zato što po legendi, zvjezdani su izrasli iz praha koji je pao sa zvijezda. Ovu legendu je iznjedrio francuski astronom Cassini kada je u mladosti izučavao nauku o nebeskim tjelima a ostatak života posvetio botanici." |
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Osvojio me i planiram ga posijati bez obzira na boju.
|
|
LeoNata
Pustio korijenje Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bez obzira kako nastali,zvjezdani su predivan poklon prirode u tmurnim jesenskim danima. Super ti je ona lavanda u tegli,ma sve ti je super! :) Toliko lijepih riječi i toliko lijepih slika na tvojim stranicama...
Veliki pozdrav,draga moja! |
|
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
|
Medvjed34
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno! ovi cvjetni otoci su fantastični
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(1)
|
ZAKORJENJJIVANJE BUDLEJE UZETI GRANU DEBLJINE OLOVKE,KOJA JE ŠTO BLIŽE KORIJENU,POSKIDATI SVE LISTOVE. IZREZATI GRANČICE TAKO DA SVAKA IMA PO TRI PUPA STAVITI U ZEMLJU,DVA PUPA ZAKOPATI A JEDAN NEKA BUDE IZNAD POVRŠINE
PREKLOPITI BOCOM I OSTAVITI DO PROLJEĆA
BUDLEJA ČIJE SAM GRANČICE STAVILA NA ZAKORIJENJIVANJE PRIJE GODINU DANA. AKO BUDLEJU ZAKORJENJUJETE VRŠNIM GRANČICAMA,KOJE SU POLUDRVENASTE I TANKE,NAPRAVITE SVE ISTO,SAMO IH POSADITE U POSUDU I PRIJE ZIME UNESITE U PROSTORIJU SA UMJERENOM TEMPERATUROM I ODRŽAVAJTE VLAŽNOST. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Crocosomia "lucifer" [/QUOTE] crocosomia lucifer, često prezimi u vrtu ali se zna dogoditi, da ovisno o vlagi i minusima, izmrzne. Da bi bili sigurni da će preživjeti zimu, dobro je lukovice u jesen izvaditi, posaditi u posudu i spremiti na prohladno mjesto. Važno je tokom zime održavati vlažnost zemlje povremenim zalijevanjem. Ako ostaje u vrtu, dobro ga je zaštititi. Dobra zaštita za njega, kao i za ostale osjetljive biljke su mrežaste vreće napunjene suhim lišćem. |
|
Sabi
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Nedavno posijan Pridružen: 09 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 96 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan vrt, kao iz bajke
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Priču o zvjezdanima i njihovom nastanku sam čula davno, drago mi je da si je ponovila. I podsjetila me na to davno.....
A ovi tvoji manekeni zaista oduševljavaju, prekrasni su! A lijepo je i nebo nad Slavonijom, pa čak i kad je oblačno, kad oblaci izgledaju prijeteće.... uvijek ispod njih zasja makar zraka sunca, ili se potkrade jedan mali bijeli oblačak koji kao da kaže - ne bojte se, proći će...... A bonsai...... "no comment!"
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajama
Anaida pamučni oblaci i lijepe boje, to vrt isprača ljeto i sprema doček jeseni. |
|
Odgovori | Stranica <1 8586878889 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |