Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8586878889 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 23:07
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Eh, da mi je bilo biti tamo, vidjeti uživo!!!Heart
Gledam video, a noge pod stolom same igraju!<span style="line-height: 1.4;">Hvala ti što si ga stavila ovamo.</span>
moram se pohvaliti da je slavonski bečarac zaštitio UNESCO kao nematerijalnu baštinu.
bilo je zanimljivo kod prevođenja tekstova pa je bečarac"da Bog da se privrnula na me prikolica puna udovica", preveden kao jedna užasna tragedija.
za prigodu ulaska u EU, slavonci su im otpjevali:
Neće nama Europa zabranit
peć rakiju i bikove ranit"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 23:16
Za svaku situaciju i priliku naši ljudi smisle bećarac......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 23:28
PEROVSKIJA   perovskia atriplicifolia   ruska kadulja

Listopadni polugrm visok do 1 m.
Cvate plavoljubičastim cvjetićima,miriše na lavandu i kadulju.
Lišće je sivozeleno, mirisno.
Nije osjetljiva na bolesti.
Cvjeta cijelo ljeto, podnosi sušu i lijepo se uklapa u mediteranski vrt.
Dobro podnosi zimu.
Najvažnije je orezivanje koje treba obaviti u rano proljeće, prije prvih listova.
Da bi bila kompaktna i uspravnih grana, treba ju orezati do zemlje.
Ako se ne oreže dovoljno, grane će joj se povijati prema zemlji, ako se orezuje ljeti može uginuti.
Razmnožava se reznicama u ljeto ili sjemenom.
Primjetila sam da se razmnožila i korjenovim izdancima.
Perovskija je ljekovita a koristi se za čajeve i obloge.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 23:30
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Za svaku situaciju i priliku naši ljudi smisle bećarac......
kako god bilo, samo nek je veselo.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 10:14

Na vrh
mimi46 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimi46 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 10:19
smile120nekad davno kao cura bila sam i ja učesnica na Vinkovačkim jesenima sa našim KUD-om...lijepa sječanja...a prije otprilike pet godina kao promatrač kada su nastupala i moja djeca u istom tom društvu...neponovljiv osječaj
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 10:57
krasne slike,a najljepše vedro slavonsko nebo sa bijelim oblačcima kao pamuk
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 17:13
Rapsodija boja kod tebe, draga Slavujčice!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 17:39
Draga Slavuj,svaka slika je prica za sebe,sve je predivno i ona "bonsai lavanda" mi je genijalna kao i panj sa "perikom"a klupa uokvirena sa tisucu roza cvijeticasmile78
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 19:40
smile161    smile84   smile79
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (2) Hvala(2)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 21:17

[/QUOTE]
ASTER zvjezdan
"Postoji verovanje: ako stojite među zvjezdanima u noći i pažljivo osluškujete cvijeće, možete čuti jedan skoro nečujan šapat.
To zvjezdani pričaju sa svojim sestrama zvjezdama.
I to nije iznenađenje, zato što po legendi, zvjezdani su izrasli iz praha koji je pao sa zvijezda.
Ovu legendu je iznjedrio francuski astronom Cassini kada je u mladosti izučavao nauku o nebeskim tjelima a ostatak života posvetio botanici."
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 21:23
Osvojio me i planiram ga posijati bez obzira na boju.smile161
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 07:45
Bez obzira kako nastali,zvjezdani su predivan poklon prirode u tmurnim jesenskim danima. Super ti je ona lavanda u tegli,ma sve ti je super! :) Toliko lijepih riječi i toliko lijepih slika na tvojim stranicama...
Veliki pozdrav,draga moja!
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 07:51
Prekrasno! ovi cvjetni otoci su fantastični
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 12:27

ZAKORJENJJIVANJE BUDLEJE

UZETI GRANU DEBLJINE OLOVKE,KOJA JE ŠTO BLIŽE KORIJENU,POSKIDATI SVE LISTOVE.

IZREZATI GRANČICE TAKO DA SVAKA IMA PO TRI PUPA

STAVITI U ZEMLJU,DVA PUPA ZAKOPATI A JEDAN NEKA BUDE IZNAD POVRŠINE

PREKLOPITI BOCOM I OSTAVITI DO PROLJEĆA

BUDLEJA ČIJE SAM GRANČICE STAVILA NA ZAKORIJENJIVANJE PRIJE GODINU DANA.

AKO BUDLEJU ZAKORJENJUJETE VRŠNIM GRANČICAMA,KOJE SU POLUDRVENASTE I TANKE,NAPRAVITE SVE ISTO,SAMO IH POSADITE U POSUDU I PRIJE ZIME UNESITE U PROSTORIJU SA UMJERENOM TEMPERATUROM I ODRŽAVAJTE VLAŽNOST.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 12:48

Crocosomia "lucifer"

[/QUOTE] crocosomia lucifer, često prezimi u vrtu ali se zna dogoditi, da ovisno o vlagi i minusima, izmrzne.
Da bi bili sigurni da će preživjeti zimu, dobro je lukovice u jesen izvaditi, posaditi u posudu i spremiti na prohladno mjesto.
Važno je tokom zime održavati vlažnost zemlje povremenim zalijevanjem.
Ako ostaje u vrtu, dobro ga je zaštititi.
Dobra zaštita za njega, kao i za ostale osjetljive biljke su mrežaste vreće napunjene suhim lišćem.
Na vrh
Sabi View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 96
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 17:42
prekrasan vrt, kao iz bajke Heart
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2013 u 20:44
Priču o zvjezdanima i njihovom nastanku sam čula davno, drago mi je da si je ponovila. I podsjetila me na to davno.....
A ovi tvoji manekeni zaista oduševljavaju, prekrasni su!
A lijepo je i nebo nad Slavonijom, pa čak i kad je oblačno, kad oblaci izgledaju prijeteće.... uvijek ispod njih zasja makar zraka sunca, ili se potkrade jedan mali bijeli oblačak koji kao da kaže - ne bojte se, proći će...... 

A bonsai...... "no comment!"
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 21:12
Originalno poslano od člana mimi46 mimi46 napisao:

smile120nekad davno kao cura bila sam i ja učesnica na Vinkovačkim jesenima sa našim KUD-om...lijepa sječanja...a prije otprilike pet godina kao promatrač kada su nastupala i moja djeca u istom tom društvu...neponovljiv osječaj
drago mi je mimi zbog zbog takvog osjećaja
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2013 u 21:17
ajama

Anaida

pamučni oblaci i lijepe boje, to vrt isprača ljeto i sprema doček jeseni.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8586878889 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.