Hoya - moje dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8485868788 272> |
Korisnik | |
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
da hosti zimi nestanu listovi, ali ja ju ne spremam u kuću, moja je stalno vani.....
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Neka malo bude u podrumu - dok budem sigurna da se vezala za novu zemlju.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Svima su nam kuće,podrumi i garaže pretrpani cvijećem.
Ja sve trajnice sijem direktno u vrt i najesen,iako su malecke i sitne,ne unosim ih niti ih ičime zaštitim.one mogu prezimiti.
Ne znam šta ti je to sve sijano samo sam lupinus skužila.On bez problema prezimi,mislim na mlade biljkice.I da sad hostu u vrt presadiš ništa joj neće biti.Ko što Lora veli,bez problema prezime
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
lijepo si to pospremila, vjerujem da će ti sve opstati, lantane su preljepe
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Drago mi je da si spasila biljčice od maistora
![]() Na proljeće te čeka novo dizajniranje vrta ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Sasha, pokušala sam sve što mogu staviti u zemlju jer sam prošlu zimu stalno bila u tom malom podrumu. Ostavila sam svega od sjemenja u slučaju da mi ne uspije. Najvše od svega vesele me zlatoglavice, a one su nikle gotovo sve. Sutra (danas) idu sa cijelom posudom u zemlju.
bromelija, žurila sam sa koprivicama jer su im počeli mlitaviti listovi i nisam htjela čekati. Možda bi lantane još izdržale vani, ali sam ih toliko željela da ih sada pazim kao male bebe.
smrcko, već dva dana se pokušavam sjetiti gdje sam ih posadila jer sam i njih htjela spremiti. Zabadam nos u svaki kutak, ali ih nemogu naći. Kud me baš za njih pitaš!? Baš direktno tamo gdje me boli
![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Da samo pitam
![]() ![]() I kako čovjek nikad nije zahvalan a pogotovo ja kojoj "ništa ne treba" (Lora
![]() Znaš Hoya nisi trebala slikati ovako lijepo poslagane biljke, jer izgledaju kao na ponudi. Sigurno nisam jedina koja će "zinuti".
![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Lijepo si ti sve to pospremila
pikasti čičkasti zamršeni - kako kaže Baka, ili calocephalus je znači isto osjetljiv? Probat ču bar jednog skloniti, sa ostalima eksperimentirati, pa ću vidjeti |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Možda smo i poranili s pospremanjem. Otok imaš topliju klimu od nas. Ali i kod nas u Rijeci i okolici su ogromne razlike, dosta da neka biljka, koja može kod mene vani još preživjeti, kod Hoye ili Hamare da ne spominjem Korijenka, ode....
Znači Hoya bilježim se za mrvicu calocephalusa!Polomih jezik!
![]() |
|
![]() |
|
Bako ono crveno je irezina - kod kat.ree je bilo u vazi uz kuću. Calocephalus - pišem ...
OTOK, svakako spremi jer već na oko 15°C ne raste, a ne opstaje na manjoj temperatiri od 5°C.
|
|
|
|
![]() |
|
Za irezinu sam se sjetila. Prekrasna biljka je i baš ti hvala da si i na mene mislila!
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Meni su se koprive povenule i vdim"spaljene"listove već kod prvog slabijeg mraza no lantane bi mogle još vani biti.Nisam to ja pametna nego vjerujem Otok.Ona veli da mogu i moje,koje su još vani,su sasvim ok a vjerujem da je bilo hladnije nego kod vas.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Moje je mišljenje da će se lantana prije smrznuti ako je u pitaru nego u zemlji. Zemlja se ne smrzava tako duboko, koliki ona ima korijen, a ako se nadzemni dio i osuši ona ponovno potjera na proljeće.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
lijepo si ti to sve spremila
![]() i ja sam odlučila eksperimentirati sa lantanama...dvije ću ostaviti u vrtu a dvije su spremljene |
|
![]() |
|
bako - pa pokušavam pamtiti (i pisati) kome sam što obećala, ali - ako zatajim - oprostite ...
shasha, lantana, iris - vjerujem ja vama. Zapamtila sam i da je Lantana rekla da će lantane opstati u zemlji, ali - toliko sam ih željela, stalno mislim da imaju još slab korijen i čuvam ih još ovu zimu u konobi.
Puno sam vaza ispraznila i posadila direktno u zemlju. Prošle sam zime dosta biljaka izgubila zbog prejakog zaljevanja u podrumu, pojavila mi se plijesan ... Ove godine pažnju posvećujem samo "odabranima".
|
|
|
|
![]() |
|
plavooka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 17 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 73 |
Žare-koprive su genijalne...
|
|
Bolje sutati nego blesavo govoriti.
Prvo ispeci pa reci!!! |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Hoya , drago mi je da su dani kopanja, rovanja, odtrpavanja, zatrpavanja konačno iza vas...... sad se još lijepo oporavi od prehlade i izgubljenog glasa i bit ćeš ko nova..... sreća sad nam sljede mirniji zimski dani pa ćeš dobro počinut....
Gledan kako si dobro posložila biljke, ča to je ona mićušna konobica va koj smo prebirale seme..... svaki kantunić dobro iskorišten
![]() Ja još nisan niš spravila.... va garaže mi je još opsajdno stanje..... počet ću drugi tjedan....
Znaš kako mi super napreduje tvoj calocefalus.....već mi je hitil i mladi
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Jesu, korijenko, gotovi su dani velikog kopanja, sad su dani ravnanja, a možeš misliti koliko je kamena izvirilo kad su odvezena sa puta 2 kamiona materijala. Grota do grote! Gade mi se!
Uspjela sam između radova svaki puta nešto odnjeti u konobicu. Jučer sam je cijelu sredila, mora mi biti lijepo kad budem zimske večeri čamila uz moje "bebe". To ti je ona moja mala konobica!
Bravo za calocephalus! Kad smo bili kod Lore rekla si da bi pelcer od koprive. Ima ti već žile od 5 cm.
Na slijedećoj kavi ti donesem!
|
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
ma ja ću u proljeće da dodjem i drpim od svugdje ponešto, ako si mi i nešto obećala ne moraš pamtit, ja ću se sama pobrinut ......konobica ti je baš lijepo ispala...lantanu sam i ja piknula u zemlju, zaštiti ću je pa što Bog da, naravno za svaki slučaj napravila sam pelcer.......
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Lorice, ja već smatram zdravo za gotovo i čekam te u proljeće. Neću ništa pisati. Prošetat ćeš kao zadnji puta i uzeti što trebaš.
E, zaboravla sam te pitati: Što ti je sa scaevolom? Je li opstala!
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8485868788 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |