Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj senjski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj senjski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8384858687 152>
Korisnik
Poruka
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 22:00
prilazna stazica još u izradi:

ovaj je hibiskus, jedini preživjeli od njih četiri, star više od 30 godina koliko ja znam, a to znači  još puno , puno više...mnoge su ga vojske pokušavale uništiti, ali njega smo moj muž i ja uspjeli spasiti. Slikan je pri kraju cvatnje, kada je ostalo još svega nekoliko cvjetova:

da znam bolje slikati i njegov bi cvijet ljepše ispao:

ovo je jedan mladić, grančicu sam otkinula u našem parku, nijansa je drugačija: 

zečeki su se posvuda rasijali, tu su se pomiješali s oleanderima,i čičkom, aizmeđu sam posadila digitalise za sljedeću godinu:

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 22:11
Vidite ovo slatko malo crno stvorenje sa žutim kljunom. To je glavni bandit koji zajedno sa svojom ženskom ekipom  mi uništava vrt. Počupali su mi više od pola novih čuvara, počupali pakujce, verbascume i svašta drugog. A mi ih hranimo i pojimo i punimo kadicu sa svježom vodom za kupanje.
E, nema više, nezahvalnici jedni i štetočine:

nastavak slijedi...

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 22:14
Hej draga, pa taj vrt bez obzira na sušu izgleda savršeno, a male štetočine najbolje u škrinjusmile96
Veselim se tvom dolasku!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 22:46
baš sam se razveselila slikicama koka Smile
kažeš...biljke su se pomalo razrasle? ma razrasle su se one baš fajn..uskoro će ih trebati i sputavati Big%20smile meni je senjski vrt baš če če smile198

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2011 u 23:50
Iš iš, mali kos!
Draga Sara, može se reći da si napravila malo čudo od svog vrta u Senju! Slike sa prvih stranica i ove sa zadnjih su neusporedive. Još da nemaš granica... Lijepo vam je piti kavicu u onom hladu!
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 05:26
Draga Saro s velikim sam užitkom prošetala tvojim senjskim vrtom, razgledala sve novitete što si nabavila i nasmijala se zbog tvoje ljutnje na malog crnog razbojnika! Big%20smile
A onda sam se zamislila u kutku vrta u hladovini s kavicom i pogledom na more, prelijepo!!!

Time is something you can never get back..
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 13:35
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Hej draga, pa taj vrt bez obzira na sušu izgleda savršeno, a male štetočine najbolje u škrinjusmile96
Veselim se tvom dolasku!

Triša, u škrinju??? Vidiš ideje, baš lijepi bucmasti i uhranjeniWink
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 13:44
Kontesaa, LeoNata, misty, hvala vam curke na posjeti i pohvalamaSmile.

Vrlo me razveselila moja žuta tritoma koja je prvi puta procvala i to čak s tri cvijeta. Tritoma je iz radionice BB:

zar nije predivna...obožavam tritome, ajmo još jedan pogled:

između ove dvije gazanije je još jedna tritoma koja još nije cvala:

ovo je Menta longifolia Buddleia, pokusni primjerak, posađena za testiranje podnošenja suše i pripeke:

ovo su niske rudbekije koje sam nabavila kod Šnajdera:

gornje nisu baš nešto, ali ove su lijepe:

a ovo je jedan mali slatkiš, verbaskumčić...sjećate se onog s moga balkona? E, kada je on ocvao, odrezala sam stabljiku i biljku posadila u senjski vrt. I evo ga ponovno cvate, mići je, al me baš razdragao. Verbascum je isto by BB:

nastavak slijedi...

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 17:27
u sjenovitom dijelu vrta jedan je kutić namijenjen probnoj postavi hosta:

za sada izgleda odlično, ali sljedeća dva mjeseca...malčirala sam ju:

Bigmama iz produkcije BB ima cvjetić:

jedan mići patuljak tu stalno stražari:

plavkasta ljepotica iz BB kolekcije:

susjedu pakujcu se nekaj pobrkalo pa cvate, malo se srami pa je sagnuo glavu:

heuchera ili tiarela :

Saxifraga stolonifera, baš ju volim:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 17:30
već sam napisala da su mi kosovi potrgali gotovo sve nove čuvare, nešto starih je ostalo:

jako su mi slatki ovi cvjeteki:

tu je među njima i jedna Lantanina aloica, Kontesina/BB tritoma, zečje uši:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 17:41
ovaj post će biti posvećen našoj korijenko. Pitate se zašto? Ona stvara bijeli vrt, pa ću svoje bijele skupiti u jedan buketić:

Prošle godine sam na placu od jedne bakice kupila jednu margaretu. Neopisivo sam sretna što mi se lijepo razrasla i ima dosta pupoljaka, tak sam sretna:

biserni stolisnik:

agapanthus sam posadila na dijelu koji je na jakom udaru bure. Vjerujte, bura je toliko mlatila po njemu, ali ga nije slomila kako je čvrst (za razliku od bugarskog luka), a bome je i lijep:

Gorka metva me malo razočarala ove godine, gotovo cijeli donji dio je osušen, samo je jedan komadić zdrav:

nezaobilazni u svakom mediteranskom vrtu,  oleander:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 18:00
zečeki su tak zgodni, svuda se zasivaju...ovaj je već cvao u travnju, odrezala sam ga i cvao je i sada. Na odlasku sam opet porezala ocvale dijelove:

ovaj je baš neobičan:

ovaj se mjestio u gredicu s graničicama:

primijetila sam da se donji dijelovi ove kadulje počinje odrvenjavati, znate li jel trebam porezati biljku kao i običnu kadulju iako nema cvijet?:

riskirala sam cvatnju buhača pa sam ga porezala, a da bi dobila lijepo oblikovanu biljku:

Festuca glauca, prepuna metlica, baš je neobična:

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 18:28
Gledam na sat i čini mi se da ti ne upadam u stavljanje slika.
Tvoj je vrt pravo čudo. Koliko biljki, cvijeća, da ne spominjem ono doma....Prekrasno.
A trava? Ha,i kod nas je spaljena iako dobije vode usput kad zalijevam... Bar ju ne treba često šišati!WinkLOL

Najslađi je patuljčić - čuvar!Big%20smile
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 18:36
znamo svi tko najviše voli žuto cvijeće, naša Flavia...pa ak je ono bijelo bilo za korijenko, neka žuto bude za nju. Malo santoline:

jupiii, procvala mi je žuta delosperma:

stolisnik, dar Mire 021, prvi puta u cvatnji, malo ga je bura porušila, pa smo ga obložili kamenjem:

Euryops, baš je zahvalan, treba samo trgati ocvale cvjetiće:

baršunasta cotula hispida s prvim kuglicama:

malo seduma u korovu, ne stigneš sve, (Konte u donjem desnom kutu su tvoje pupavice):

gailardija, poklon Dude-Lave:

Oenothera i jedan od zadnjih cvjetova opuncije:

moja "Donatica" s Flore (Konte, gledaj pažljivo, pored nje je tvoja gailardija):

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 20:53
Prošetala sam i .....uživala u slikicama......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 20:55
Draga RS.!

Bravo ,bravo boriš se sa burom,kosovi i meni rade nereda,ali tu je slatki čuvar vrta.
Prišetala,nauživala se tvoje ljepote.smile120
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 20:56
viš kako seThumbs%20Up zagorci lijepo drže Wink moraju da ne bi dobili špotanciju sa brijega LOL
vš kako sam uočila žutu tritomu već na prvu..clatka je, a festuca me baš iznenadila kako simpatično izgleda sa tim metlicama
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 21:06
hvala curke, baka, milica 7, belina i KontesaaSmile! Još malo slikica stiže.

Salvia microphyla koju sam dobila pelcer od Dude poklanja mi prve cvjetiće:

liriope muscari uz čičak:

ovu jako zgodnu biljkicu sam dobila na jednoj od kava od shashe, još je nismo identificirali:

natalijina kalanchoa i dalje cvate...odlučila sam sljedeće proljeće sve kalanhoe koje imam doma , a ne cvatu mi, posaditi u senjski vrt:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 21:08
centranthus ruber:

još malo oleanderića:

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 21:11
osim žute imam i pinki delospermu:

i ovu lijepu koju mi je poklonila Duda:

mali crveni slatkiš, mislim da je to jedan od Helianthemuma:

u proljetnom čišćenju počupali smo sve gailardije osim ove:

i za kraj malo, kako naša natalija kaže, mojojm rukom uzgojene lavande:

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8384858687 152>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.