Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 407> |
Korisnik | |
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I od mojih će biti nešto
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Ovo su moji sijanci od prije godinu dana Prije desetak dana sam primjetio da su krenuli s vegetacijom, počeli su izrastati novi listići Na prozorskoj su polici iznad radijatora, zalijem ih obilnije kad se supstrat na površini posuši Posađeni su u terakotne posude u blago lužnati, veoma propusni supstrat |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Svaka čast!!!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@zmaj, krasne su ti bebe
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
niklo mi ih je 12 cca možda još koji nikne... nije neka klijavost jer imala sam 20 kupljenih sjemenki i čini mi se 18 od beboline ali dobro bolje išta nego ništa...skoro sam sve zeznula pa sam jako zadovoljna... a i di bi sa svima da su sve nikle :P
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Bar ti je niklo
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
baš tako :) ma ja i sijanje..nije to za mene ja stalno visim nad tim pa ništa..umjesto da sam zalila kako trebai pustila na miru ja svaki dan po malo šprickala...
ali mislim da neću više ih niti sijati di ću sa svima njima.. a i nadam se da će bebi udjelit koju reznicu kultivara :) (ponizno molim na koljenima :D) |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
znaj baš su ti slatke male debeljuce :) i moji će sada godinu dana oni prvi :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
I ja stalno visim
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ma meni je stvarno ih dosta :D ako svi prežive plus ova 4 skoro 20 ću ih imati :D dobro dupliće ću rado podjeliti kad vidim kakav cviejt imaju ali opet puno je to
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Ja da imam prostora,ne bi mi bilo kraja
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ma znam bebi da neće bit još :) kad bude... nek se oni razjačaju i razgranaju... može i dogodine što se mene tiče ;)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Moji su krenuli neki dan,ali su nekako stali,neki su se spustili na zemlju opet,ne znam jel bude kod tih nešto ili...
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
I ja bih tako! U ovom stanju čak me ni ne zanima cvijet. Volim ih gledati kao se debljaju, kako im rastu listići, kako se sjaje... Onaj najveći mladac, za kojeg mislim da je albino, počeo je puštati novi listić! Jeeee! Je li istina da albinosi ne dožive odraslu dob? Maris, sada im je najvažnija toplina. Već kratka izloženost hladnijem zraku može za njih biti fatalna (provjereno, nažalost). Pokušaj ih staviti noću pod običnu svjetiljku, možda pomogne da se podignu. Moji su svaku noć pod halogenom žaruljom i neki već puštaju drugi par listića, a posijani su prije dva tjedna. Do sad in nisam zalijevala nego samo prskala jer im je puno vlage potrebno samo dok ne niknu. Sutra ću ih ujutro prvi put zaliti. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina,djelimo mišljenje
![]() ![]() ![]() maris,slažem se s Andinom,oni su takvi jer im treba puno topline i svijetlosti.Smjesti ih jako blizu radijatora,ja ne bi direktno na njega i bit će bolje.Dok god se drže u zemlji i nisu se smežurali,očvrsnut će ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andina nažalost ne požive dugo jer nemogu vršiti fotosintezu pošto nemaju klorofil
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Hvala vam cure
![]() ![]() |
|
![]() |
|
maris,jel ima gdje otjecati suvišna voda kad zaliješ ili prskaš?Sjećam se da si napisala da je stalno vlažno.Veliš da su na suncu i da im je toplo,možda je previše vlage u pitanju?
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |