Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8182838485 94> |
Korisnik | |
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moje su također dosta stradale od ovih silnih kiša,ali još se nekako drže.danas ne pada pa ću ih malo oprskati s kuprablau.nadam se da će im pasati
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
I moje, vratila sam se s godišnjeg, pune su crnih točkica, lišće im već žuti i suši se, izgledaju baš staro, a ovogodišnje su. Nikada nisam imala tako slabašne pelargonije. Previše kiše...
|
|
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
jooj..žao mi je da su i vaše takve..ali ja sam mislila da su moje samo takve, ali očito im ova gdoina i nije baš nešto..
Ajama..ja sam ih prihranjivala preko lista ( Folifertil T )..ali nažalost ništa....i dalje su iste...imaju sve puno suhog lišća kao i tvoje Bugica...uopće ne izbijaju novi pupoljci...tu i tamo koji...
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Upravo sam obišla one posađene u vrtu i sve su u odličnom stanju, samo malo slabije cvatu, ali to je razumljivo jer me nije bilo i nisu bile prihranjivane. Dakle, nastradale su samo one u žardinjerama sa balkona. I sad ne kužim, zalijevala ih je non stop ista kiša i bile su u potpuno jednakim uvjetima.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
ag008, gledajuci slike tvojih miskatli moram ti kazati moje iskustvo sa tako necim....Mospilan je dobar ali po meni slab za ovog nametnika koji je kod tebe prisutan. Ako vec nisi zakasnio kupi VERTIMEC preparat koji moze da se kupi i maloj kolicini,bar kod nas je tako,i poprskaj ih a ostatkom zalij zemlju, 100% ces se resiti gamadi! Za kratko vreme poterace pupolljke i opet ce ti bujno cvetati,a taj preparat ti ostaje za dogodine. Volela bih da cujem povratnu informaciju od tebe...puno uspeha ti zelim! |
|
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
Bugica, pa di si ih uspjela neći takve???????? starje dah kad ih pogledaš :-)
|
|
![]() |
|
Hehehe... znala sam da će vam se svidjeti. Divne su, a trpe čestu buru i promjene vremena, lokacija je podno Velebita - jedno malo turističko mjesto.
|
|
![]() |
|
vidi je..smije nam se
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ag008 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2014 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 9 |
Evo novosti. Tu i tamo špricam s Mosipilanom i sve prospem s bijelim neopitridom ali ne vidim neki napredak. Nisu to jaki otrovi. Netko je spominjao juhe, ja ih ne znam napraviti. A cijena otrova ovdje kod mene je skupa ili ja ne znam gdje kupiti. Mala vrećica mosipilana 15kn a netko rekao oko ovdje 8kn. Sutra ću zvati za ovaj drugi otrov.
Viseći rastu, ali listovi su nekako zeleno-žućkasti. S time da jedni stalno cvjetaju (rozi), dok crveni znaju dok ovi gusti crveni procvatu jednom pa oko 2-3 tjedna nema ničeg. ![]() ![]() Zanimljiva je stvar da sam imao roze, ovo im je 2. godina. Prve godine su bili slabi, jedva visjeli u kombinaciji s ružama. Kako ruže ne pašu uz ovo cvijeće ove godine sam tražio nove roze i na štandu našao 12kn komad samo ništa nije cvjetalo. Pitao sam koje su boje, on kaže koju trebaš -Rozu. Na to on kaže e ove su ti baš roze. Nisu roze, sada imam sve moguće kombinacije ali nema veze. S druge strane su samostojeće (3 komada; crveno, rozo, crveno) i one prije najgušće, crvene desno su mi nažalost počele baš žutjeti i venuti listovi, pola listova sam poskidao. Nešto malo listova raste ali bez naznake cvjetova: ![]() Odrezani listovi: ![]() Nije mi i dalje jasno zašto kada i izsrastu cvjetovi, budu tako mlohavi, crni i odmah uvenu kao na slici: ![]() ![]() Dok 2g stara crvena je ove godine dobra, daje svježe cvjetove i traju tjedan dana. |
|
![]() |
|
ag008 - ista stvar se i meni dogodila ova godina...i zapravo uopće ne mogu dokučiti koji bi bio problem.....ako saznaš, jaaaaavi, pliz :-)
|
|
![]() |
|
Ag008, Po mom iskustvu, previše kiše i previše vlage u zraku. Ako su listovi žućkasti, onako bljedunjavi i svjetli, umjesto tamno zeleni, možda nedostaje željeza.
Da probaš umutiti jednu svježu germu u pet litara vode i zaliti ih, pa ponoviti za petnaest dana? To vrijedi za žućkaste listove, vrlo brzo promijene boju u zelenu jer germa sadrži neke mikroelemente i vitamine koje trebaju. Za željezo je dobro upiknuti u zemlju oko pelargonija hrđave žice. Ovo nije šala. ![]() Lu Lei, ne tuguj, bit će bolje slijedeće sezone.
![]() |
|
![]() |
|
aaaaa Bugicaza5 hvala ti
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nema na čemu.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ma, kakvi jadnički?
![]() ![]() Sad to izgleda ovako...
|
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
S obzirom kakva je godina ove super izgledaju. Moje su odavno kao i bugicine na "sigurnom" (u smeću). Bugica barem ima pričuvu a kod mene prazni balkoni kao da je pola zime.
![]() |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
rajski vrtovi, nemoj se sekirati, bit će bolje dogodine.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hvala bugicaza5 i rajski vrtovi....sad su se malo počele popravljati ( pred kraj sezone
![]() Moje su bile već par puta na "putu" za smeće, ali nekako je prevladalo u meni da bolje da se zeleni nešto na balkonu, nego da bude pustoš.... Bugica, ova kombinacija ti izgleda zakon...kakva je to vrsta cvijeća koju spominješ ( osim pelargonija ), viseće ili? To je ljetnica? Vidim da si i ti jedna od onih koja čitavu godinu nešto sadi,kao i ja.....meni se svi živi smiju jer cijele god.kupujem zemlju za cvijeće ![]() |
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
LuLei, srećo, što ti je ono između pelargonija (sivkasto), je li možda helichrysum petiolare ?
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8182838485 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |