Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8182838485 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 19:32

@Miss m, @ moon, Obregoniu sam kupio ovo proljeće od Zvoneta u Litiji. Na netu je dosta podataka o uzgoju a i sam Zvone je dosta pisao o uzgoju Obregonia. To me je odvelo na pravi put. Cijelo ljeto sam ju skrivao od direktnog sunca i držao u svijetloj sjeni. Ovih dana cvijeta po drugi puta. Imam dvije obregonije različitog habitusa u kolekciji i oba dvije cvjetaju. Evo ih tu u društvu sa strombićem i demsiem.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 20:12
miss,ivany,pd,mk,glickica

pinus ja ću jednoga dana doputovati do tebe...smijem ??? na kojoj si lokaciji točno??
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 20:33
@11111- ružo, uvijek dobro došla. Pa da probamo komarče na „granitu“. Baš bi volio da osjetiš razliku prema gradelama . 70tak km sjeverozapadno od Zagreba , jedno malo selo u blizini Rogaške.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 20:46
Ivany,Miss M,Pinus,uživanje je dolaziti ovamoClap
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 20:59
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

@11111- ružo, uvijek dobro došla. [IMG]smileys/smiley14.gif" align="middle" /> Pa da probamo komarče na „granitu“. Baš bi volio da osjetiš razliku prema gradelama [IMG]smileys/smiley36.gif" align="middle" /> . 70tak km sjeverozapadno od Zagreba , jedno malo selo u blizini Rogaške. [IMG]smileys/smiley17.gif" align="middle" />

naći ću ja tebe jednoga dana
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 21:03
Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

@11111- ružo, uvijek dobro došla. [IMG]smileys/smiley14.gif" align="middle" /> Pa da probamo komarče na „granitu“. Baš bi volio da osjetiš razliku prema gradelama [IMG]smileys/smiley36.gif" align="middle" /> . 70tak km sjeverozapadno od Zagreba , jedno malo selo u blizini Rogaške. [IMG]smileys/smiley17.gif" align="middle" />

naći ću ja tebe jednoga dana
Ej Ružo,imam adresu,da odemo skupa?smile199
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 21:42
mk, ti si već trebala svratiti. Skoro smo susjedi. I tebe bi počastio na isti način. Probala bi orade na granitu i baš me zanima što bi nakon toga mislila o međimurskoj kotlovini ?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 22:03
Ja imam cijepljenu na pereskiopsis još je mala ali od kad sam ju dobila dobro je narasla isto ju držim u sjeni, kad ideš slijedeći put kod Zvoneta slobodno mi kupi jednu da imam jednu i na vlastitom korijenu. Ove godine sam zakasnila imao je Sekelj na flori doduše malecke ali na korijenu. Slijedeće godine ću ga nazvati i rezervirati neke koje još želim prije flore da mi spremi.   
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 22:31
Mali kaktus...pa vidiš da smo zajedno ja i ti na mom postu ...nisan se sama uputila ...e
Na vrh
Ivany View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 347
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 20:37
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 20:46
Ivany,ovo je čarobnoClap
A kakva ti je ono mammillaria u lijevom uglu,ako ja dobro vidim ima dva vrha?
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 20:50
ivany...gledajući vaše slike vidim di sam kao početnik pogriješila...ja sve kaktuse di je bilo više komada prisadila da bude po jedan.....jeli ovim tvojim tisno ovako na okupu???...hočeš ih prisađivati??
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 20:51
Ivany, lijepi cvjetovi, a kaktusi, moglo bi se reći, kapitalci.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Ivany View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 20:56
Hvala! Da,ima dva vrha ali neznam koja je,u proljeće je skoro završila u smeču jer sam mislila da je gotova ali sam ju ipak ostavila i super se je oporavila,dok jedna druga te veličine je propala.
Na vrh
Ivany View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 21:04
1111 ne budem ih presađivala jer iovako nemam  kuda sa njima ni po ljeti, a kamoli zimi,maknem jedino kojega ako trebam pelcer
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 21:05
Imam i ja nešto slčno, možda i sto sa 2 vrha, a sad ima i pelcer, obični jednostruki. Ali nema još cvijet, pa ga ne slikam.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 21:06
hvala ivany... i ja ću ostavljati sve u jednoj tegli jer tako vidim od vas....a štaš...i vi ste jednom bili početnici
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 21:14
Ružo, sad lijepo sve one što si razdvojila vrati u istu teglu smile198
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 21:17
Ružo,vidiš to se Glikica lijepo šali,pusti ih da lijepo rastu,za koju godinu ćeš i ti imati takvav gustiš od kaktusa.Tongue
Na vrh
Ivany View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 21:17
I ja se osjećam ko početnik jer sam tek nedavno počela pratiti forum,moji prvi kaktusi su bili posađeni u zemlju iz voćnjaka,nisam imala pojma da postoje mammillarie,rebutie....,sve su to bili samo kaktusi
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8182838485 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.