Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7980818283 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Žednjaci su posebne biljke, izdrže najgoru sušu, ljekovite su, mogu rasti u posudama, rastu kompaktno i ne treba ih vezati a pčele ih obožavaju i njihovi veliki tanjurasti cvjetovi su im posljednja gozba prije zime. pozdrav buttercup ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Tvoja lavanda opet cvjeta pomalo, još joj je rano za drugu bujniju cvatnju. prošle godine sam imala drugu žetvu u 10. mjesecu, dan prije najavljenog prvog mraza. |
|
![]() |
|
mali kaktus, to je verbena bonariensis,
biljka lebdećih cvjetova, cvjeta cijelo ljeto do kasne jeseni omiljena biljka engleskih vrtlara. jako se zasijava i ponikne po cijelom vrtu.sjeme koje sam skupljala i sijala u proljeće nije poniklo što znači da mu treba hladnoća da bi proklijalo. tvoja biljka je samonikla i ovo joj je prva godina, na godinu ćeš imati puno malih i veliki grm ovogodišnje. |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Mmmmmmmmmmmmm, prekrasno!
![]() |
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Da se pohvalim da sam maloprije (opet) bila u ovom vrtu i da vam kažem: na slikama nije ni blizu tako lijepo kao uživo, dakle koliko god vam se sviđaju slike, zamislite to višestruko ljepše.
Slavujčice moja, po ne znam koji puta ti se divim !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Moja kreacija i izrada u današnjim svatovima u susjedstvu :)
![]() ![]() ![]() Gnijezdo od Lonicere ![]() ![]() Vrkuta ![]() Stablo kraljice noći ![]() korijenčići koje je pustila nakon tri tjedna u vodi ![]() i cvijet koji se pokušava otvoriti već tri noći ali mu je prehladno ![]() |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Znaš da sam te skoro pitala koja je to ruža dok nisam pročitala da si to uradila za svatove.Bravo za zlatne ruke.
A ovo da se lisnati kaktus ožiljuje u vodi to nisam znala,od tebe se zbilja može puno toga naučiti. |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
bravo za svatovske kreacije.
na ovu klupicu ti više ne staneš
![]() |
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
LeoNata ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
Prekrasna kreacija,blago tvojim susjedima!
Koji je ono ljubicasti cvjetic,draga? Znam da sam ga vidjala,al mozak stao :) Stvarno su brzi korjencici u kraljice noći,veliku energiju ima taj kaktus! |
|
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
|
![]() |
|
FLORAMYE
![]() Glikica, volim kada mi dođeš u posjetu. Hvala ti na lijepom opisu mog vrta. ![]() toni,hvala! ![]() |
|
![]() |
|
Lisnati kaktus za 10 ak dana u vodi počinje puštati korjenčiće. Zanimljivo je da ne stvara korjenčiće samo na kraju odrezane stabljike, nego po cjelom lisnatom djelu koji se nalazi u vodi. Isto tako listovi koji vise sa biljke, ako dođu u dodir sa vlažnom zemljom, vrlo brzo i vrlo lako se ukorjenjuju. Drago mi je što dio mog iskustva i znanja nekome pomogne. Veliki dio onoga što znam, naučila sam eksperimentirajuči sa biljkama, jer podaci koje nalazimo u knjigama i na internetu, ne mogu se odnositi na sve tipove tla i klime. ![]() |
|
![]() |
|
hvala za pohvalu mojih kreacija! obožavam kombinaciju žute, naranđaste i zlatne. u znaku tih boja, koje simboliziraju sunce, toplinu i koje stvaraju osjećaj sreće, ukrasila sam dvorište kada sam ženila sinove... "...a to su bili svatovi sve kićeni i zlaćeni...." |
|
![]() |
|
ljubičastoplavi cvjetići su krumpirov grm. kraljica je stvarno čudo od biljke. Sinoć je napokon procvjetala, i uvijek se ponovo oduševim kada ju vidim. ![]() |
|
![]() |
|
![]() moje iskustvo u uzgoju krompirovog grma: na slici je jedna grančica prepuna cvjetova. da bi bogato cvao, uredno izgledao i bio gust, treba ga redovito orezivati. prvu rezidbu sam obavila kada sam ga u proljeće iznijela iz podruma gdje je prezimio. sve sam grane orezala na 15 cm. Kada je krenuo sa rastom, tokom cijelog proljeća sam rezala grančice koje su previšle narasle a onima unutar grma sam kidala vrhove. sada je na tim mjestima izraslo mnoštvo mladih grančica prepunih cvjetića. krumpirov grm možete i sada orezati, za dva tjedna će na vrhovima odrezanih grana izrasti novi izbojci sa cvjetnim pupovima i bogato će cvjetati sve dok ne bude morao ponovo na zimovanje. |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Prekrasan je! I tako plav!
Nisam ostavljala komentar na slike vrta samo zato da ne zvučim kao papagaj i ponavljam rečeno. No, ti i onako znaš da sam zaljubljena u tvoj vrt u cjelini, a pogotovo u one tvoje začarobirane stazice.... Ali svatovski dekoraciju ipak moram pohvaliti!
![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
suncokret, dok je u pupoljku i dok se otvara cvijet, prati sunce, okreće glavice od istoka prema zapadu. kada potpuno procvjeta, ostaje stalno okrenut prema istoku. da bi dobili sjeme suncokreta treba odrezati cvijet čim odcvjeta, odbaci latice i pogne glavicu. treba ga odrezati što bliže cvijetu i ostaviti 2-3 tjedna na prozračnom mjestu bez vlage. |
|
![]() |
|
ti si posjetila moj vrt u rano proljeće, kada je na zemlji bilo tek nekoliko biljaka. kroz proteklih nekoliko mjeseci si na slikama vidjela što je sve "čućalo" pod zemljom i kakve su biljke izrasle. sada se polako sve opet smiriva, puno biljaka je odcvjetalo, noći su hladne, nema više ni puno stanovnika u vrtu, valjda traže smještaj da što sigurnije i bolje provedu zimu. ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Dok se ne vratim malo unazad da pročitam zaostatke, gvirnula sam na brzinu uz prekrasan pogled na krompirka a popila kavicu na tvojoj klupici.
Evo i za tebe, skuhala sam je ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
I ja sam pregledala sve zaostatke i uživala polako u svakoj slici i stranici.Volim prošetati tvojim lijepim vrtom i čitati tvoje komentare,bilo o biljci ili nečemu drugom.Šlingeraj me oduševio,a tvoja svestranost nema kraja.Predivno.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7980818283 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |