Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7980818283 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 23:51
Originalno poslano od člana buttercup buttercup napisao:

divan je onaj crveni žednjak! nikada prije nisam vidjela takav.
ne znam na koji misliš jer su svi pomalo crveni, ali nije ni važno, meni su svi žednjaci lijepi. Imam 6 vrsta visokih i kad budu u punom cvatu sa rojevima pčelica, slikat ću ih sve i pokazati njihovu, puno puta, nezapaženu ljepotu.
Žednjaci su posebne biljke, izdrže najgoru sušu, ljekovite su, mogu rasti u posudama, rastu kompaktno i ne treba ih vezati a pčele ih obožavaju i njihovi veliki tanjurasti cvjetovi su im posljednja gozba prije zime.
pozdrav buttercup
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2013 u 23:55
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Draga Slavujčice, već dugo nisam šetala tvojim vrtom pa sam se danas morala duže zadržati. "Moja" lavanda opet cvjeta?! smile64 
draga moja, nadam se da si uživala.
Tvoja lavanda opet cvjeta pomalo, još joj je rano za drugu bujniju cvatnju.
prošle godine sam imala drugu žetvu u 10. mjesecu, dan prije najavljenog prvog mraza.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2013 u 00:07
mali kaktus, to je verbena bonariensis,
biljka lebdećih cvjetova, cvjeta cijelo ljeto do kasne jeseni
omiljena biljka engleskih vrtlara.
jako se zasijava i ponikne po cijelom vrtu.sjeme koje sam skupljala i sijala u proljeće nije poniklo što znači da mu treba hladnoća da bi proklijalo.
tvoja biljka je samonikla i ovo joj je prva godina, na godinu ćeš imati puno malih i veliki grm ovogodišnje.
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2013 u 15:15
Mmmmmmmmmmmmm, prekrasno!
smile64
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2013 u 18:14
Da se pohvalim da sam maloprije (opet) bila u ovom vrtu i da vam kažem: na slikama nije ni blizu tako lijepo kao uživo, dakle koliko god vam se sviđaju slike, zamislite to višestruko ljepše. 
Slavujčice moja, po ne znam koji puta ti se divim !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2013 u 20:20
Moja kreacija i izrada u današnjim svatovima u susjedstvu :)

Gnijezdo od Lonicere

Vrkuta

Stablo kraljice noći

korijenčići koje je pustila nakon tri tjedna u vodi

i cvijet koji se pokušava otvoriti već tri noći ali mu je prehladno

Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2013 u 20:30
smile57
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2013 u 20:46
Znaš da sam te skoro pitala koja je to ruža dok nisam pročitala da si to uradila za svatove.Bravo za zlatne ruke.
A ovo da se lisnati kaktus ožiljuje u vodi to nisam znala,od tebe se zbilja može puno toga naučiti.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2013 u 20:54
bravo za svatovske kreacije.
na ovu klupicu ti više ne staneš
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 16:00
Prekrasna kreacija,blago tvojim susjedima!
Koji je ono ljubicasti cvjetic,draga? Znam da sam ga vidjala,al mozak stao :)
Stvarno su brzi korjencici u kraljice noći,veliku energiju ima taj kaktus!
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 19:17
FLORAMYE hvala!

Glikica, volim kada mi dođeš u posjetu.
Hvala ti na lijepom opisu mog vrta.

toni,hvala!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 19:35
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Znaš da sam te skoro pitala koja je to ruža dok nisam pročitala da si to uradila za svatove.Bravo za zlatne ruke.
A ovo da se lisnati kaktus ožiljuje u vodi to nisam znala,od tebe se zbilja može puno toga naučiti.
mali kaktus, ovo što si napisala za moje svatovske ruže je veliki kompliment, hvala ti.

Lisnati kaktus za 10 ak dana u vodi počinje puštati korjenčiće.
Zanimljivo je da ne stvara korjenčiće samo na kraju odrezane stabljike, nego po cjelom lisnatom djelu koji se nalazi u vodi.
Isto tako listovi koji vise sa biljke, ako dođu u dodir sa vlažnom zemljom, vrlo brzo i vrlo lako se ukorjenjuju.

Drago mi je što dio mog iskustva i znanja nekome pomogne.
Veliki dio onoga što znam, naučila sam eksperimentirajuči sa biljkama, jer podaci koje nalazimo u knjigama i na internetu, ne mogu se odnositi na sve tipove tla i klime.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 19:49
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

bravo za svatovske kreacije.
na ovu klupicu ti više ne staneš

ajama, kako ne? ja na čošak, kao nova mlada.
hvala za pohvalu mojih kreacija! obožavam kombinaciju žute, naranđaste i zlatne.
u znaku tih boja, koje simboliziraju sunce, toplinu i koje stvaraju osjećaj sreće, ukrasila sam dvorište kada sam ženila sinove...
"...a to su bili svatovi sve kićeni i zlaćeni...."
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 19:57
Originalno poslano od člana LeoNata LeoNata napisao:

Prekrasna kreacija,blago tvojim susjedima!
Koji je ono ljubicasti cvjetic,draga? Znam da sam ga vidjala,al mozak stao :)
Stvarno su brzi korjencici u kraljice noći,veliku energiju ima taj kaktus!
hvala ti LeoNata!
ljubičastoplavi cvjetići su krumpirov grm.
kraljica je stvarno čudo od biljke.
Sinoć je napokon procvjetala, i uvijek se ponovo oduševim kada ju vidim.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 20:30

moje iskustvo u uzgoju krompirovog grma:

na slici je jedna grančica prepuna cvjetova.
da bi bogato cvao, uredno izgledao i bio gust, treba ga redovito orezivati.
prvu rezidbu sam obavila kada sam ga u proljeće iznijela iz podruma gdje je prezimio.
sve sam grane orezala na 15 cm.
Kada je krenuo sa rastom, tokom cijelog proljeća sam rezala grančice koje su previšle narasle a onima unutar grma sam kidala vrhove.
sada je na tim mjestima izraslo mnoštvo mladih grančica prepunih cvjetića.
krumpirov grm možete i sada orezati, za dva tjedna će na vrhovima odrezanih grana izrasti novi izbojci sa cvjetnim pupovima i bogato će cvjetati sve dok ne bude morao ponovo na zimovanje.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 20:37
Prekrasan je! I tako plav!

Nisam ostavljala komentar na slike vrta samo zato da ne zvučim kao papagaj i ponavljam rečeno. No, ti i onako znaš da sam zaljubljena u tvoj vrt u cjelini, a pogotovo u one tvoje začarobirane stazice....
Ali svatovski dekoraciju ipak moram pohvaliti!Heart

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2013 u 21:00
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Jutros sam zaboravio da sam suncokret,valjda sam predebel da se okrećem za suncem...

ponešto o suncokretu

suncokret, dok je u pupoljku i dok se otvara cvijet, prati sunce, okreće glavice od istoka prema zapadu.
kada potpuno procvjeta, ostaje stalno okrenut prema istoku.

da bi dobili sjeme suncokreta treba odrezati cvijet čim odcvjeta, odbaci latice i pogne glavicu.
treba ga odrezati što bliže cvijetu i ostaviti 2-3 tjedna na prozračnom mjestu bez vlage.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2013 u 23:42
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Prekrasan je! I tako plav!

Nisam ostavljala komentar na slike vrta samo zato da ne zvučim kao papagaj i ponavljam rečeno. No, ti i onako znaš da sam zaljubljena u tvoj vrt u cjelini, a pogotovo u one tvoje začarobirane stazice....
Ali svatovski dekoraciju ipak moram pohvaliti!Heart

hvala ti dadinice.
ti si posjetila moj vrt u rano proljeće, kada je na zemlji bilo tek nekoliko biljaka.
kroz proteklih nekoliko mjeseci si na slikama vidjela što je sve "čućalo" pod zemljom i kakve su biljke izrasle.
sada se polako sve opet smiriva, puno biljaka je odcvjetalo, noći su hladne, nema više ni puno stanovnika u vrtu, valjda traže smještaj da što sigurnije i bolje provedu zimu.
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 07:45
Dok se ne vratim malo unazad da pročitam zaostatke, gvirnula sam na brzinu uz prekrasan pogled na krompirka a popila kavicu na tvojoj klupici.
Evo i za tebe, skuhala sam je smile142

Rijeka

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2013 u 08:31
I ja sam pregledala sve zaostatke i uživala polako u svakoj slici i stranici.Volim prošetati tvojim lijepim vrtom i čitati tvoje komentare,bilo o biljci ili nečemu drugom.Šlingeraj me oduševio,a tvoja svestranost nema kraja.Predivno.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7980818283 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,452 sekundi.