Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori | Stranica <1 79808182> |
Korisnik | |
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aurelia hvala :)
|
|
Sponzorirani linkovi | |
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja udomljena ponovo me obradovala cvijetom...
...za uzvrat je dobila društvo |
|
|
|
Zizza
Novo sjeme Pridružen: 25 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav ekipa,
aktivno kod mene prošlo ljeto pa me zato tek sad tu ..htjela bih reći da moje tri, presađene, ljubičice rastu. nijedna ne cvjeta, doduše, ali rastu..(od onolikog straha -zna kacunak- sad uviđam i stvari koje će sljedeći put biti bolje odrađene, tipa jako su im sad visoki listovi ili veliki, kako hoćete :), ne znam jel to ok da su listovi takvi??) nego, također zna kaćunak i svatko tko je čitao postove :) da sam imala nešto viškova listova i da sam taj ostatak listova stavila u čašu vode i to je, po preporukama, trebalo zasaditi u roku 7 dana. one su u čaši još uvijek :/ , voda dolijevana, a korijenje zapetljano :( i onak izgleda ko buketić ljubicinih listova :/..ima kakav savjet ???? kako je vama prošlo ljeto ???
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme Zizza, šou s tobom :-D
Probaj to nekako raspetljat bez da vučeš, ili makazama capkaj jedan po jedan list tako da im ostane svakom svog korijena koliko je moguće. I posadi. Meni recimo listovi ožiljeni u vodi uvijek po sadnji u zemlju klonu i neznam da li mi je dva puta uspjelo da se listić primi u zemlju. Od tada uvijek na direkt u zemlju list posadim, zalijem i zavežem kesu na mjesec dana i ne diram. Posadi pa probaj malo dok se ne uhvate u zemlji držat pokriveno da ne gube vlagu. Drago mi je da ti ljubice rastu, a šta im lišće ide u visinu nagore, ne leži vodoravno? One se tako "nakostriješe" kad spremaju pupoljke :-) Ma nije to ništa. Kod mene su samo dvije tri ljetos bile vrijedne, ostalih sedam osam su ko plastične, ni mrdac, ni lišća novog a ni cvijeta :-O Vidjećemo hoće li im jesen prijati, tada mi živnu. |
|
Zizza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hahahah ma da. budimo realni, šlampava sam. ili komotna. uglavnom i svejedno je što sam :P sve u svemu eto šou. ja sam ih i ostavila u vodi jer mi je to lišće kao bilo višak, usredotočila sam se da mi glavno presađivanje uspije, a ovo sam stavila u čašu i pustila :/...i sad mi žao ni ne pokušat :)
|
|
Zizza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e K, a imaš ti iskustva i s drugim biljkama? jesi u stanu ili kući?
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U stanu sam Zizza od 70 kvadrata. Imam svega i svačega od cvijeća.
Scindapsus Zamioculcas Krasulu, dvije vrste Dracenu Marginata, dvije vrste Božićni kaktus Hoyu Aloe veru Dipladeniju 4 orhideje Phalaenopsis 15 saksija ljubičica. Nekad sadim petunije i surfinije na balkonu, a dovukla neki dan s mora i pelcer vodenike. Valjda nisam šta zaboravila :-) Djeluje suviše cvijeća za stan, ali nije mi natrpano. Većina je na prozorskim daskama u tri sobe raspoređeno, par saksija na ormariću kod balkonca, jedino je Krasula preogromna pa je na podu. Volim da je prohodno kad se krećem po kući, a volim i cvijeće pa se snađem nekako. |
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zizza, jesi raspetljala listove?
Vjerovatno su u nekih krenule i mlade biljčice uz korijen? Tako se meni jednom desilo, neko vrijeme mi u vodi biljčica bez problema rasla a kad sam posadila list krepao. Ako ti je to puno istih ljubičica, (zauzeće ti puno mjesta a sve iste) što se ne mijenjaš sa nekim ko ima druge boje ili te pokloniš a kupiš neku novu ljubimicu :-)) |
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tim će iznenađenje biti veće
iako kod mene su sve s tamnijim lišćem tamne boje, a svijetlo lišće većinom bijele ili s nekim primjesama. Kako god bilo, krasnog su lišća, vidi se da su zdrave i jedre, i ja čekam iznenađenje
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma super, hvala ti. Imam 3 tamnijeg lista, 2 svjetlijeg i 1 cik-cak.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Predivne su i ovako bez cvijeta...nadam se da ćeš nas počastiti sličkama kad procvjetaju
|
|
|
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rajski vrtovi, čestitam ti na uspješno uzgojenim ljepoticama!
Kako su ti krasno narasle :-) Prvu s lijeva prepoznajem, bijela je duplog sitnijeg cvjetića, prekrasna.. Ostale ćemo vidjeti. Kad odcvjetaju rasadi ih, imaš u svakoj posudi po dvije tri odrasle biljke, biće pun prozor ljubičica. Drago mi je zbog tebe, znam kakav je osjećaj othraniti biljku svojom rukom :-) |
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aurelia, moram da primijetim da je tvoja "udomljena" oformila kod tebe daleko ljepši i raskošniji cvat, nego kad je kupljena.
I ta druga je prelijepa :) |
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti. Moja sreća je tim veća jer sam imala nekakvu averziju prema sobnim biljkama. Znaš ono, sve bude dobro dok ne dođe zima, a onda propast. Ili ih prezalijem, ili im je pretoplo i stalno nešto. Ma da, svašta se tu naguralo, i na proljeće slijedi rasađivanje.
|
|
|
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rajski, ajde pogledaj 24. stranu ove teme, tu imaš sliku bijele ljubičice od Milice7, mislim da je to ta tvoja prva s lijeva.
Sumnjam i na jednu roze duplog cvjetića kao ružica mini, jedna od te dvije sigurno jeste :-) |
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, vidjela sam. Prema listu, vrlo moguće. A ove duplog cvijeta su baš posebne. Možda me i pogodi jedna.
|
|
|
|
bucka123
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 664 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Rajski baš su ti lijepe, zelene ... i ja sam se "navukla" opet na ljubičice nakon nekoliko godina pauze, ali šteta što više uopće ne nailazim na duple. One su mi najljepše
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
bucka123
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... informacije radi ... u subotu 30.09. naišla sam na prekrasne duple sobne ljubičice, 10,99 kn, jako lijepog izgleda, u kaljiću ih ima nekoliko ...
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
bucka123
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... u Kauflandu
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 79808182> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |