Naše dvorište |
Odgovori | Stranica <1 7980818283 140> |
Korisnik | |
goga-zg
Mladi grm Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan vrt,a tek one ljepotice hoste.glicinija mi se jako sviđa,jer je to ona sa dugačkim cvijetovima,ja sam htjela takvu ali sam kupila onu drugu vrstu koja ima kraće cvijetove.stavit ću slike da vidiš kako cvijeta,puna je pupića.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan vrt. To smo već rekli.
Tulipani..... pa čudo kakvi su.
Ali slažem se s prethodnicima ovog trenutka su glicinije favoriti!
|
|
Mira021
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja iskreno ne znam što bi izdvojilaKad pogledam svaki cvijet posebno ili sve skupa,samo mogu reći
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uhhhh, jedva sam se našla.... pa prvo da odgovorim...
Lantana potočnice su jednogodišnje i sada su več ocvale, ali se same zasijavaju isto kao alisumi, ja se više ni jednog ni drugog ne mogu riješiti. Ja ti ih pripremim za slijedeću zimu, pa češ i ti imati "pošast"
Maryann, Gio, Goga, baka glicinija je isto več ocvala, uglavnom, ali cvasti će ona još tokom ljeta iako ne više ovako obilno.
Drage moje i mene su tulipani oduševili ove godine, ne samo zbog ljepote cvijeta ( žutonarandžasti), a meni su bili jako lijepi i Black parott bordo crveni, a pred kraj skoro crni i upravo zbog tako tamnih latica na slici nisu lijepi kao u naravi, nego što sam uspjela nabaviti od ranih do kasnih tako da se cvatnja tulipana razvukla na skoro 2 mjeseca. Da sam to tako planirala sigurno ne bih uspjela nabaviti, a ovako otišla u potragu za nekima koje sam htjela, te nisam našla, ali našla druge... i nabava je bila pun pogodak.
Favoriti su ocvali, ali ipak opet ponešto cvate...
od ovoga sam lani, mislim na Flora artu dobila picmoljak od Andree01, a kako se ona nije mogla sjetiti kako se cvjetak zove tako je to za mene " nešto od Andree"
lani sam dobila sjeme od pakujaca, nešto malo niklo, a ostao ovaj i još jedan jadni koji mi ne liči da ima namjeru cvasti
he,he, evo ipak moga lukeca, iako sam u jesen mislila da mi nije ostala nijedna lukovica, odnosno kada sam sadila mislila sam da su to lukovice od Amsterdamskih plavih tulipana koji ustvari nisu bili plavi, a sada vidim da neću niti saznati kakvi su , jer njih nigdje nema...
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo vam je moj luk za ružu penjačicu koji smo konačno postavili...... jučer sam pofarbala luk, sad samo da kiša prestane pa da polako dignemo ružu, a da ju ne polomimo, koja se vidi iza luka... i puna je pupova.
ova zelena vrata su naslonjena jer još nije završeno dolje, treba maknuti šalung pa još malo zabetonirati i vratiti kocke od staze... biti će valjda i to kada kiša prestane
a kada to riješimo, onda če male promjene doživjeti i ovaj panj sa rožcem
ostao je jadan uglavnom bez kore pa ga moramo malo okrenuti - poleći jer ovako ovo cvijeće koje ne treba baš puno vode ne dobije gotovo ništa jer sve iscuri...
a ispred ulaza se opet rascvala dunjarica
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U povrtnjaku je procvala Korijenkina perunika čekajući mjesto u novom cvjetnjaku
a isto tako i ovaj grmić za koji mislim da je neki viburnum, ali koji
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svidja mi se taj novi luk,bas zbog kapijice ,panj je dobio haljinicu,super izgleda
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i moga klemića, prezimio je u podrumu i več cvjeta u tegli
on će uz novu ogradu... koja je rezervirana za penjačice
a i vlasac se odlučio procvasti...
ovu ružu obožavam jer od pupa do ruže mijenja boju od žute u narandžastu i na kraju crvenu, ali i zato što uvijek cvate prva i zadnja, uvijek me obraduje i na početku i na kraju sezone
i za kraj prvi ovogodišnji amarilisi
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepo.......................
Ali zašto clematis spremaš u podrum, zar i njih treba spremati?!
Ovaj cvijet se zove:
gypsophila cerastoides
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
perunika savršena,dunjarica i panjevi super i amarilisi divni
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kat.rea - ja sam (pogrešno) mislila da je mišje uho potočnica , pa sam i tebe probala "uvjeriti" da imam trajnicu potočnicu! Ali ovdje uvijek puno naučimo, pa sad i ja znam da je moja "potočnica" zapravo trajnica mišje uho. Luk za ružu odlično izgleda, jedva čekam da kiša stane pa da ružu nasloniš na nj.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga moja, svaki put kad dođem k tebi uvjerim se da ti ideja nikad ne nedostaje, još kad pomislim koliko ti više napora za sve treba s tvojim bolesnim leđima -kapa dolje do poda!
Luk za ružu je genijalan , unaprijed se veselim slikama rascvijetale ruže po njemu ! |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno kat. kad se ruže popenje po onom luku, to će biti prava stvar.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Kate kod tebe uvijek nobiteta, luk za penjačicu je super , i hvala ti što misliš na mene za potočnice, imam ja mjesta za njih na padini pa neka se bore s alisumom
|
|
život je more
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oho, vidim da sam imala gošće, a ja se pravim mutava... ma ne nego sam odlutala u tuđe vrtove, a poslije pao internet ili CIF i nisam više mogla ništa otvoriti.
Bergenija, hvala na identifikaciji, mog do sada bezomenog cvijetka. A klematis sam lani kupila, moj prvi u životu, pa s obtirom da je to več bilo malo kasnije i iz neznanja, posadila u veliku teglu, a onda sam ga u jesen pospremila, jer u njoj vani nebi opstao po zimi, ali sada će i on dobiti svoje mjesto uz ogradu, pa neka se penje po njoj.
Duda slažem se s tobom za peruniku, em je bijela, em ogromna, a dunjarica je isto sada najljepša u svojoj bijeloj haljinici......
Anaida stvarno si me uvjerila jer znam da ima neka potočnica xy, ne mogu se sjetiti pridjeva koji sto uz naziv potočnica, koja je drugačija i mislim, ali nisam sigurna, da je trajnica...... ali zato su tu naše forumašice...... znaš kak se veli... svi ljudi sve znaju...
Drage moje, vjerujte, jedva čekam da kiša prestane i biti ću mirna i sretna tek kada ružicu dignemo gore, naravno čitavu, a onda neka ona pokaže svoju ljepotu...
Ha, ha Lantana, pa kod tebe će to možda i biti borba, jer kod tebe sve cvjeta u drugo vrijeme nego kod nas.
Jučer sam zaboravila staviti jednu sličicu
to je gum ili blaženak - mrs Bradshaw, kojega sam kupila lani u Botaničkom vrtu
i moje drvo novca...
prošli tjedan dobili smo reklamni letak od Plodina i ja vidim drvo novca- pachira po mislim 25 kn i ja velim superrrr, moram ići vidjeti jel to vrijedi kupiti... no kako me ukliještilo, pachira mi nije bila ni nakraj pameti.
No u petak (prošli) MM me vozio u ambulantu, a poslije je išao u Plodine kupiti nešto za jesti, jer njegov kulinarski domet je speči jaja , čak ne ni na oko ,a kako se meni nije hodalo po trgovini, ja ostala čekati u autu...... i evo njega, nosi pečeno pile i pachiru .
I evo nje, dobila ukrasnu teglicu, kovanice "u noge" i zlatnu i crvenu trakicu za sreću, kak je red......
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa već ti muž stvarno dugo nije kupio cvijet bilo je i vrijeme.
Onaj luk za ružu je odličan, bit će krasno kad se ruža popne i procvjeta. Potočnica trajnica - možda misliš na kavkasku potočnicu, koja se zapravo zove brunnera, to je trajnica. |
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znači da dobiš nekaj ovakvog mora te uklještit..a pa dobra ti je fora ...ja nažalost to nemrem izvest kad me uklješti ja odem četveronoške dotoresi na inekciju a MM dalmoš kuha li nakuhava jer od ničeg napravi gozbu ...mislim volila bi ja i pachiru al ća ćeš dobro je da oće i skuhat umisto mene hehe
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bravo za TM
|
|
Mira021
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ruža je dobila svoje pravo prestolje i mislim da će fenomenalno izgledati na tom luku,bijela perunika mi je,a klematis,ruža(koja boja)amarilis.....sve je
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Otok, ma znala sam da ima neki "daleki" pridjev , pa di je Kavkaz od nas, tko bi se toga sjetio......
Duda i ja sam onda bila u takvom stanju da bih se i pachire odrekla za malo toploga jela i sa žlicom, umjesto pileta koje je bilo suho ko triješće, ali ...... samo to nemoj nikome reći.
Miro, sada će ruže i kod nas, još malo, a onda je to pravi užitak... a ovu volim zbog transformacije u boji...
|
|
Odgovori | Stranica <1 7980818283 140> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |