Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 94>
Korisnik
Poruka
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 11:49
prihrana se podrazumijeva, ali ja s njom počnem 2 tjedna nakon što ih presadim
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 12:04
Super,znaci mogu i ranije da pocnem sa prihranom.Uvijek sam se bojala da je prerano za mladu biljku,ali kad ti mozes mogu i ja.Hvala.smile79
Nije isto zivjeti i biti ziv!
Na vrh
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 13:14
Ines, Maya, cini se da ipak pricate o razlicitim stvarima. Ines govori o presadjivanju proslogodisnjih, a Maya o pelcanju muskatli. I ja sam misljenja da je suvisno prihranjivati biljku koja tek treba da se zakoreni ili se tek zakorenila, isto kao i prihranjivati posejano seme ili klijance.
Aglaja
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 14:17

Moze biti.Sreca pa nemam pelcera,nema ni nedoumice. Ines cekamo tvoj odgovor.

Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2008 u 13:08
Da, ja sam govorila o prošlogodišnjim pelargonijama koje sam u proljeće samo presadilau frišku zemlju. Što se tiče pelcanja nisam probala, ali pri presađivanju mi se par odlomilo i ja sam ih samo zapiknula u teglu i sad već puštaju mlado lišće tak da ili sam imala sreću ili je postupak isti. Piknuti u zemlju, zaliti i nakon 2-3 tjedna početi s prihranom
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2008 u 15:37
Ja ih tako stalno pelcam,ubodem u zemlju i poslije mjesec dana pocinjem sa prihranom.Znaci ipak se nismo razumjele.Nema veze bitno je da one nama rastu i cvjetaju.smile99
Na vrh
Pupsy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pupsy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2008 u 21:34
Ja sam u proljeće pokušala svoje pelargonije  razmnožiti reznicama ali sve te nekako sporo napreduje pa sam si kupila 3 nove..jer nikako se ne mogu dočekati da sare procvijetaju.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2008 u 00:13
Zadovoljna sam kako napreduju,na gornjoj terasi imam ih bas dosta,svasta su pretrpele a bas divno cvetaju
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2008 u 09:10
Originalno poslano od člana Pupsy Pupsy napisao:

Ja sam u proljeće pokušala svoje pelargonije  razmnožiti reznicama ali sve te nekako sporo napreduje pa sam si kupila 3 nove..jer nikako se ne mogu dočekati da sare procvijetaju.

Pupsy, pelargonijama reznice uzimaš u kasno ljeto , da bi ti cvale sljedeće godineSmile 
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2008 u 11:20
Ja reznice uzimam u proljece(3.-4.)mjesec i u 6.mi vec cvjetaju.Ali ih redovno prihranjujem.Cak i sada znam otkinuti grancicu i posaditi i cvjetace za 2 mjeseca.
Na vrh
MARKEZIT View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 301
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MARKEZIT Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2008 u 00:41
JA SE SLAŽEM SA MAYA I JA ZNAM OTKINUTI GRANĆICU I POSADITI I ONA SE PRIMI I PRAVO RASTE
Na vrh
amy1 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje amy1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2008 u 08:20

Poštovani forumaši!

ove sam godine prvi puta sadila pelargonije i stvarno su mi prekrasno uspjele, na blago jugozapadnoj lođi, bilo je tu još svačega, cijeli parkić.
Muke su nastale kad mi je kaktuse napala vunasta uš-to sam istrijebila, potom mi je prekrasne dalije napao crveni pauk, jednu sam izrezala do kraja, a i drugu cu-žao mi je ali nema pomoci. No to nije sve, neki sam dan primjetila da mi se nešto ubušava u pupove pelargonija, a kad ono grozne zelene gusjenice (po kretanju mi izgledaju kao grbice), pokušala sam ih uništiti s insekticidom, ali ne vidim pomaka, osim puno njihovog izmeta na pločicama. Nekoliko sam ih fizički istrijebila, ali su gadure nevidljive, a taman sam planirala spremiti pelargonije za sljedeću god., neznam dali mi je to uopće preporučljivo s obzirom na ovu gamad. Naime pelergonije su duple, tamnocrvene i pune su cvata i mladih cvijetnih pupova, lisna površina se skoro ne vidi od cvijetova, ima gamad kaj jesti. Lijepo vas molim za pomoć, svojim savjetima oko istrebljenja ove gamadi i dali da ih spremam ili ne?
lijepi pozdrav!
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 15:54

Kako da uzmem pelcer sa pelargonije kad sve grančice imaju cvjetiće?

Pretpostavljam da se pelceri uzimaju bez cvjetova i pupoljaka.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2008 u 23:02
Hm, koliko mi se čini da su se sve gusjenice izlegle kad već tako obilno papaju, pa možeš probati uzeti reznice pelargonija i dobro ih pregledati svaku pojedinačno, te pokušati zakorijeniti negdje odvojeno od ovih napadnutih. Imala sam sličan problem na sobnom bilju, zalutao mi je neki noćni leptir (bar tako mislim) i položio jajašca, i uskoro su se razvile male gusjenice koje su žderale sve pred sobom. Ručno sam ih sve uklonila i poslije se više nisu pojavile, jer po prirodnom ciklusu gusjenice se razvijaju u leptire, pa više nema opasnosti od razvoja novih gusjenica.
Na vrh
SULE View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SULE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 11:12
Pozdrav svima! Danima vec razmisljam gdje da pocnem sa komentarima. Istrazujem vec duze vrijeme Vas forum i moram reci da sam prosto odusevljena i sa clanovima i sa temama, slikama, uredjenjem samog foruma, ma jednom rijecju sjajni ste!!!!Volim cvijece, i pored toga sto nemam bas previse prostora u stanu, za saksije uvjek ima mjesta. Danas sam citala o balkonima na suncu i vjerovatno sam tamo trebala dati komentar, ali ne zamjerite: prvi put pisem . Na juznom balkonu gajim petunije (koje sam u julu orezala jer su se osusile)i sada cvjetaju jos bujnije! Zatim, tu su naravno prkos, muskatle, kaktusi, divlja ruza, hrizanteme (njih sam nedavno kupila), asparagus i moja omiljena biljka: lantana. Ne mogu se sjetiti da li sam na forumu citala o toj biljci, ali voljela bih procitati vase misljenje dragi forumasi.
Toliko za sada, jos jednom: divni ste
Na vrh
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 12:21

Sule, dobro nam došla  smile73

za početak evo  ti link na temu o lantanama:

a možeš koristiti funkciju Pretraži , pa ćeš dobiti i ostale teme u kojima se lantana spominje.

P.S. vidim imaš primjereni avatar Wink 

(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
SULE View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SULE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 13:43
Hvala Nana na dobrodošlici i na linku!!!!

Treba mi još vremena da istražim sve teme foruma, i stalno se nanovo iznenadim šta se sve može pronaći. Ma, baš sam oduševljena   
Na vrh
Jelena View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jelena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 15:21
dobila sam u subotu reznice duplih pelargonija i piknula sam ih drito u zemlju...sad vidim da su donji lističi počeli žutiti...ima li spasa?
jesam ih trebala prvo u vodi držati dok ne puste korijenčiće?da ih sada izvadim pa stavim u vodu?
Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 424
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 16:54
Jelena, ja mislim da će ti se primiti, nemoj očajavati, i ja sam ih uvijek stavljala direktno u zemlju, samo ih dobro zalij i bit će sve ok.
Na vrh
Jelena View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jelena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 17:08
Originalno poslano od člana Željka Željka napisao:

Jelena, ja mislim da će ti se primiti, nemoj očajavati, i ja sam ih uvijek stavljala direktno u zemlju, samo ih dobro zalij i bit će sve ok.

super,hvala ti!..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.