Minijaturne ruže - rosa sp. |
Odgovori | Stranica <1 678910> |
Korisnik | |
Hannah87
Upravo klijam Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam mini ružu jučer kupljenu u Konzumu, no bila je već u dosta lošem stanju. Sad stoji na balkonu i otpada joj gotovo sve lišće i pupoljci. Mislim da ju je netko previše zalio u prodavaonici jer je tlo bilo skroz mokro, sad se već malo prosušilo. Da li mogu napraviti nešto da je spasim?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
sunceeee
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav! Krasne su sve mini ružice. Ja imam dvije crvene i jednu rozu, ne znam još tavljati slike heheh. Ja svoje imam u vrtu i prežive zimu, iz zagorja sam, samo ih zagrnem sa zemljom i orezujem na proljeće. One se trebaju preventivno špricati protiv boleština kao i ostale, veće ruže. Lišće opada najvjerojatnije zbog vlage, ili neke bolesti kao siva plijesan, hrđa...
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
Hannah87
Upravo klijam Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nažalost, živim u stanu i nemam prilike zasaditi ih u vrt pa se moram zadovoljiti s teglama na balkonu. Otpalo je sve lišće i stabljika se skroz posušila, mislim da neće ništa više biti od nje
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja osobno nemam dobrih iskustva sa tim mini ružicama,već sam ih nekoliko puta kupila,međutim primijetila sam da su jako osjetljive na bolesti ruža,puno više nego bilo koje druge ruže i odustala sam od njih.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus ima jedna vrsta koja se lako prima, takvu sam lani posadila u vrt i opstala je, vjerojatno su neke od njih samo nafilane da procvatu a nemaju ni korijenja, pa tko bi znao, ovisi o sreći kak se namjeriš.. mislim da one koje cvatu s više cvjetova u bokoru, to su one starinske, te bi mogle dobro uspijevati
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je ruža koju sam presadila u vrt (tako je izgledala kad sam ju kupila) i mislim da je prezimila, moram pogledat pa ću slikti
|
|
krtica
Upravo klijam Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 120 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam kupila u rasadniku mini ruže. no međutim nisu mi nikakve.
kaže moja baka da su to "divljaki"! jel moguće? kupila sam ih kao sadnice. šta sada da radim? ostavila sam ih u podrumu i vidim da tjeraju malde izboje. da ih drastično orežem? pomoć! |
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krtica posadi ih kad malo otopli, a izboje možeš orezati kad posadiš
neće smetati.. divljake ne cvatu..imala sam jednu takvu među okulantima, rezala ih do zemlje, no ipak nisam uništila, sada mi je drago, to je ona prava divlja ruža koja cvate u svibnju, volim je, a kad se razraste imati ću šipka za čaj |
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne spada u ovu temu,samo da vidiš, ovo je divlja ruža, šipak u cvatu
|
|
krtica
Upravo klijam Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 120 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tako moje dvije minijaturne izgledaju.
isti takav cvijet imaju. tako malo latica. samo što je cvijet crvene boje. probat ću ih presaditi pa podrezati. žao mi je što imaju takav siromašan cvijet. nemaju onako bogati, kao što imaju one u trgovini. |
|
sanjalica4
Pustio korijenje Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje minice su u dvorištu već nekoliko godina i dobro uspjevaju: |
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ups žuta je malo naopaka. Ova crvena je najmanja
|
|
nichll =)
Mladi grm Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljepe su ti ružice...ja ih jako volim jer ne zauzimaju puno prostora a budu jako ljepe....
|
|
tanja j
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
andje
Novo sjeme Pridružen: 07 Srpanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su vam ruže, svaka na svoj način. Ja ću takodjer staviti slike sutra. Iako o ružama ne znam ništa pa tako ni o ovim mini, ipak sam uspjela sačuvati ih čini mi se treću godinu vani za dvije, a drugu godinu za druge dvije koje sam kupila u Lidlu kao što napisah na 7 stranici. Na otvorenom su, zimi sam ih zagrtala i obrezivala običnim škarama višak. Na proljeće bih ih malo dohranila sa nekim umjetnim gnjojivom za cvijeće. Protiv onih bubica sam kupila onaj prašak bijeli-neopirtoid..sve u svemu rastu i imaju prelijepe cvjetove, baš sam danas odstranjivala višak cvjetova kako bi preostali pupovi imali dovoljno hrane za rast. Znači samouka. E sada planiram na jesen ili proljeće a to ću tražiti savjet od nekog da ih malo razrijedim u korijenu.
evo stavila ih na jedvite jade, ne volim kad moram upload raditi, jednostavnije mi je sa kompa direktno prebaciti ali ne nudi tako ;)
|
|
andje
Novo sjeme Pridružen: 07 Srpanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
dijana7566
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepe su ti ružice. Što se tiće podrezivanja korjena , bilo bi me strah da će propasti , pa se to nebih usudila raditi.
|
|
Odgovori | Stranica <1 678910> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |