Božur - Paeonia |
Odgovori | Stranica <1 678910 35> |
Korisnik | |
Maggie
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pišem u tetino ime koja nije baš s kompjuterima na ti.
posadila je pelcer božura, nije se primio nego se počinje sušiti. u čemu je stvar i ima li šanse da ga spasi?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Magi ,kako misliš pelcer božura?Božur se iz pelcera ne može uzgojiti,on ima rizom,i samo djeljenjem rizoma može da se razmnožava.Tj.sadnom rizoma.Pojasni kad je posadila,i šta je posadila,lakše će biti forumašima da ti pomognu |
|
Maggie
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
od grma (koji se počeo lagano već sušiti) je odvojen jedan dio i presađen u zemlju. od tad je prošlo otprilike 2 tjedna.
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maggie,ako misliš to od grma,da je uzela iz zemlje rizom,tj uzela i korije i stablo,da se tako izrazim,mislim da nema panike,normalno je da se suši gornji dio tj.izdanak,jer sad nije vrijeme za presadjivanje božura.Inače ne vole premještanje i diranje,posebno ne u vrijeme vegetacije.Mislim da če krenuti na proljeće ponovo,ali od cvjetanja ove godine nema ništa..Mislim da nije za paniku s obzirom na sve što si rekla.Gornji dio i akos e osuši on će potjerati ponovo,na proljeće..
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i ja da se nadovežem .Maggi ako je samo reznica bez imalo korjena onda se neće primiti ,na žalost.
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam zeljasti božur i zanima me da li da ga zimi ostavim u vrtu ili ga moram vaditi
|
|
jasminaaa
Mladi grm Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zeljasti božur može prezimiti napolju.Na jesen kada mu se listovi počnu sušiti skrate se grane do zemlje.Na proljeće ponovo počne da se budi .Božuri inače ne vole da se premještaju.
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvaa jasmina
|
|
nata07
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jel tko gledao jučer na poljoprivrednoj emisiji uzgoj božura - neki OPG! to sam prvi put čula - da uzgajaju božur i izvoze u NIzozemsku! Svaka čast!
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
jasminaaa
Mladi grm Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da vam predstavim i svoj božur
|
|
alisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivan je Jasminaaa...
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
divan je iako nije punjeni. Nećeš vjerovati Jasminaa juče se i moj otvorio onaj što sam ti govorila i izgleda da je kao tvoj.samo što su ima samo dva cvijeta i manji su nego kod tebe.Tvoj je prekrasan vidi se da mu ogovara i mjesto i zemlja.
|
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo kako moj jadno izgleda ove godine.
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moji su mladi božuri,ali su me počastili kojim cvijetićem..onako sramežljivo
jednostavno su me oduševile te cvijećke |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Zelenka
Već proklijao Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su! Ja sam dobila jednog bijelog mirisnog u jesen nadam se da će se primiti
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam dvije boje božura . Bijeli, koji ponekad bude i roza i jedan roza kao na gornjoj slice.Taj ljubičaso roza božur sam posadila, jednu godinu je rastao ali cvjeta nije bilo. Negdje sam pročitala da ga se ne smije saditi preduboko jer onda neće cvasti. Iskopala sam ga i ponovo posadila i onda nije cvjetao , zapravo osušio se. Tako je bilo dvije godine i onda je opet izrastao i prošle godine me podario prekrasnim cvjetom.Sada vidim da su počeli po malo provirivati. Radujem se proljeću.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo me malo i kod božura.Ovih dana imam u planu ,čim se zemlja odmrzne od susjede presaditi božur,pa me zanima mišljenje iskusnih forumaša,kako to naj bezbolnije obaviti za biljčicu jer znam da joj sad i nije vrjeme za presađivanje i ako postoji koji specijalni savjet oko te biljčice jer mi je jako lijep kad cvjeta i silno želim da mi uspije.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš presaditi čim se zemlja odmrzne,ali ne vjerujem da će ti cvasti ove godine.Ne ga saditi duboko u zemlju i on ne voli da ga se premješta. Pročitaj cijelu ovu temu pa ćeš nešto više saznati i od drugih forumaša.
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno Ti hvala...
|
|
emka
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim žene koje su sadile božur da napišu svoja iskustva, naime svugdje čitam da se mora saditi u jesen, ali jel neka sadila u proljeće, jel dovoljno u ilovaču dodati malo pijeska radi propusnosti i slično. Hvala i pozdrav.
|
|
Odgovori | Stranica <1 678910 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |