Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božur - Paeonia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božur - Paeonia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 35>
Korisnik
Poruka
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2009 u 07:47
pišem u tetino ime koja nije baš s kompjuterima na ti.
posadila je pelcer božura, nije se primio nego se počinje sušiti. u čemu je stvar i ima li šanse da ga spasi?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2009 u 11:15
Originalno poslano od člana Maggie Maggie napisao:

pišem u tetino ime koja nije baš s kompjuterima na ti.
posadila je pelcer božura, nije se primio nego se počinje sušiti. u čemu je stvar i ima li šanse da ga spasi?

Magi ,kako misliš pelcer božura?Božur se iz pelcera ne može uzgojiti,on ima rizom,i samo djeljenjem rizoma može da se razmnožava.Tj.sadnom rizoma.Pojasni kad je posadila,i šta je posadila,lakše će biti forumašima da ti pomognu
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2009 u 12:51
od grma (koji se počeo lagano već sušiti) je odvojen jedan dio i presađen u zemlju. od tad je prošlo otprilike 2 tjedna.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2009 u 13:21
Maggie,ako misliš to od grma,da je uzela iz zemlje rizom,tj uzela i korije i stablo,da se tako izrazim,mislim da nema panike,normalno je da se suši gornji dio tj.izdanak,jer sad nije vrijeme za presadjivanje božura.Inače ne vole premještanje i diranje,posebno ne u vrijeme vegetacije.Mislim da če krenuti na proljeće ponovo,ali od cvjetanja ove godine nema ništa..Mislim da nije za paniku s obzirom na sve što si rekla.Gornji dio i akos e osuši on će potjerati ponovo,na proljeće..
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 992
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2009 u 10:26
Evo i ja da se nadovežem .Maggi ako je samo reznica bez imalo korjena onda se neće primiti ,na žalost.
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2009 u 12:46
imam zeljasti božur i zanima me da li da ga zimi ostavim u vrtu ili ga moram vaditi
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2009 u 09:43
Originalno poslano od člana iris iris napisao:

imam zeljasti božur i zanima me da li da ga zimi ostavim u vrtu ili ga moram vaditi

Zeljasti božur može prezimiti napolju.Na jesen kada mu se listovi počnu sušiti skrate se grane do zemlje.Na proljeće ponovo počne da se budi Smile.Božuri inače ne vole da se premještaju.
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2009 u 09:45
hvaa jasmina Smile
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2009 u 07:22
jel tko gledao jučer na poljoprivrednoj emisiji uzgoj božura - neki OPG! to sam prvi put čula - da uzgajaju božur i izvoze u NIzozemsku! Svaka čast!
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2009 u 09:43
Da vam predstavim i svoj božur Tongue

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2009 u 09:45
Predivan je Jasminaaa...
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2009 u 09:55
divan je iako nije punjeni. Nećeš vjerovati Jasminaa juče se i moj otvorio onaj što sam ti govorila i izgleda da je kao tvoj.samo što su ima samo dva cvijeta i manji su nego kod tebe.Tvoj je prekrasan vidi se da mu ogovara i mjesto i zemlja.
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2009 u 18:17
evo kako moj jadno izgleda ove godine.

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2009 u 14:09
moji su mladi božuri,ali su me počastili kojim cvijetićem..onako sramežljivo

jednostavno su me oduševile te cvijećke Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Zelenka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2011 u 15:49
Prekrasni su! Ja sam dobila jednog bijelog mirisnog u jesen nadam se da će se primiti Smile
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2011 u 16:02
Imam dvije boje božura . Bijeli, koji ponekad bude i roza i jedan roza kao na gornjoj slice.Taj ljubičaso roza božur sam posadila, jednu godinu je rastao ali cvjeta nije bilo. Negdje sam pročitala da ga se ne smije saditi preduboko jer onda neće cvasti. Iskopala sam ga i ponovo posadila i onda nije cvjetao , zapravo osušio se. Tako je bilo dvije godine i onda je opet izrastao  i prošle godine me podario prekrasnim cvjetom.Sada vidim da su počeli po malo provirivati. Radujem se proljeću.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 21:37
Evo me malo i kod božura.Ovih dana imam u planu ,čim se zemlja odmrzne od susjede presaditi božur,pa me zanima mišljenje iskusnih forumaša,kako to naj bezbolnije obaviti za biljčicu jer znam da joj sad i nije vrjeme za presađivanje i ako postoji koji specijalni savjet oko te biljčice jer mi je jako lijep kad cvjeta i silno želim da mi uspije.smile213
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 21:45
Možeš presaditi čim se zemlja odmrzne,ali ne vjerujem da će ti cvasti ove godine.Ne ga saditi duboko u zemlju i on ne voli da ga se premješta. Pročitaj cijelu ovu temu pa ćeš nešto više saznati i od drugih forumaša.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 22:29
Puno Ti hvala...Wink
Na vrh
emka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 82
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje emka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 07:45
Molim žene koje su sadile božur da napišu svoja iskustva, naime svugdje čitam da se mora saditi u jesen, ali jel neka sadila u proljeće, jel dovoljno u ilovaču dodati malo pijeska radi propusnosti i slično. Hvala i pozdrav.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.