Gymnocalycium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6789> |
Korisnik | |
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jel onda ovaj glikice?
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opet ne, to je.....hm, nisam 100 % sigurna. Mogu provjeriti, a možda se javi netko ko zna. Dajmi samo reci kakve su ono neke "izrasline" na njemu ? Vidim neke dvije nedefinirane pojave, ne kužim to.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Neznam što je to. Pitat ćemo u drugoj temi, identifikacija.. možda je Rebutia? Hvala.
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
ania ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
Prekrasne su vam fotke gimnića na prethodnim stranama! Ja ih baš volim. Evo jedan link za zaista kvalitetnu knjigu o ovom rodu
http://www.cactuspro.com/biblio_fichiers/pdf/Pilbeam/Pilbeam_Gymno_O.pdf Jako je dobra za ID!! |
|
![]() |
|
lela.v ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 24 |
Ja se nikako ne snalazim sa ID kaktusa,a uhvatila me je ozbiljna kaktusomanija,skupilo ih se već oko 40,pa imam i jedan gymnocalycium saglionis.Sad sam downloadovala ovaj tekst sa gornjeg linka,čini se da je odličan,ali će mi trebati više vremena da ga proučim..
Na ovom mestu je ID samo po vizuelnom utisku,pa može i to da posluži:http://cinerea.nomaki.jp/gl/i_gymn.html |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
lela.v ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 24 |
Divno,znači sam kaktus je smedj,ovde liči na čokoladu,pa se ta boja vidi i na donjim laticama cvetova!Jako neobično (barem meni,možda sam neiskusna).
Hvala,Pinus! |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
ania ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
Taj rozocvjetni tamne boje tijela bi mogao biti friedrichii. Imam gotovo istog i mislila sam da je damsii, a sada prema ovoj knjizi od Pilbeama bih rekla da je friedrichii. Ali ne znači da sam u pravu.
![]() I on piše da su friedrichii i damsii dosta slični, dok michanovichiija lako razlikujemo prema karakterističnom cvijetu te zelenijoj boji tijela. Friedrichii je odvojen od michanovichiija baš po toj ljubičasto, smeđoj boji tijela i rozim cvjetovima (i bijele ima, ali se rozi ne pojavljuju za michanovichii) te otvaranju cvijeta u potpunosti. A damsii ima specifičnu V oznaku na rebrima. Najbolje da si sam pročitaš i vidiš! Meni je zanimljivo to identificiranje i nadam se da ću uspjeti naći još koju takvu knjigu za druge rodove kaktusa. Vjerojatno postoje, samo je pitanje jesu li besplatne. Brojnost pupova kod tvojih gimnića je za svaku pohvalu! PS. Zaboravih na križance, al tko bi se snašao s njima! |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
ajme mali kaktus, ovaj s bijelo-crvenim cvijetom je bas
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
krasnop ste obojali ove sumorne kišne dane, bravo za sve
![]() |
|
![]() |
|
Ania mislim da je to ipak g. damsii. Velik je kao kakav grejp, friedrichii su kao mandarine. ![]() ![]() Srednj gimno kod malokog kaktusa na drugoj slici, bi mogao biti friedrichii ? Preko ljeta gimniće držim na prozorskim policama, dobe i preko 6 h. direktnog sunca svaki dan. Kako vi držite svoje gimniće preko ljeta ? koliko direktnog sunca dobe kroz dan? |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja sam mislila da su sva tri sa druge slike friedrichii.
![]() ![]() Moji svi gimnići preko ljeta su na suncu od rana jutra do kasnog popodneva.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Da vam se i ja pridružim... ![]() |
|
![]() |
|
Ivany ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 347 |
|
|
![]() |
|
mali kaktus, dobro je to znati da gimnići mogu na cjelodnevno sunce, super.
Velikom broju kaktusa cijelo dnevno sunce smeta. Znam to jer mi svako malo kakav kaktus sunce opeče. No ja takvog prostora imam dosta. Može li tko nabrojiti nekoliko rodova kaktusa koji mogu na direktno sunce ? Ivany krasni rascvjetani gimnić !!! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ania, tvoje povremeno špijuniram
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6789> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |