Zamioculcas |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 17> |
Korisnik | |
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kiki-ko, dobila si krasan primjerak zamioculasa, isplatio se tvoj trud oko lampe.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
E onda mora da je to,ma ni jedna biljka zapravo ne voli velike razlike u temp..Meni se brsljan smrzo u stubistu,onako sav se skamenio od leda,a spada pod izdrzljive biljke,samo zato sto sam ga naglo iznjela iz toplog..
Sad drzi tog novog odma na toplom,tj tamo di ne bude 10stupnjeva,mislim da je to pre nisko za tropsku biljku. Meni je fora vidit kako mi je od male biljcice s 3grane nastalo stablo od 11grana..zato je ni ja necu jos presadjivat,dok god raste i baca mlade.. ![]() |
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
![]() |
|
kaktus0110 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 6 |
Hej Massha, nisam ga tako često ni zaljevala (cca 2 puta mjesečno), ali u tom hodniku je temp. bila oko 10 stupnjeva pa sam mislila da mu je hladno, a u dnevnom boravku je bilo duplo pa može biti da se vlaga iznutra počela kondenzirati, ne znam ni sama... ugl., nije bilo dobro...
ovog sad pazim ko oko u glavi
![]() A ovaj novi je bio nekih 120kn u Bauhausu i tegla je već sad malo ovalna, ima grbe na mjestima gdje se gomolji guraju ali mislim da ga neću još presađivati, neka se još gura malo
![]() |
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
Kaktus,mozda si ga previse zaljevala kad je izgnjilio..Ovaj novi je predivan mora da je bio skup..I vidim u dosta je velikoj tegli,za razliku od mog koji kao da je u jogurt casi,al ga te velike ukrasne tegle drze da se na srusi.
Ja sam onog krzljavog kupaonskog stavila na mjesto kuhinjskog,a kukinjski u boravak..al to su sve razdaljine od 2-3m pa im nije nikakav šok osim sto su oba dva dobila malo vise svjetla,pa se mozda isprave grane koje su se iskrivile.. |
|
|
|
![]() |
|
kaktus0110 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 6 |
Pozdrav svim zamioljupcima!
![]() Nova sam na forumu a kako imam i dobra i loša iskustva sa zamioculcasom, odlučila sam ih podijeliti s vama...
Dakle, prvi zamio mi je uvenuo mojom greškom
![]() Prije dva mjeseca sam kupila novi i stavila ga na isto mejsto gdje je stajao prvi i dobro napredovao. Ima nekoliko podmladaka pri dnu a lišće na ovoj najsvejtlijoj grani u sredini se skroz otvorilo
![]() No, za ekperiment sam od onog prvog zamija odvojila 2 grane koje su mi se činile najzdravije i stavila ih u vodu. Već sam ih htjela baciti jer 2 mjeseca nije bilo nikakvog pomaka. I onda... pogledam neki dan i vidim da je ova manja grančica pustila žilice!!! Veselju nije bilo kraja
![]() Evo stavit ću slikice ovog novog i od te stabljike koja je pustila žilu
Novi zamio
![]() Stabljika koja je pustila žilicu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Bas su lijepi. Moj cini mi se isto jos jednu granu baca. Samo se nadam da ga nisam zeznula s premjestanjem.
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Evo moja 2zamica,imam ih vise od godinu dana,zao mi je da nisam zapamtila/zapisala kad sam ih kupila..Imali su po 3grane i kostali svaki 17kn,kupila sam jedan za kuhinju,a dr za kupaonu..super im je ,stalno bacaju nove grane,samo ovaj kupaonski malo zaostaje jer skoro pa i nema svijetla.
Slike nisu nesto,al drugi put ce bit bolje.. Kuhinjski Kupaonski Razmjestit cu ih pa cu stavit nove slike.. |
|
|
|
![]() |
|
super,onda izgleda da sve moje biljke vole spric,pa nemam brige!
kiki,nadam se da tvoja krdja nece cekat da dodjes u zg! stavi ga u taj hormon koji imas. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
massha podnosi spricanje lisca vodom ja ga svaki dan spricam
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Zamić pušta žile u vodu?Znam di ga ima.Idem u krađu.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
ljudi! jel podnose zamici spricanje lisca s vodom?
vijecito sam zbunjena s tim spricanjem na koje biljke pozeljno,a koje se ne smije.. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
Maya:) ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 6 |
Tnx, to sam i napravila!
A i moram se pohvaliti da sam kupila jos jednog zamica ![]() ![]() |
|
![]() |
|
da ja sam isto presadila u malo vecu samo teglu bas kako ti je macak reko broj ili dva veca od predhodne
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Za broj do dva veću.
Npr ako je stara vaza 10cm, presadi ga u 12 ili 14 cm veliku teglicu. |
|
![]() |
|
Maya:) ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 6 |
Pozdrav svima! Nova sam tu na forumu, a ukljucila sam se bas zbog ove slatke biljcice!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ja sam svoga presadila odma cim sam ga kupila... nevolim onu zemlju u kojoj cvijece bude u ducanima... a ni posude :D
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Ok, može još čekati znači, ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Mačak,ja sam svog presadila kad je tegla pukla sa strane,od gomolja.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |