Malo smo se ponovili... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 49> |
Korisnik | ||
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Maret@ , biljčica ti je super ali mi je i tvoj avatar odličan.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
||
![]() |
||
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
|
Maret@ ovo gore je odlično, ali ne pitaj detalje jer prvi put to vidim
![]() Znam da kvarim ugođaj, ali danas sam nešto tražila po gradu i bila u puuuuno trgovina, a posljedica je ovo ![]() |
||
![]() |
||
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
|
TeaK , stvarno super. Što je ovo zadnje ?
|
||
![]() |
||
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
|
....
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
|
Misliš li na ovo zeleno? To je thuja ii prevedeno običan čempres kakti bi mi seljaki to rekli. |
||
![]() |
||
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
|
TeaK, ne misliš li da bi to mogao biti Pačempres?
|
||
![]() |
||
|
Ma draga moja ja ti nemam poima, na njoj je pisalo thuja, a meni ti je sve to nekak isto čempres je čempres, a sad one razlike i detalji, to je za mene veća umjetnost. ![]() |
||
![]() |
||
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
|
Nisam ti ni ja 100 % doma na toj temi. Znam samo da su čempresi mediteranski i kod nas ne mogu preživjeti zimu vani, a naši nazovimo čempresi koji vani rastu su Pačempresi. Muči me razlika između Tuja i Pačempresa. Mislim da Tuje imaju kao listiće, a Pačempresi male iglice, ali nisam sigurna. Bilo bi dobro da mi netko to pojasni.
TeaK, svakako bi ga trebala identificirati kako bi znala gdje da ga posadiš i kako se njeguje.
|
||
![]() |
||
|
Ja ga mislila ovu zimu ostaviti u hodniku u tegli ali sad ga idem slikati izblizine i odmah stavljam sliku da to netko pojasni. Sad si mi dala misliti.
Evo ja slikala, ali pitanje koliko se vidi kad su tako sitni ![]() Ažurirao TeaK - 29 Studeni 2007 u 21:34 |
||
![]() |
||
|
Mislila sam na Fikus Benjamin ali sam vidila na njegovom topiku. Nisam ga prepoznala. |
||
![]() |
||
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
|
TeaK,imas krasan primjerak Cupressus macrocarpa 'Goldcrest', kultivar kalifornijskog cempresa zlatnih ili bolje receno, svetlo zelenih cetina.
Nije narocito otporan na mraz i kao i originalna, tamnozelena forma, trazi blage i kisovite zime kao na mediteranu ili u zapadnoj Evropi. Kratkotrajno izdrzi do -15 C. Koristi se kao dekorativna saksijska kultura i u kontinentalnim krajevima se, u toku zime, unosi u hladan prostor zasticen od mraza.
Prema mome iskustvu znam da je jako osjetljiv na mraz..i najbolje napreduje kao kucna biljka
|
||
![]() |
||
oceana ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Maret@ ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 19 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 52 |
|
Hvala Hele
![]() |
||
![]() |
||
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
|
Mareta pridruzujem se pohvalama...
Biljka je za 5,
a avatar me uvijek nanovo nasmije
![]() P.S.sjemenke su u putu
![]() |
||
![]() |
||
Maret@ ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 19 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 52 |
|
Hvala tibor...juhuhu
![]() |
||
![]() |
||
|
Nema na cemu Mareta,oprosti sto prije nisam stigao..
![]() |
||
![]() |
||
|
hvala Tibore
|
||
![]() |
||
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
|
TeaK
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 49> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |