Pelcanje ruža |
Odgovori | Stranica <1 678910> |
Korisnik | |
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u čemu su ti narasle tolike žile.
ja bih ih podadila u teglu do početka 9 mj. a onda stavila na stalno mjesto zajedno sa zemljom iz tegle pazeći da ju što manje uznemirujem .ona će se dobro zakorjeniti do zime i preživjeti
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Sponzorirani linkovi | |
24crogirl
Nedavno posijan Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U casi sa vodom na prozoru di sunce przi cijeli dan...A u casi jos i pelcer oleandra koji niti se suši niti pusta korjenje...Ja se nisam nadala zilama ali eto,uspjela sam
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
negdje nađi grančicu vrbe pa ju stavi zajedno s oleandrom.ona bi trebala pomoći
|
|
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
24crogirl, ruže možeš saditi i na sunčano mjesto i u polusjenu..one podnose sve uvjete, jedino što će im se boja za nijansu razlikovati ovisno o položaju, ali vrijeme pogodno za sadnju je kasna jesen i rano proljeće
|
|
24crogirl
Nedavno posijan Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posadila sam ju u jedan kut prije par dana i vidim vec se lijepo primila.Sve pet!
|
|
katakrk
Novo sjeme Pridružen: 10 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Janisam ppelcala ruze isla sam laksim putem pa sam kupila u Bauhausu gotove one zamotane u malo zemlje sa folijom neznam kako se to zove pa sam posadila .Zanima me jeli to prekasno u kontinentalnom sam djelu gdje je dosta hladnoi ima snijega.Sada me zanima jeli ih moram i kako zastititi sa necim mozda pokriti.HVALA
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugice "zapikni" u zemlju... ili hoće ili neće... treba probati... ja svako toliko "popiknem" i stabljike ruža koje dobijem... i nešto se i "ćapa".. već nakon desetak dana znaš da li se uhvatilo...
|
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zapiknula sam pa što bude. Hvala na brzom odgovoru.
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ovo je predivno, koja boja! Draga moja, ti imaš zelene prstiće...
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako opstane bugice, ako opstane... znaju one iznenada i "krepucnuti"
|
|
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neće, neće, držim fige - svoje sam zapiknula, zalila i sad škicam svaki dan...
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da često se desi da iz čista mira uginu.
Jesi li pokušala piknuti grane ruže u krumpir pa tako u zemlju? Menis se dobrim pokazalo pelacanje biljaka u komposter gdje je bilo i zemlje. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja probah s krumpirom i ništa. Riknule.
|
|
ajama
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja popikam u zemlju,prije toga umočim u hormon,pokrijem plastičnom bocom i velika večina se primi.baš sam ih danas po kiši kontrolirala.večina ih ima listiće.popikala sam neki dan i penjačice pa šta bude
|
|
|
|
24crogirl
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NinettA,kako napreduju ruze?Moze jedna slika?
|
|
You know all those things you've always wanted to do?You should go do them.
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Aco
Već proklijao Pridružen: 29 Srpanj 2018 Lokacija: Trenutna, ili? Status: Offline Bodovi: 226 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima! Citam malo ovu temu i jako mi se svida jer ima stvarno puno savjeta. Evo ja se isto borim sa pelcanjem ruza, ali uvijek nesto zaje...m. Prosli sam tjedan bas popikao par grancica u tegle i stavio plasticne flase, ubrzo su se pojavili novi listici. Za sada su na sjenovitom balkonu,pa bi molio za savjet kako da dalje postupam do presadnje u dvoriste. Tu sam procitao da trebam cekat do proljeca, nisam znao da treba toliko biti pod flasama. Ja sam prosle godine na jesen popikao i ljepo mi je naraslo lisce al sam skinuo flasu jer se bas dosta razbujalo, pa reko da ima mjesta, povremeno sam prskao vodom al mi naravno uginula.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam zabola direktno u vrt,na mjesto gdje sam htjela da raste ruža, pokrila plastičnom bocom i stalno polijevala da se ne osuši (ne previše da ne istrune) i tako ostavila stalno do proljeća i kad su ponovo počeli novi listići maknula sam bocu i ostala je ruža odmah na stalnom mjestu. Tako ne trpi i ne boluje kod presađivanja.Tako sam radila i sa penjačicama....Sve su mi uspjele koje sam tako razmnožila....Još da napomenem da sam boci odrezala dno i tako poklopila, da je čep gore koji se može ponekad skinuti da se malo reznice prozrače....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Odgovori | Stranica <1 678910> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |