Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 82> |
Korisnik | |
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nigdje ne mogu naći tu biljku a treba mi samo listić
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
eto, moram vam nešto reći, u subotu sam bila u bauhausu i nakon duuugo vrimena kupila si jednu plavu ljubičicu (nadam se da će biti napredna) da ću je moći rasadit i nekome pokloniti... ...sad da vam pojasnim ovo "duuugo vrimena"- radi se o tome da je baš ne volim kupit cvit, više mi je gušt uzet negdi pelcer i gledat kako raste, eto takva sam...
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
pčelice7 i ja sam takva volim kad od "bebača" naraste odrasla biljka
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja sam preklani dobila jednu svijetlo plavu ljubičicu. Cvala, ocvala i presadila sam je. Kad je u "novom ruhu" počela cvjetati čini mi se da cvjeta stalno. Pa sam posadila u dva "važa" lišće. I već jedno dva mjeseca virim a lišće stoji i ništa se nije događalo.
Prekjučer ugledam mali novi listek!! Jako se veselim, jer znači uspjela sam.
![]() Antune ne znam do kud si, ali ima ih sada u svakoj cvjetarni valjda. I nisu skupe. Kupi jednu i imat ćeš za rasad....
|
|
![]() |
|
HVALA na savjetu bako.morat ću vidjet u ovoj kutjevačkoj.
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Ja cekam jos koji dan prije nego sto odem kupiti Africke Ljubicice..jos uvijek je puno hladno..
![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
sinoć sam dva listića svoje ljubičice ubola u zemlju, zamislite čim sam se probudila išla sam ih pogledati, to mi je prvi put da ih rasađujem pa sam malo znatiželjna...
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ljubičicama treba dugo da potjeraju tako da trebaš puno strpljenja,Pčelice.
Antune,ne znam čemu
![]() |
|
![]() |
|
Dobro shasha
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moje ne prestaju cvjetati, a prije ih baš nisam voljela, ma ustvari ne, volim sve cvijeće, bolje reći jednostavno nisam ih imala.
Unazad godinu dana kupila sam ih nekoliko, a nekoliko dobila, jednu užicala i sada sve cvatu i predivne su. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Evo i mojih ljubičica, ovo su mi prve za koje mogu reći da su mi stvarno uspjele. Sve koje sam do sad kupila propale su mi a ovo su ljubičice iz vlastitog uzgoja, susjeda mi dala listić i iz njega je nastalo ovo sto vidite, uz puno ljubavi, malo savjeta i kako shasha kaže puno strpljivosti ali zbilja vrijedi!
![]() ![]() |
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
joj kako su medeneeeee
![]() |
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Prave, domaće starinske,....... i prekrasne su!!
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
![]() Predivne su. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Krasne su. I moje ne prestaju cvjetati. Po meni jako zahvalno cvijeće.
.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Skoro tri mjeseca su u dvije vaze bili upiknuti listovi ljubica. I nakon toga evo:
![]() Nakon nekoliko dana od prvog listića već niče i drugi
![]() Danas ih već ima tri:
![]() U onoj vazi gdje sam ubola jedan list, ništa se ne događa iako je list već tri mjeseca svjež....
Dakle, ljubiceljupci vražjeg strpljenja!
![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
blago vama,da bar moje tako krenu!
|
|
![]() |
|
Antune, u zemlji.
Tako sam čula i prvi put probala. Baš kao što vidiš na slici.Dva "važića" sa zemljom i u jednog ubola jedan list u drugog dva.Zalijevam svaki dan doslovno kapljicu uz peteljku lista.Ova dva lista na slici su "mama i tata"
![]() E sad nisam dosta pametna zašto je protjeralo tamo gdje su dva lista jedan prema drugom a ondje gdje je samo jedan još nema nisšta, iako je list, evo već skoro tri mjeseca živ i zdrav.
Rezultat vidiš.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |