Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kat.Rea - moj dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kat.Rea - moj dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 15>
Korisnik
Poruka
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2009 u 13:48
Super Triša, ma za ovu godinu je bitno da prežive. Samo im nemoj ostavljati dugačke grane za prvu godinu, da previše ne iscrpi. Znači orezivati kao lozu i ne ostavljati dugačke tanke grane.
Moji su ove godine malo podbacili jer je bila velika suša kada im je najviše trebalo vlage, a zalijevanje baš nije pomoglo.....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2009 u 14:16
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Monna-1, MM veli tehnika kao u starom Egiptu Angry, ali dobro pazi da ga ne zaposlim.....

haha...nije bitno kakva je tehnika, bitno da posluži svrsi, a dala si mi dobru ideju, hvala!Wink
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2009 u 16:24
Nema na čemu monna-1, nisam ni ja Nikola Tesla i ja sam od nekoga "pokupila" ideju Big%20smile, ili ideje od više osoba pa sklepala "svoj izum".
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2009 u 23:11
S obzirom na ovo ludo vrijeme nema se baš puno šta raditi ili je vruće da bježim u hlad ili pada kiša Confused. No ipak protekli tjedan sam uspjela presaditi viseće košarice koje mi vise na terasi sa južne strane, ali ispod "tepiha" od glicinije. Tu sam več svašta pokušavala, ali još nisam pronašla "cvjetnu dobitnu kombinaciju". Tu uglavnom sadim klorofitume koji nakon ljeta imaju prekrasnu zelenu boju i tradescantiu koja je pak LJ ljubičasta, ali cvjetno mi baš ne uspijeva. U proljeće sam ih prvo izvukla van da se oporave ( obje biljke su bile bljedunjave), a sada, au, košarice pune gomolja od klorofituma i korijenja, ma skoro da nema zemlje. Imam 6 košarica, a uspjela sam presaditi 5, i onda me potjerala kiša. I sada već 2 dana ili pada kiša ili mi je mokra terasa pa mi se neće raditi blato po njoj, a dok dočekam da s eterasa prosuši i krenem u sadnju začas opet oblaci i kiša, grrrrr Angry.
Jučer sam na gredici oko šahte popikala cosmose i podsadila kadifice, jer su mi one ranije posađene pojeli puževi. Danas ujutro idem pregledati i več na jednome jučer posađenome fali vrh, a kada sam ih posadila zalila sam ih sa socom od kave. Pa ta gamad je nemoguća, a ta gredica  mi je otvorena pa nesmijem pužomor zbog Ree.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2009 u 23:34
Danas došla sa posla i s obzirom da do tada još nije padala kiša odmah se zvukla iz čempresa gdje sam posadila aronije i išla počupati travi iz žice na međi sa susjedom. A bilo je tu več i mladih kupina, a otkud one samo nebo zna. S obzirom da sam to malčirala odmah kada sam posadila aronije, nije bilo strašno, samo u žici, ali s obzirom da je to zagrađeno( zbog Ree) treba otpetljati žicu, pa se zavući iza, pa dok radim svaki čas ostanem visiti na nekoj žici, uh.....Uglavnom to sam uspjela napraviti, ali me je onda kiša pojurila u kuću. Sitna, gusta, dosadna..... ali kako je naletila, tako je brzo i prestala. Jedno sat vremena poslije crni oblaci, grmi, sprema se..... i ništa sve prošlo.
Poslije sam otišla na terasu posaditi i šestu viseću košaricu, pa sam u cvjetnjak posadila u subotu kupljeno cvijeće - lisianthus, pentas i scabiosu plavui još na Flora artu kupljeni zvončić - balončić ( plavi). Još sam imala nešto cosmosa za posaditi, pa sam i to riješila i lupinuse posadila. i sve pozalijevala i već je noć.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2009 u 23:41
Je pa stvarno si bila vrijedna, a vrijeme je takvo bilo i u Skradniku slij kiše, sloj sunca - baš mi je godilo, jer sam se za vrijeme kiše odmarala, jedino su mi čizme bile teške za hodat od blata.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2009 u 23:59
Mogu mislit Triša. Zbog kiše več danima gledam taj drač i kupine iza čempresa i kukam kako to ne mogu jer je stalno mokro, a treba se zavuči iza čempresa, a susjed sa druge strane ima lozu uz žicu. No danas sam to riješila, moram aronijama još malo malča dodati, pa neka rastu....
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 23:09
Bože dragi što me ovo ludo vrijeme umara, nisam za ništa. Danas je svekar pokosio dvorište dok smo mi bili na poslu, pa sam pred noć svu travu znosila u povrtnjak i malčirala mrkvu, peršun, kelj i tayberri. Poslije zalijevanje cvijeća na prozorima, malo igra sa Reom i već je noć.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2009 u 23:21
Ja na GO a svaki ubogi dan pada kiša.
Jedan dan, mislim da je bio ponedjeljak sam malo pognojila cvijeće na lodži, ruže i dalije oko povrtnjaka, pa nešto cvijeća posađenog ispred čempresa i aronija, ruže ispred terase i ružu pokrivačicu sa gnojem od žalfije. Kada sam pobrala žalfiju za sušenje ostali su grmovi sa donjim lišćem koje nije baš reprezantativno. Poslije sam to sve porezala i namočila i bogme se dobrano usmrdilo. Još sam sa ostatkom trebala pognojiti moj cvjetni kutak, ali nisam odmah jer je tamo bilo dosta mokro, pa kao neka se jedan dan malo prosuši pa ću onda. Da ne bi..... sad je još gore, blato.
U povrtnjaku grašak kud je slabo i nejednako nicao, sada zbog kiše nikako dozoriti. već sam jednom nešto malo pobrala, tako i danas, ali nikako sve pobrati i očistiti gredicu za nešto drugo.
Mahuna sam isto danas nabrala i to sam brala u dva navrata, prijepodne dok se malo ocijedilo, ali nisam uspjela sve pobrati jer me opet kiša potjerala, no onda sam ipak poslijepodne uspjela pobrati. Krastavci i tikvice isto lijepo rastu, njima paše.
Da moram se pohvaliti, danas sam brala svoje prve paradajziće, mljac, a i jagode su opet počele dozrijevati
P1060002
 nije puno, al je mooooooje
P1060001
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2009 u 23:01
Ok, idem redom.... u četvrtak sam kobeje posadila u zemlju jer mi je vjetar stalno prevrtao posudu sa njima iako je bila dosta velika, ali očito preplitka za tako velike štapove. S obzirom da mi se biljka čini dosta krhka ja sam lijepo sve zajedno sa zemljom iz tegle prebacila u zemlju. Mjesto su dobile pored anđeoskih truba jer ih tu mogu zaštititi ogradicom. Poslije sam još malo počistila povrtnjak od trave.
Petak je bio dan od kavice, ali počeo je sa ranojutarnjim pljuskom. Poslije opet kiša i jedva sam poslije 12 sati uspjela ići u vrt vaditi cvijeće koje su naručile forumašice koje su najavile dolazak na kavicu. Poslije sam napravila ručak, najela se i put metropole. Vrijeme na kavici je tako brzo prošlo, da sam ja ostala paf kada sam vidjela koliko je sati, a morala sam još prije 20,000 sati stiči u jednu trgovinu( da ne reklamiram) koja prodaje obuću sa posebno oblikovanim potplatima. To sam uspjela obaviti, kao i analizu stopala i ostala kraća za 1500 kn. Ali analiza me šokirala - opterećenje desne noge 62%, a lijeve 38%. Tolerancija je do 10% razlike, a kod mene 24 % uffffff.
Danas dan započeo sa tinjajučom glavoboljom.... ipak sam uspjela obaviti šoping na tržnici i naravno da sam opet došla sa nekim cvijećem. Pa morala sam - ostala mi prazna posuda gdje su bile kobeje, pa ne bum ju valjda gledala praznu Wink, tako sam kupila dipladeniju ili sandevilu ( veli prodavačica), ma kako god nema veze i nekakve narandžaste puzavce. Kupila sam i marelice pa bum malo pekmeza napravila, mljac....
Poslijepodne sam posadila lijepe dečke od Mamaae pa krenula pripremiti zemljište gdje ču popikati na zakorjenjivanje sve grančice koje sam jučer donijela sa kavice, ali me strašna glavobolja stjerala u krevet. No ipak sam poslije uspjela odraditi zamišljeno...
Prvo sam posadila hibiskuse koje sam proljetos sijala iz sjemena - od hrpe sjemenki ostalo 10-tak biljčica jer su neke nikle i propale Cry. Prvo sam u zemlju dodala malo pjeska, a onda sam krenula sa reznicama, a bilo je tu svega:
od Andree01: ljubičasta lavanda, vrtni hibiskus bijeli sa crvenom sredinom i lila, ljubičasta budleja, još dvije vrste grmlja ali se ne mogu sjetititi šta smile42- moram od Anree tražiti pomoć.... naravno sve sam pikala sa hormonom. I to je to za danas...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2009 u 23:40
Aj sad bumo vidjeli djelovanje hormona.Iskreno,meni se nije činilo dd su se biljke brže ili bolje primile kad sam hormon koristila.Danas si ti sa hormonom pelcala a ja bez hormona,onak"zdravo seljački"-pikneš u zemlju i kak Bog daLOL(bem ti novu tipkovnicu.Treba mi pol sata da 2 rečenice natipkam i onda još pol sata da sama sebe ispravim)
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2009 u 23:57
Pa čuj s obzirom da ja neeeemam zelenu ruku...... ma vidjeti čemo. Ali danas sam vidjela da 3 piknuta nara od 15-tak počinju tjerati listiće ( popikani prije mjesec dana i uz hormon).
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2009 u 14:39
Ovaj tjedan je počeo raaaadno. S obzirom na kiše prošlih tjedan i više, svugdje je đungla. Pogled na moj povrtnjak izgleda ovako
povrtnjak
S desne strane se vide mlade grane tayberrya koje trebalo povezati na žicu i porezati višak, ali prije toga je trebalo porezati sve stare grane koje su ove godine rodile, jer se one i tako suše i propadaju. Kod tayberrya je to normalni ciklus, nakon cvatnje i zametanja plodova na lanjskim granama, več sredinom proljeća potjeraju nove grane koje opet treba formirati i vezati uz žicu, a koje će roditi na godinu.... s lijeve strane se vidi par kolaca i paradajzi, a ostalo đungla. Kako veli SilveK, treba formula za prolazak kroz povrtnjak LOL. E sa time sam se borila 2 dana, od 7-8 do 12 sati i uspjela dobrano zgoriti unatoč kremicama i zaštitnim faktorima Angry. Ljuta sam na samu sebe, ali primila se posla i uopće nisam osjetila koliko me peče, dok nisam bila crvena ko rak. Jučer sam se malo skrila u hlad, da se to smiri Wink, a danas ujutro idem zalijevati i gledam cvijetnjak da ja kora u njemu. Probam sa- ja to zovem prstići, ona mala alatka za kopanje oko cvijeća kao mini grabljice, ali prstići ne idu u zemlju, nego baš moram sa motikom. I opet došla u kuću poslije 11 sati, ali dobro tu je bio hlad do tada. Ima još posla, ali dok zahladi... ili opet sutra ujutro.
Još sam ovaj tjedan presadila neko cvijeće - jedno dracenu marginatu, zamiju što mi MM kupio prošli tjedan, Kalanhou koju sam dobila za rođendan od kolegica mimuluse što sam ih kupila prošli tjedan i još jedan ( mislim da je isto mimulus) koji mi izrastao pored pelargonija -pretpostavljam da sjeme bilo u kupovnoj zemlji i još nešto, ma više ni neznam šta je sve bilo.....
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2009 u 14:43
Da u međuvremenu sam napravila 3,5 teglice pekmeza od marelica, mljaccccc. Nije puno, ali je bar doma pekmez skuhan, iako su marelice kupljene....
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2009 u 23:26
Joooooooooojsmile180marelice!!!!Pa po to sam išla neki dan na placsmile96Sve se bojim opet ići po njih,ko zna koliko bum cvijeća,umijesto marelica,kupila.

Bome ti aktivno provodiš godišnjiClap,umori se čovjek samo od čitanja,kaj si sve radila.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2009 u 10:56
Kak bi rekla šefica u NMK - nema ekonomske računice, marelice 12 kn/kg, šečer, želin, plin i stajanje kraj peći, uh....ali bar znaš od čega je, a i marelice nisu izgledale ko iz reklamnih časopisa, što mi nekak daje nadu da nisu pune kojekakvih kemikalija.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 22:13
Puf, puf, da otpuhnem prašinu sa dnevnika Big%20smile.
Ma nije  da se nije ništa radilo cijelo ljeto, o je je, nanašale se kante po dvorištu i zalijevalo jadno cvijeće da preživi.
A sada pomalo pripremam vrt za zimu. Doći će ona brzo i prebrzo, a onda ćemo kukati za onim vrućim ljetnim danima.
Ja sam danas sadila pelcere koje sam jučer dobila na kavici i to cijelo cjelcato popodne.
A bilo je tu svega: fuksija, mumulusa, sobnog javora, jasmina, pa onda nekakvih grmiča koji izgledaju kao lavanda a mirišu nešto između santoline i kadulje LOL. Shasha je rekla ovak: ti si tražila..... ( pojma nemam šta je rekla da sam ja tražila), a ja neznam šta je to, ja sam ti natrgala OVO, pa ti vidi koje je od toga to što si tražila LOLLOLLOL.
Dobro, možda nije baš tim rječima rekla, ali tu negdje.
E sad kad bi ja znala šta sam tražila  smile42možda bih odgonetnula i šta mi je Shasha donijela. No, nema veze, cvijeće je, a toga nikad dosta, zar ne.....
Uglavnom, ja se danas nasadila i posadila 46 teglica, ali nisam gotova. Nastavak je sutra, ako Bog da.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 22:58
Ti si tražila smiljeeeee,ja sam ti dvije vrste donjela jer ne znam koje je od toga smilje.Rekla mi Baka B.da jedno je no ja zaboravilaLOL
Sadi ženo,lijepo izgleda,lijepo cvate,čak i bez cvijeta ima aromatičan miris,kaj će ti ime uza sve toLOL
E da,gailrdije sadi odma u vrt,one prezime vani.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 23:09
Ha, ha, vidiš da se nisam sjetila ni šta sam tražila, a tko i bi uz onakav spisak LOL. Pelcići već posađeni. Sutra slijedi ostatak, a onda idem pregledati sjemenje, a onda ću te "malo" daviti sa pitanjima, kao kada se šta sije i sl. Nego ostaviš li ti lišće na pelcićima fuksije ( i ostaloga bilja) ili ih porežeš i stavljaš li pelciće pod foliju?
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 23:13
Sa tih grančica ja skinem samo donje listove(odrežem ih tak da ne oštetim grančicu)jer oni budu svakako propali a ostale ostavim.Koji otpadnu,maknem ih iz tegle da ne dovlače boleštinu.
Vrečicama prekrivam samo neke pelcere no veliku večinu ne prekrivam ničime.Pogotovo fuksije,lantane i sl.jer se one jako lako ukorjene.Samo zemlju održavaj vlažnom(ne mokrom)i da su u hladu.
Obavezno jednino mičem cvjetove i cvjetne pupoljke jer oduzimaju hranu grani pa se teže zakorjeni.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.