Šeboj, romanija - Cheiranthus cheiri |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910> |
Korisnik | |
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I ja se jako veselim svom seboju kojeg sam dobila od Bigi. Vila i ja ga volim zbog mirisa.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
khan ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2013 Lokacija: Marsonia Status: Offline Bodovi: 91 |
to je bila prva biljka koju sam uzgojio iz sjemena pa pikirao u vrt. imao sam ga toliko da sam dijelio okolo bakama, susjedima, kom sam stigao. na žalost, proširenje obitelji i povećanje obima posla nisu mi dali vremena da taj pothvat ponovim. no još uvijek imam nekoliko biljčica koje su nastale spontanim rasijavanjem.
|
|
Ako ne možeš biti visok dva metra, budi pametan dva metra.
-Miles Vorkosigan |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
šeboj mi se pokazao kao jako jednostavna biljka za rasijavanje...kada sjeme sazori, samo ga porazbacam po zemlji i nikne...kud ćeš bolje :)
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Nadam se da ove godine i ja budem imala sjemenki, da malo umnozim moju biljcicu. Prije dosta godina, kupila sam jedan primjerak u B.vrtu, ali je cijelo vrijeme kuburio i na kraju gecrk.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
dobila sam na jučerašnjo kavici sjeme ljubičastog šeboja od Andine
![]() ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Šeboj je starinska biljka, koju jako volim. Imala sam žuto-crvenog, bijelog i ljubičastog, koji je došao iz Zadra, a vidjela sam predivan potpuno žuti kojeg ću užicati od naše Jagode.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Tikvić, jesi li ovaj šeboj ostavila ovakvog kakav je na slici ili si ga bacila? Pitam zato jer je i moj sada takav, zapravo u još lošijem stanju - nagnut, s požutjelim donjim listovima, a već počeo cvjetati. Može li se šeboj orezivati pa na taj način pomladiti? |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Andina ostavila sam ga takvog i kasnije je bio jako lijep.
I ti svog radije ostavi takvog kakav jeste,mislim da on ne voli orezivanje. |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Vidim temu o šeboju kojeg imam u vrtu, još od moje mame..To je onaj starinski žuti i žuto-smeđi. Kupila sam lani jedan boje cigle, a dobila sam i bijeli..Ovaj moj starinski sada cvjeta, baš me je ugodno iznenadio...
Triša biti će za tebe, ne brini... ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Hvala, Tikvić!
Jagoda, lijep ti je taj starinski, a koliko vidim po datumu na slici, cvate već sada. Treba li on prihranu (i kakvu) da bi kasnije bujnije cvao? |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
igy81 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Moji šeboji posađeni prošle godine su se od snijega slomili, što da radim?
Da li da ih podrežem ili što. Ima jedan ili dva grma koji su se uspravili i nije im ništa,ti će vjerojatno cvasti. Ovi ostali su svi polegnuti, ogoljelih stabiljka, djelomično bez lišća itd. Što vi drugi radite u takvim slučajevima? Mislio sam ove polomljene izvadit van(ako ne će cvasti) i posaditi na njihovo mjesto gladiole. Ljudi pomagajte! |
|
![]() |
|
Slavonka1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 05 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 54 |
I moja baka je imala šeboj,prekrasno je mirisao.Zato sam ja ove godine posadila neki mix šeboja,vidječemo što če biti.
|
|
Rajna
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
nemoj ih bacit, oni će potjerati na vrhu, još nije kasno, a možeš ih malo povezat i učvrstit s nekim kolčićem, ako procvatu imat ćeš sjemenja |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moji još ne cvjetaju, ali juer sam dobila žuti od Jagode, nadam se da će mi se primiti iz reznice, jer je njen predivan
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Prekrasna ti je ova ljubičasta. Mislim da je kod nas u Slavoniji nisam nikad vidjela
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Dijana, imala sam ja prošle godine ljubičasti dupli, prekrasne grmiće, kupila malene kod nas na Sajmu zdravlja u čijem sklopu su bili i dani cvijeća. No niti jednu mahunicu, tj sjemenku nisu imali. Slijedeći vikend je sajam opet kod nas, pa ću otići, možda nađem tu tetu od koje sam ga kupila, ovaj puta definitivno kupujem više komada, pa ću se sjetiti dragih mi prijateljica.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |