Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 407> |
Korisnik | |
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Daj Fuksija stavi malo slika šume tvojih adeniuma.Drago mi je da će ti jedan već procvjetati, držim fige i za ostale....Moj veliki adenium je počeo sa listićima i cvijetovima u pripremi.Male sam presadila i to samo tri, jer neki su mi uginuli.Jučer sam posijala ostatak koji sam imala i čekam nicanje....
![]() Podrška i puno sreće sa sijanjem adeniuma Fridi i ostalima.....
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Draga Jagoda, evo cekam samo da se otvori cvijet, pa cu ih slikati sve. Pup jos uvijek raste i raste, a ja gledam u njega ni sama ne znam koliko puta u danu sa zeljom da se sto prije otvori.
Nadam se da ce se otvoriti iduci tjedan. ![]() ![]() Sretno svima sa adeniumima. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
macgywer ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 22 |
frida cekamo fotke:-)
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Evo i mojih adeniuma. Slušala sam upute, čitala, proučavala ... Dugo su odmarali, čekala sam sunce i toplije dane da ih malo "poguram". Nekoliko je stradalo, a ostatak sam pokušala spasiti od plijesni posipavanjem sa cimetom (nazire se po zemlji). Prošli tjedan sam ih dohranila gnojivom za kaktuse i već se vidi na njima promjena: ![]() ![]() Uglavnom, svo vrijeme su mi bili u dosta lošoj pjeskovitoj zemlji. Možda su im i premale posudice, ali - ja se jednostavno ne usudim ništa mjenjati. Sad kad vidim da su dobili malo bolju boju i da su krenuli rasti - sad ću se možda odvažiti.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Sad mi je lakše. Mislila sam da moji zaostaju u rastu, ali isti su kao tvoji.
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Hoya,nemaš ih potrebe još presađivati,a ako baš hoćeš,oni bez problema podnose presađivanje.
A da su spori,jesu! |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Dobro je, Otok, znači sve je normalno.
Rain, uplašila sam se kad su dva za redom uvenula. Postavila sam si stotinu pitanja, ali na sreću tu je stalo. Da barem malo sunce zasja, znala bi da jačaju, da im godi!
Onda ću ih ostaviti u tim posudama. Mislila sam da im je zemlja slabo hranjiva, ali sam to sada nadoknadila gnojivom.
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Normalno je da dio ode,meni je od 60-tak ostalo jedno 40,i ima među njima kilavih.Ovi kaj sam posijala neki dan mi se čine puno jači i jedriji.Ipak je prirodno svjetlo ,sunce i toplina bolje od umjetnog.Baš me zanima da li budu ovi mali rasli brže od zimskih.
|
|
|
|
![]() |
|
macgywer ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 22 |
negdje sam pročitao da se mogu posaditi nakon što im izraste treći par listića. planiram ih presaditi u male glinene teglice uskoro. da li im je dosta promjer od nekih 5 cm za prvu godinu ili treba veća tegla?
|
|
![]() |
|
Na nekom tajlandskom site-u sam pročitala da se presađuju u teglice od 5cm,pa u 7cm i tak se povećava veličina teglica u skladu sa rastom korijena.I da vole pliće,a šire teglice.
|
|
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
trenutno stanje od 4 posijana 3 izašla...
|
|
![]() |
|
ima nas već poprilično koji smo posijali adeniume ovo proljeće. trebali bi organizirati neko natjecanje tipa razred 2010, kome prvome procvjeta dobiva...
ima kakvih ideja? |
|
![]() |
|
...novu turu sjemenki!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ariel ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 31 |
Nova sam na forumu pa trazim pomoc od vas iskusnijih u uzgoju. Prosli tjedan sam kupila sjeme na Aukcije.hr ,odmah posadila ali do danas jos nista nije niklo. Zna li netko da li se izvana moze naruciti sjeme i kako to ide.
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
pričekaj još malo...ni meni nije nicalo očekivanom brzinom, ali je ipak niklo...jedan sam dam podigla foliju i malo zalila (malo) i sutradan sam vidjela da se jedna biljčica probija...još uvijek čekam jednu...
|
|
![]() |
|
ariel ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 31 |
Hvala. Danas sam vidjela da jedna sjemencica ima bijeli vrsak-pretpostavljam da ce ubrzo niknuti.
|
|
![]() |
|
ovo mi sad baš i nije jasno...kako si to primijetila bijeli vršak u zemljiako nije niknulo?
|
|
![]() |
|
Cekam. Dosta je hladno za klijanje a nemam mogucnost grijanja biljcica.
|
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
![]() ![]() ![]() ![]() E vo dosao je dan da vam pokazem svoje adeniume, koji su procvjetali, sijani iz sjemena. Ovo je adenium SILVER STAR,sijan 27.12.2008. ![]() ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
![]() ![]() Ovo je adenium BRIGHT GEM, sijan je 9.1.2009. Ni jedan ne lici na maticnu biljku, ali su meni ipak dragi. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |