Aronija |
Odgovori | Stranica <1 678910 12> |
Korisnik | ||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam je lani posadila i to 5 komada. Bacaju listove i super zdravo izgledaju. Kako smo gnojili voćke, malo smo i njima dali, iako svi kažu da nije potrebno, mislim da im neće smetati.
Ove godine očekujemo "berbu" - već smo puni planova.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
Sponzorirani linkovi | ||
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
čestitam !
|
||
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala ti anči, smješno je jedino što uopće ne znam kakav ukus ima aronija, ali po svemu mi se čini da je slična crnom ribizu, a njegov mi trpki okus baš nije po volji.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
također ni ja još nisam probala plodove moje aronije, nadam se i ja ove godine da će nas podariti.
Triša u pravu si jaaaako su trpki, bolje ih je spravljati kao svježi sok u dodatku sa još nekiim voćem, kad se sjetiš koliko su zdravi, zanemariš trpkost
|
||
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
||
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
okus je opor ,ne sviđa mi se ,al je zato zdrava
nisam ni ja baš oduševljena okusom
|
||
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
||
djemba
Novo sjeme Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Od 4 sadice jedna je rodila ali plodovi su bili jako trpki.Na granici jestivosti. Nadao sam se da sam možda prekasno probao plod i da su već pri kraju pa otuda i takav okus. Po vašim komentarima rekao bi da ne ogu očekivati ništa bolje |
||
pehist
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme Pridružen: 19 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
njezina prava vrijednost i okus se krije u preradjevinama, kao sama ali i u kombinaciji s drugim vocem, sokovi ,dzemovi, u sladoledima i jelima
|
||
vlalonca
Novo sjeme Pridružen: 01 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Poštovani, zainteresiran sam za uzgoj Aronije na većoj zemlji (cca 2-5 ha). Imam potrebne informacije o prodavačima Aronije (stabiljka 16-18 kuna - trogodišnja - ako uzimate više od 1000 komada). Naime, ako ste pokrenuli proizvodnju odnosno uzgoj navedene veće kolićine molio bih Vas da me kontaktirate na PM da popričamo o iskustvima. Ja bi također uzgajao ali trebam krenuti od negdje. Hvala lijepo. |
||
pehist
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mozda krenuti od sadnje |
||
danni
Novo sjeme Pridružen: 17 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
e bok ,prije svega pozdrav svima i ovoj zanimljivoj temi....i ja sam aroniju kupio od milica u obliznjoj prodavaonici mislim da joj je sad treca godina i ima oko deset nabujaka gdje treba bit cvijeta a trebala bi dat plod negdje od 1.7-15.7,jako me zanima okus jer samo voce ne mogu nigdje nabavit....
|
||
bibica
Novo sjeme Pridružen: 21 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam nova na forumu i sve vas poozdravljam. Zapravo čitala sam i ranije vaša iskustva ali prvi puta se javljam i to zbog problema s aronijama. imam ih 6 u mom vrtu u šumi u Vukomeričkim goricama, ali iako su stare po tri godine, cvijeta mi samo jedna. Ostalima ne pada na pamet cvijetati niti davati plodove a primjetila sam da im nešto napada vrške mladih grana, koji kao da su prerezani jer venu i kad ih lagano primim ostanu mi u ruci. Kako svuda piše da aronija nema neprijatelja ni nametnika, zanima me ima li tko sličnih iskustava i šro pomaže?
Bibica
|
||
neretva
Novo sjeme Pridružen: 05 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
jako me zanima ovo voće....sve što znam o njemu naučila sam na netu,a to se sve čini SUPER! da li ga netko ima na forumu?
gdje kupiti sadnicu? i koliko koštaju sadnice? |
||
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
BLJAK!!!!BLJAK!!!
|
||
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
U Bauhausu, a o voćki sam sve rekla svojim prethodnim postom. A to što kažu da je ljekovita, ista svojstva ima malina, crni ribiz, jagoda i trešnja, pa vi birajte.
|
||
pehist
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ako nemas nesto pametno za reci, bolje suti. |
||
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
no što se tiče aronije ja sam ju kupila u 2mj i sada ima već zelene bobice,veselim se jako dobro napreduje,moja sestra ima deset grmova i kaže da kao sirove nisu baš izuzetne za jest ali da ona radi marmeladu i da su ukućani zadovoljni pogotovo što ih miješa sa ostalim bobičastim vočem.
|
||
brani
Već proklijao Pridružen: 19 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 242 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kupila sam 2 kom.aronije u 12 mj prošle godin bila je na hladnom i mračnom mjestu do 2 . mjeseca, posadila sam je ali ona ne tjera lišće, zapravo stoji kao što sam je posadila..mora li tako?
|
||
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Treba kupovati prije sadnje. I moja jedna koja je duže stajala se nije primila. Vjerujem zbog toga kajje nisam zalijala. Bila je bandažirana, ali je iznutra bila suha. Takve bi trebalo ako ih odmah ne sadimo korijen povremeno uroniti u vodu. |
||
brani
Već proklijao Pridružen: 19 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 242 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pojavio se prvi mali listić na mojoj aroniji..hoće li od nje biti išta?
|
||
pehist
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ove godine nista. cekaj iducu.
drugi put odma posaditi kad se nesto kupi a ne cekati cijelu zimu. |
||
Odgovori | Stranica <1 678910 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |