Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 47> |
Korisnik | |
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikad ne reci nikad!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Danas nisam stigla mnogo raditi, ali sam uspjela počupati nešto rusomače (korov i ljekovita biljka) s gredica prije nego se rasije sjeme, a njome sam prekrila gredice koje nisu bila sasvim pokrivene ili pod korovom, da zaštitim tlo od isušivanjja. Procvala je srebrenka
![]() ![]() To je inače dvogodišnja biljka, a do cijele vrečice sjemenja koje sam uspjela naći prošle godine, radi suše uspjela je preživjeti samo jedna biljčica, a niknulo ih je samo nekoliko. Onima kojima nije poznata, mislim da će vam biti jasnije dok ocvatu cvjetići....biti će slika! |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Srebrenka j jako zgoda, pa raširiti će se valjda.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Danas kiša....barem sam zato uspjela rasaditi većinu rajčice u zasebne posudice, i normalno, bravo ja - na 3 posudice nisam označila koja je koja - mislim, meni nije bitno - vidjela bum dok rodi , ali sad kako podijeliti sadnice kad neznam koji je koji (jedni hoće jednu, drugi drugu vrstu) - zato sam presadila u nove posudice po tri komada - po jedan iz svake posudice - tako da definitivno u svakoj jedan je taj koji se traži
![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Dok na ovom forumu ima aktivnih - ne brini ! Nebuš imala tolko briga!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ne možeš ti SilveK, malo posaditi, malo posijati, malo poslati. Sve mora biti u ogromnim količinama.
E pa danas gledan niknule su mi roza trubice, jako me veseli, jer od svega mi je to tako simpatično, jer sito tako zgodno opisala, da željno iščekujem kako će izgledati, iako sam ih vidjela na tvojim slikicama. Niču i tikvice, a i neke druge biljkice, ali nisam zapisala točno koje, pa će biti iznenađenje.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ja imam jako bujnu maštu i svašta mogu zamisliti no nikak ne uspjevam zamisliti kak to ti misliš malo zasaditi.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Večeras čitam forum do kasno, pa tako i tvoje stranice . Stvarno imaš ogromnu energiju i pozitivan stav i preko slika i riječi prenosiš ih dalje po forumu!!!!!!
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Srebrenku zovu dukati, inače lat. Lunaria, vjerojatno zbog boje onih tankih opnica iz sjemenke koja podsjeća na mjesec.
|
|
![]() |
|
Hvala Manči. Upravo tim opnicana s sjemenki se veselim...Podsjećaju me na djetinjstvo kod moje bake...A veselje je i veliko zato što sam samo jednu biljčicu uspjela uzgojiti, i što preko 1 godine čekam te cvjetove i sjemenke...
Danas sam uspjela pripremiti i posaditi pola gredice krumpira (inače pola gredice je od cijele dužine vrta - znači 10 metara). Za to vrijeme je MM nakosio travu, tako da sam sve to lijepo pokrila travom. Inače oduševljena sam strukturom zemlje, savršeno mrvičasta i rahla. Sad kad sam skidala korov s gredice, svašta sam našla - kamilicu i neven koji sam ostavila po sredini gredice i koji se idealno slažu s krumpirom, te mlade biljčice celera - sjeme se rasulo prošle godine, i salatu, pa sam to dvoje lijepo presadila. Da sam znala, ne bi se mučila još celer sijati u posudice, ovaj na gredici izgleda puno bolje... |
|
![]() |
|
Divno je sve to kod tebe. Sve niče, buji... Tvoj kraj je bogat vodama??
Međimurje?
MM je posadio patate - krumpir prije mjesec i po i to smo kasnili,a kod vas je sad vrijeme.
|
|
![]() |
|
SilveK, tek sad stižem do tvog dnevnika, a uvijek si mi ti prva, jer se veselim tvom cvijeću, kad puno toga i ja imam od svega toga. Ali vidim da je sad krumpir na redu.
Ja moj sadim u vikendici (josipdol) tek oko 1.maja.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Manči, Međimurje ie zapravo između 2 rijeke - Mure i Drave, ali zapravo osim toga nemamo mnogo potoka, ali je zato stvarno zeleno - brežuljkasti dio je prepun šuma, a nizinski ima naizmjence šumaraka, livada poljoprivrednih zemljišta...prekrasno mjesto za živjeti.
Triša, sad se zapravo i pitam gdje je točno Jospidol - prvo kasni snijeg, pa onda kasna sadnja krumpira...(moram proučiti kartu Hrvatske ![]() Danas moram pohvaliti MM - napravo mi je kavez za ljiljane od ostataka mreže koje sam nakupila kod moje mame - pa sam danas uspjela posaditi ljiljane u nju, tj prvo ukopati mrežu u zemlju, pa u nju ljiljane - da ih ne pojedu voluharice. Nažalost bila sam u žurbi pa nisam poslikala...ali super je ispalo. Posadila sam i 2 preostale dalije i zelene gladiole, sad je još ostalo 3 paketa gladiola za posaditi - ako bu vremena, sutra. Planiram za sutra i ostatak krumpira i nešto graha... |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
SilveK
![]() |
|
![]() |
|
Super SilveK opet vrijedna kao i obično. Sadi, sadi, skuipljaj sjemenke, pa i ja imam od tog koristi,
Joispdol, odnosno malo selo Skradnik je na tromeđu Like, Gorskog kotara i Korduna i da ima nekada vrlo čudnu klimu.
To je blizu Ogulin, pa se mi ravnamo po prognozi i temperaturam za Ogulin, koji je često najtopliji grad u Hr, ali noći su hladne, pa to ne isključuje kasni mraz, i tako su me mještani naučili da se sve sadi kasno.
Naravno da oni koji tamo žive posade nešto i u jesen, a nešto i ranije.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Kad mi netko veli da puno radim(MM recimo) bum mu dala da pročita tvoj dnevnik a usput mu napomenem da nisi 24 sata doma,ko ja. Čuj,kaj ti misliš,da ja presadim ljiljane na gredicu? Moji su u teglama i nekako su kilavi pa si mislim da ih samo izbacim van na gredicu. Gladiole sam sadila slično ko i ti ljiljane,sa mrežom nekom ispod,pa bi tamo i njih!!? |
|
![]() |
|
Obavezno na gredicu. Puno će ti bolje uspijevati. Nadam se da bu ova mreža funkcionirala...
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Daj SilveK objasni neznalicama kakvu to mrezicu spominjes, ja nisam shvatila funkciju a ni postavu. Mislila sam bocnuti u zemljicu nekoliko gladiola pa te pitam da to malo rastumacis
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
SilveK kao prvo oduševila sam se tvojim dnevnikom.Pročitala sam sve u jednom dahu, a to ti treba nešto reći!!!
Uživala sam i sada konstatacije:
od kuda ti toliko energije?
koliko sati traje tvoj radni dan?
da li ti išta drugo radiš osim što si na vrtu?
Da li uopće uspiješ jesti, popiti kavu, iči na wc?
Mislim da si nevjerojatna!!!
Sve pohvale za tebe i tvoje biljke!!!
I jedna zamolba, daj češće stavljaj slike da sav ugođaj našeg čitanja upotpuniš ( mada je i čitanje tvojih postova savršenstvo)
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Franjice, sad mi je jako žao što nisam poslikala mrežu prije nego sam je ukopala u zemlju, sad je gotovo... Uglavnom, štiti od one male gamadi voluharica da ne mogu do njih - uzela sam sitno pletenu mrežu (onu za ograde i sl) - i od toga mi je MM napravio kutiju - otvoreno s gornje strane, i to sam ukopala u zemlju, pa onda nutra ljiljanje. Voluharice najviše vole ljiljane i zumbule, gladiole ne tako jako, ali su si gricnule i to kod mene na vrtu...
Proljeće, hvala na pohvalama. Ja sam oduvijek puna energije i zapravo ne mogu biti dugo na miru - dijagnosticirali su mi na onom lječničkim pregledu za kozmonaute (što ga znaju reklamirati u kauflandovim oglasima) da je zapravo moj bioritam u stanju mirovanja usporen, a u normalu dođem kad se pokrenem...to je puno toga objasnilo ![]() Istina, malo pretjerujem u zadnje vrijeme, premalo spavam zadnje 2 godine jer brujim svaki dan do pola noći, a budim se u pola 7, ali eto - posao, kuća, vrt, udruga, 3x tjedno tae-bo, muzika na internetu, šivanje koje trenutno ne stignem (majice za sebe, a jedno vrijeme sam ih i prodavala), fakultet....(i ima još...) Ponekad se osjećam "zatrpano", ali eto, moguće je... (sad sam se dosta nahvalila ![]() Danas sam uspjela posaditi 3 reda graha između jagoda na novoj gredici, oplijeviti staru gredicu jagoda i između posijati salatu kao mamac za grčice - ličinke hrušta - nek jedu korijenje salate umjesto korijenja jagoda, posadila sam plave gladiole i oxalis. Iznjela sam s tavana van fuksije, smokvu, afrički ljiljan, krumpirov grm, male sadnice kadifica, karpatskog zvončića, rabarbare, ukrasnog duhana i hibiskusa, a sve to još moram spikirati u zasebne posudice... Cvijeće ispred kuće baš divno cvate - evo jedne slike: ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |