Horti-dnevnik |
Odgovori | Stranica <1 6789> |
Korisnik | |
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja navijam za slićice.moje visibabe još nisu nikle,neznam što im je.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obećajem da će sutra biti sličica.
Danas sam napokon posadila amarilise i achimenes. Jutros sam vidjela da mi je clivia potjerala pupove. Dvije godine uopće nije cvala. Sreća njena što volim i samo lišće, inače bi već dobila prekomandu. Popodne sam malo obrezivala suharke po vrtu, ali nisam se usudila dugo biti vani jer sam strašno prehlađena, pa da ne "popravim" stvar. Od zemljanih radova još uvijek ne mogu ništa započeti jer je premokro. Nadam se da će drugi tjedan biti bolje vrijeme. |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno je premokro, a mi bi svi kopali i sadili
Samo ti prije ozdravi, a i ja se nadam da bu onda i vrijeme bolje |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
smrc,smrc,eto tako se i ja osecam,a i previse je hladno za radove u vrtu...brzo ce prolece,pa cemo se naraditi:)))
|
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo me opet. Dok me nije bilo koristila sam lijepo vrijeme za sadnju biljčica koje sam dobila na razmjeni. Dakle bilo je i iskapanja i pakiranja. Obrezivala sam pampasicu ( odmah lišće sasjeckam za nastiranje gredica ). Ali pošto je moja sjeckalica na ručni pogon ( škare ) to ide polako, pa još nisam završila.
Još uvijek mi je dan prekratak za veće pothvate. Sad se opet vratila zima pa sam danas planirala sjetvu u kući. Ali ostatak sjemena Meconopsisa, Lychnisa i Agapanthusa ne mogu naći. Kud sam ga samo zgurala? Sad idem oko ručka pa poslije u potragu. Dictamnuse sam izvadila koliko je ostalo još sjemenčica i ubacila ih u salveti u frižider. Ne žele niknut pa da mi ne smetaju. Javit ću navečer što sam napravila. I stavila sam napokon nekoliko sličica u "moje cvijeće". Obećanje je obećanje. |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
odoh da pogledam
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobra stara Horti! Vrijednice, baš te volim ovakvu
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Horti jesi barem stigla posaditi biljke?Ja nisam,i sad nestrpljivo čekam jer sutra vele toplije i bez vjetra.Hrpa cvijeća mi stoji u kući,u sanducima,samo ih pregledavam,orošavam i čekam da krenem u sadnju.Odo i ja tražiti slikice
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Horti, nikako mi nije jasno zašto pak ti nisi išla s nama k Bešliću, nećeš izmigoljiti slijedeći put.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nešto si unatoč zimi uspijela napraviti, a i ja također
|
|
Horti
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša moja sad sam skroz zbunjena! Kud sam to trebala ići i kad i s kim. Ovo mi je sad stvarno zagonetka . Kud god da se ide sljedeći put mi javi, jer sam se ja veselila da ćemo ići kod BB pa se u tom planu izgleda nešto pošemerilo . |
|
Horti
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam stigla zapisati ali u subotu sam obavila sjetvu po planu. Duže sam tražila sjeme nego što sam sijala. Već sam bila sva očajna da ga neću ni nać kad se MM sjetio da imam nekakvo sjeme u džepu njegove stare jakne.
I naravno bilo je tamo, od prošle sjetve. Izljubila sam ga duž i poprijeko ( mislim MM, ne sjeme ). Čak sam uspjela dokraja orezati i pampasicu makar je puhalo. Jučer me kolegica nagovorila da idemo u šetnju na pauzi kroz staro prognaničko naselje, nema tamo više kućica, samo trnje i travurina. Cijelim putem sam njorgala kak smo mogle ići u arboretum gdje se bar ima šta vidit a ne u tu pustaru. I zamislite što je moje oko sokolovo spazilo: Euphorbiu ( onu što tjera krtice ) jedan mali luk, možda vlasac i pakujac. Odmah je moj Švicarac nožić naravno odradio posao, i jučer popodne sam odmah posadila svoj ulov. Vidjele smo još i božur i jorgovan, turskih karanfila i onih narančastih visokih hemerocallisa... Čim bude lijepo vrijeme idemo opet. Samo moram uzet lopaticu. Tko zna što se tamo još krije? Danas se opet vratila zima i ne radi mi se ništa. Pogotovo po kući... |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Horti, ma baš mi je žao. Naravno ja koja stalno čučim na forumu, pa sve znam, mislim da i drugi sve stignu. Ma bili smo proteklu subotu u Žažini, kod Bešlića uživat u kaktusima. Nije bitno tko ih voli, a tko ne, jer je bio predivan izlet. Istijanke, ja iz Rijeke, a preko Karlovca, pa u Zagreb.
Glupo, ali nisam se sjetila prije izleta javit ti. Neće se to dogoditi. Slijedeći put kava u karlovcu sa Horti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidim ja draga ti sa Švicarcom hodaš okolo, a ja bez lopatice i vrečice neidem nikud, zbilja nikad neznaš na što ćeš naletiti.
|
|
Horti
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Napokon jedna lijepa subota.
Prije podne sam izgubila na pospremanje, pranje, kuhanje... Skoknula sam do knjižnice i u kupovinu, tako da sam tek oko tri sata otišla u vrt. Priredila sam si gredicu i posijala grašak, a onda sam počela čupati travu iz gredica sa cvijećem. S jedne strane sam sve očistila a na drugoj sam tek započela. Tu imam i red malina uz cvijeće pa odmah i njih okapam. Kad sve očistim od trave planiram navesti komposta pa ako budem imala s čim malčirati, tako da imam manje okapanja po vrtu. Moram raskrčiti dosta veliku površinu za nove gredice pa neću stići stalno grebati po istom mjestu. Da su bar najavili nekoliko lijepih dana uzela bih godišnji i sve napravila, ali opet je prognozirana kiša. Dok se vrijeme proljepša bit će mi trava do koljena. Tako nakon duge zime napokon malo razgibavanja. Sad me sve živo boli. Skoro sam zaboravila reći, izžicala sam u susjedstvu šeboj za kamenjar i odmah ga posadila. Poslikala sam vrijesak, moram sutra prebaciti slike. Još malo ću se tu smucati pa odoh na zasluženi odmor. |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad ćemo spavati ko bebe...
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Tija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga vidim da si bila vrijedna a što se umora tiće u istom smo položaju
|
|
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da si se odmorila i da nema posljedica razgibavanja
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
Horti
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas moram s veseljem zabilježiti da sam dobila na poklon bijeli božur.
Nadam se da neće istrunuti u vrećici dok budem mogla u vrt, jer da sad krenem propala bih u blato do koljena. Ovakvog potopa ne vidjeh skoro. |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam danas bila u tvom gradu. Išla sam pogledati kaj si to radila danas baš zbog velike količine kiše. Cijelo vrijeme padalo je bez prestanka od 8 do 14.
|
|
Odgovori | Stranica <1 6789> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |