Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7778798081 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 11:20
@PinusClap prekrasan cvijetić, baš ono što je potrebno za dizanje morala u ovom sivilu od danaThumbs%20Up
Drago mi je da ti se uradak MM sviđa i da, toplo sam mu se zahvalila na trudu koji je uložio, kad tome pribrojim i činjenicu da se oporavlja od teške operacije...veselje je neopisivoThumbs%20Up

Jedva čekam vidjeti tvoje nove police krcate bodljikavcima, ti nam zaista imaš šta pokazatWink 

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 15:54
moji još nisu nikli

Per aspera ad astra.

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 15:54
pinus predivan je
i za bebolininog muža
Per aspera ad astra.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 15:58
Originalno poslano od člana Zvjezdana Zvjezdana napisao:

moji još nisu nikli

Trebali su već odavno.
Tvoje sjeme i ono Andinino je isto, identičnoCry
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 16:11
Zvjezdana,prije kolko si ih sijala??
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 16:37
ma neznam zašto nije ništa niklo u biti mislim da im je prehladno po noći iako sam pokrivala sa folijom... jer po noći ne grijemo osim ako ode ispod 18 :(

sad mi baš bed..bebolina mi ej poslala sjeme i ja ga sje...
Per aspera ad astra.

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 16:40
Kad sam ja sijala, prostoriji nije bilo ni puno više..možda je doseglo 25 max.Draga,događa se... smile58
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 17:12
A kod mene je upravo u tijeku sadnja Adeniuma,držite mi fige da nešto ne zeznem.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 17:17
maris Thumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20Up
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 17:48
Hvala Tea,evo gotovo,pa šta bude.Malo kasnije stavim slikice da vidite šta se to kod mene događalo.Smile
Zvjezdana, sad  sam pročitala,pa kako baš ni jedan?Confused
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 18:08
Lijepe police . Bebolina !
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 18:48
Evo i mojih friško posađenih bebača! Smile

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 18:51
Sad to lijepo našpricaj vodom, pokri prozirnom folijom i na svjetlo i toplo s njimaThumbs%20Up
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 19:04
Već su pod folijom,slikala sam ja to u fazama ali nisam htjela gnjaviti s puno fotkica..Ovako se osječamsmile159.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 19:08
maris,odlično izgledaClapSad držimo Thumbs%20Up
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 19:12
Niknule još tri sjemenke. To je sada 24/26. smile188
Pinus, dogovoreno! A tvoj adenium te demantirao baš kad si ga počeo kuditi i to prekrasnim cvijetom. Kažem ja da su ove biljke nevjerojatne - kao da nas razumiju.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 19:19
Zvjezdana, nemoj odustati, mislim da su sjemenke još žive. Stavi ih na toplo, ako treba i prigrij malo više. Ja sam svoje ovaj put sijala u kontejner zato da ih mogu držati iznad radijatora dok malo ne ojačaju i da ih lakše prenosim navečer u kupaonu na toplo. Definitivno im treba topline i to iznad 20 stupnjeva. Evo mog sistema:

Prozor se otvara samo navečer kad oni odsele na toplo, a danju luftam kroz balkonska vrata u sobi. Embarrassed
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 19:49
Maris, super si ih sredila. Samo neka im bude vlažno i toplo i bit će sve ok.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 19:55
Andina  bravo, svaka ti čast!!!

Bebolina i ti imaš zelene ruke.

Pinus prvi ovogodišnji cvijet ti je prekrasan, držim fige da ti bude stalno cvjetan i lijep. Smile
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 20:20
Proljeće, pozlatile ti se riječi.

Andina, malo više sunca i adeniumi su počeli cvjetati (za sada 3 od 4). Ma zadovoljan sam sa adeniumom čim on cvjeta samo treba biti realan. Izgleda smiješno kada kažem da adeniumi nisu lagani za uzgoj. Ako dobro pogledaš slike vidjeti ćeš da su moji adeniumi malo izduženi. Isto tako grane su zakrivljene jer rastu prema izvoru svjetla, znači da ga moramo svaki tjedan pomalo rotirati. Jako je osjetljiv na gnitje korijena. Sve su to detalji koji ga čine teškim za uzgoj. Adenium zahtjeva dosta naše pažnje. Takvi problemi se ne javljaju sa većinom drugih sobnih biljaka.

Dobio sam od @beboline sjemenke adeniuma i čekam optimalan trenutak da ih posijem. Mislim da je početak proljeća taj pravi trenutak. Vidim da to vama ide od ruke i sada preko zime, jedva čekam da i sam probam ali evo za sada još čekam.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7778798081 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,625 sekundi.