Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7778798081 407> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Pinus
![]() ![]() Drago mi je da ti se uradak MM sviđa i da, toplo sam mu se zahvalila na trudu koji je uložio, kad tome pribrojim i činjenicu da se oporavlja od teške operacije...veselje je neopisivo
![]() Jedva čekam vidjeti tvoje nove police krcate bodljikavcima, ti nam zaista imaš šta pokazat
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
moji još nisu nikli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
pinus predivan je
![]() i za bebolininog muža ![]() ![]() |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Tvoje sjeme i ono Andinino je isto, identično
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Zvjezdana,prije kolko si ih sijala??
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
ma neznam zašto nije ništa niklo u biti mislim da im je prehladno po noći iako sam pokrivala sa folijom... jer po noći ne grijemo osim ako ode ispod 18 :(
sad mi baš bed..bebolina mi ej poslala sjeme i ja ga sje... |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Kad sam ja sijala, prostoriji nije bilo ni puno više..možda je doseglo 25 max.Draga,događa se...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
A kod mene je upravo u tijeku sadnja Adeniuma,držite mi fige da nešto ne zeznem.
|
|
![]() |
|
maris
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Hvala Tea,evo gotovo,pa šta bude.Malo kasnije stavim slikice da vidite šta se to kod mene događalo.
![]() Zvjezdana, sad sam pročitala,pa kako baš ni jedan? ![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Lijepe police . Bebolina !
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Evo i mojih friško posađenih bebača!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sad to lijepo našpricaj vodom, pokri prozirnom folijom i na svjetlo i toplo s njima
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Već su pod folijom,slikala sam ja to u fazama ali nisam htjela gnjaviti s puno fotkica..Ovako se osječam
![]() |
|
![]() |
|
maris,odlično izgleda
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Niknule još tri sjemenke. To je sada 24/26.
![]() Pinus, dogovoreno! A tvoj adenium te demantirao baš kad si ga počeo kuditi i to prekrasnim cvijetom. Kažem ja da su ove biljke nevjerojatne - kao da nas razumiju. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Zvjezdana, nemoj odustati, mislim da su sjemenke još žive. Stavi ih na toplo, ako treba i prigrij malo više. Ja sam svoje ovaj put sijala u kontejner zato da ih mogu držati iznad radijatora dok malo ne ojačaju i da ih lakše prenosim navečer u kupaonu na toplo. Definitivno im treba topline i to iznad 20 stupnjeva. Evo mog sistema:
![]() Prozor se otvara samo navečer kad oni odsele na toplo, a danju luftam kroz balkonska vrata u sobi. ![]() |
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Maris, super si ih sredila. Samo neka im bude vlažno i toplo i bit će sve ok.
|
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Andina bravo, svaka ti čast!!!
Bebolina i ti imaš zelene ruke. Pinus prvi ovogodišnji cvijet ti je prekrasan, držim fige da ti bude stalno cvjetan i lijep. ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Proljeće, pozlatile ti se riječi.
Andina, malo više sunca i adeniumi su počeli cvjetati (za sada 3 od 4). Ma zadovoljan sam sa adeniumom čim on cvjeta samo treba biti realan. Izgleda smiješno kada kažem da adeniumi nisu lagani za uzgoj. Ako dobro pogledaš slike vidjeti ćeš da su moji adeniumi malo izduženi. Isto tako grane su zakrivljene jer rastu prema izvoru svjetla, znači da ga moramo svaki tjedan pomalo rotirati. Jako je osjetljiv na gnitje korijena. Sve su to detalji koji ga čine teškim za uzgoj. Adenium zahtjeva dosta naše pažnje. Takvi problemi se ne javljaju sa većinom drugih sobnih biljaka. Dobio sam od @beboline sjemenke adeniuma i čekam optimalan trenutak da ih posijem. Mislim da je početak proljeća taj pravi trenutak. Vidim da to vama ide od ruke i sada preko zime, jedva čekam da i sam probam ali evo za sada još čekam. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7778798081 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |