Korisnik |
Tema Pretraga Opcije teme
|
Tea
Neukroćena biljka
Status: Offline
Bodovi: 3658
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:04 |
Jednu sam dobila oko Božića i njoj je jedan list prije nekoliko dana skroz požutio i maknula sam ga i sad joj nastavlja žutiti idući najmlađi  A drugu sam dobila prije 2,3 mjeseca i njoj ne žuti ni jedan,za sad je u redu.Jedan i druga su bile na istom mjestu a ova koju sam dobila prije je za sad dobro.Ne znam šta da radim s drugom.Premještam ju na svijetlo na toplom i ništa.Pretpostavljam da je svijetlo u pitanju,makar sam ih i prestala špricat.
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
 |
Sponzorirani linkovi
|
|
 |
maris40
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
Bodovi: 3958
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:13 |
A špricaš ih od prije ili je to nešto novo?Sad sam pročitala da im žuti lišče kad im fali gnojiva,a kad je lišće zeleno a izostane cvatnja onda pak dobiva previše gnojiva.Tko će ga znati,možda je kod tebe ipak u pitanju premalo svjetlosti.Ja bi ih bez razmišljanja stavila u tu hladniju prostoriju ali s više svjetlosti ,i ostavila bi ih na miru tjedan dana ,bez špricanja i zaljevanja.
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:16 |
Špricala sam ih od kad su kod mene i prestala prije oko 2 tjedna,tu negdje.Jel moguće da treba ponovo špricati?
|
|
 |
maris40
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:23 |
To nebi znala,ja svoju nikad nisam špricala,a vidjela si kakve velike zelene listove ima.
|
 |
palcica
Mladi grm
Bodovi: 687
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:24 |
evo moje orhideje, jučer je dobila
ovo je moj 1. susret sa tim divnim cvitom
samo sam tila pitat jel normalno da je u ovakvom pitaru sa jako malo zemlje
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:36 |
palcice,krasna ti je  Kolko pupova  Super boja,jako je zanimljiva
|
|
 |
maris40
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:43 |
Palcice,baš se ne razumijem ali na 72 str.sam stavila slike korjenčića od moje orgideje,pa su mi rekli da je krcata i da bi ju trebalo presaditi ali tek nakon cvatnje.Ti pogledaj usporedbe radi.Jako ti je lijepa dejica.
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
Bodovi: 2055
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:48 |
maris40 napisao:
Dobro jutreko želim.Evo i mene s pitanjima,Zvjezdana kako gnojiš svaka dva dana ,nije li to malo prečesto?[IMG]smileys/smiley1.gif" align="absmiddle" alt="Smile" />Sjetih se još jednog pitanja,kakva je to mliječna voda?Tea,zar im nebi tamo bilo prehladno?I da,Tea kakva je to sad tuga,donedavno smo se smijali i ohrabljivali?
|
napisala sam svaka dva puta gnojim znači svaki drugi put kad zalivam onda stavim gnojivo
a mlječna voda uzmeš malo mlijeka i staviš u vodu
|
Per aspera ad astra.
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
Bodovi: 2055
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:49 |
pa ima dosta korijenja ali dok ima zemlje ne trebaš ju presađivati... i predivna je
|
Per aspera ad astra.
|
 |
Anastazija_
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014
Bodovi: 6004
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 13:00 |
Tea, na stranici 48 pročitaj kako ja svoje održavam da opet ne ponavljam, a njihove slike imaš na 51. stranici. Inače stoje na južnom prozoru, ali je vani natkrivena terasa pa im sunce dođe samo kratko ujutro. Ispod prozora su radijatori otvoreni na najjače i sad su sve pune novih cvjetnih grana, očito im položaj odgovara. Druge su mi u kupaoni, prozori sjever-sjeverozapad, u kupaoni još toplije nego u ostatku kuće i isto su super i cvjetat će. Nadam se da sam bar malo pomogla.
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
 |
Anastazija_
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014
Bodovi: 6004
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 13:06 |
I da, kaj se tiče kuglica glinopora - ako se već stavljaju, ja ih ne bi stavljala u prozirnu teglu sa orhidejom, jer se one stavljaju da bi zadržavale vlagu, a orhideje ne vole zadržavanje vlage blizu korijenja. Glinopor se može staviti ispod tegle da bi se povisila vlažnost zraka i na taj način stvorila oko orhideje, za nju povoljnija mikroklima.
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 13:16 |
Anastazija,hvala na savjetu  Ne zabrinjava me uzgoj kolko nemam u stanu mjesto gdje bi im pasalo.Znam da ih muči manjak svijetlosti jer to treba svakoj biljci da bi se razvijala i cvijetala a žućenje i odbacivanje listova mislim da je samo dokaz toga.Nadam se da ću smislit nešto drugo dok potpuno ne otkaže..sve u svemu,hvala ti
|
|
 |
bebolina
Cvjetni guru
Bodovi: 12672
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 13:58 |
Bravo cure  dejice su vam prelijepe
|
 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
 |
jasss
Nedavno posijan
Bodovi: 39
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 14:56 |
|
 |
jasss
Nedavno posijan
Bodovi: 39
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 14:59 |
To je nova danas kupljena, ali ima malo i trulog korijenja koje se vidi kroz plastiku, neznam bi li je presadila ili sta... jer supstrat mi nije bas neka kora...
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 15:03 |
|
|
 |
Belina
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
Bodovi: 3901
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 16:36 |
Moje orhideje živnule
 rascvijetale se
poslije tečaja drage Free.
|
 |
kikach
Mladi grm
Bodovi: 497
|
Objavljeno: 06 Siječanj 2012 u 19:58 |
pozdrav svima! mislila sam da je uzgoj nesto jako komplicirano pa se nisam htjela 'upustati' u to. inace obozavam cvijeće (posebice sukulente) pa sva sreca da mi je brat za bozic odlucio kupiti orhideju. jednostavno sam se zaljubila u njih. pa sam dobila jos jednu, pa kupila jednu i tako je krenulo. procitala sam na ovim stranicama jaaako puno o njima i nadam se da ce mi bit lijepe i zdrave dugo (iako su mi pupići popadali kod dvije, mislim da je zbog promjene temperature jer su bile blizu radijatora:/)
gledam svaki dan vase ljepotice i odusevljena sam, predivne su.
evo slikica mojih:
|
 |
kikach
Mladi grm
Bodovi: 497
|
Objavljeno: 06 Siječanj 2012 u 20:06 |
ovu sam kupila u austriji za 3e u nesto losijem stanju. nadam se da ce se oporaviti.
i jos jedno pitanjce,od vjerujem mnogih pitanja koje cu vam morati postaviti  - vidjela sam u mbm lučko plavu orhideju, kako zaista nemam iskustva s orhidejama bilo mi ju je zao kupiti (tj platiti 190kn:/) ako mi propadne. pa da li ju netko od vas ima i da li je i koliko teže behandlat s njom?
|
 |
Belina
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
Bodovi: 3901
|
Objavljeno: 06 Siječanj 2012 u 21:04 |
Kikach,preljepe su ti orhideje
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj