Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7677787980 84> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Izgleda kao da se priroda voli igrati.
![]() Evo dva dobra linka o krasulama: Jim Mercer: Growing Crassula ovata International Crassulaceae Network Crassula ovata mi za sada cvjeta svake
druge godine. Ove zime je to bilo dosta bijedno no, prošle zime sam se važio sa
slikama njezinog cvijeća. Nedavno sam čuo da c. ovata za obilnije cvjetanje treba doživjeti sušno razdoblje preko ljeta. Probati ću
to isprobati ovog ljeta pa da vidim kako će reagirati. Krajem srpnja pa do
sredine kolovoza za vrijeme najvećih ljetnih vrućina neću zalijevati. Možda ju to ipak natjera
da preko zime obilnije procvjeta. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
cvjetka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Lipanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1 |
|
Bok svima,
nova sam ovdje, i obožavam sukulente. Za sad ih imam par, no zanima me gdje mogu nabaviti još, što neobičnijih, tj. gdje vi kupujete sukulente?
Ovih par što imam sam kupila u u Bauhausu. ![]() |
||
![]() |
||
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
|
Pozdrav cvjetka, imaš kod Bešlića i kaktusa i sukulenata. www.kaktusi-beslic.hr
![]() |
||
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Čekamo ...
|
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
MA gledam što čekamo, a ono da se cvijet otvori...
![]() Sad i ja čekam ![]() Samo da javim da je moja krasula bila u problemu i sad je ok, živnula je. |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
||
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
|
@Pinus, moram paziti da mi ovo ne promakne!
|
||
Sutra je novi dan.
|
||
![]() |
||
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
|
Zavirujem i očekujem cvjetak
|
||
Pozdrav iz Osijeka
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Ti si veći stručnjak, ali meni se po listovima čini da joj malo fali vode. Velika je jako, još i cvijet, a tegla je poprilično mala i glinena. Iz mog iskustva sukulente u glinenim teglama treba češće i jače zalijevati nego u plastičnima.
|
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
|
Anastazija, hvala. Evo poslušao sam tvoj savjet i krasulu odmah obilno zalio. Krasula je već par godina u toj istoj tegli i do sada nije bilo problema. Neobično je to što je peteljka cvijeta tvrda i žilava a cvijet raste prema dolje. Očekivao bi da je peteljka mlohava ako cvijet visi , a nije. Naprotiv, žilava je i čvrsta. |
||
![]() |
||
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
|
Baš zanimljivo ovo s cvijetom.
|
||
Sutra je novi dan.
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Pinus s razvojem cvjetića podignut će vjerovatno glavicu, slično kao senecio
![]() |
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Svedanka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Rujan 2015 Lokacija: Svedska Status: Offline Bodovi: 2 |
|
Bok ekipa!
Evo ja sam nova na forumiću i jako mi se sviđa. Imam jedan problemčić sa svojom crassulicom ako mi neko može pomoći. Otpada joj lišće, onako se smežura i potamni na mjestima kao da dobije crne fleke. Ne znam sto krivo radim?! ![]() Trudim se ne zalijevati ju puno s obzirom da sam po internetu pročitala da treba jako malo vode, pa ju zalijem otprilike jednom mjesečno. Koliko se ona često treba zalijevati po vašim iskustvima? Hvala unaprijed
![]() |
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Uh jedanput mjesečno za vrijeme ljeta je jako malo, s obzirom da sam u Dalmaciji ja sam ih zaljevala ovo ljeto svaki tjedan obilato ali bez zadržavanja vode u podlošku. Sada dok ih ne unesem u kuću zaljevat ću ih svakih dva tejedna a zimi jednom mjesečno.Zimi zahtjeva negrijan prostor i dosta svijetla ali temp. ne smije padadti ispod 5C. Mozda sam malo pomogla
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
Svedanka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Rujan 2015 Lokacija: Svedska Status: Offline Bodovi: 2 |
|
Hvala na brzom odgovoru
![]() Izgleda da sam ju onda premalo zalijevala, jadna moja al ipak je prezivjela. Iako ovdje u svedskoj nije bilo bas vruće preko ljeta 25 max je bilo. Samo još da te onda pitam kad ju zalijevas jeli nalijes vodu odzgora u teglu ili u tanjurić? ![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
A Šveđanaka na kakvom je položaju ta krasula, mislim na osvjetljenost?
Moja dok je bila u centralnom grijanju i bez dovoljno svjetlosti je imala problem sušenja i odbacivanja listova. |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7677787980 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |