Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bugičini cvjeteki
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bugičini cvjeteki

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7576777879 154>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2015 u 20:48
Potaknuta hoyinim osvrtom na zimovanje ruselija, svoje dvije sam premjestila s tavana u stan - obje su počele krasno rasti - čak i malena za koju sam mislila da je gotova jer je skroz pocrnila Smile

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2015 u 20:53
Moja mala ljubimica - portulacaria afra Heart
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2015 u 06:12
Oo moram ja svojima reci da unesu ruseliju na toplo..i moja je u hladnom iako nisam primjetila da joj nesto fali...
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2015 u 11:08
...pozz...uh, baš ti zavidim što imaš tavan, pa možeš tamo da čuvaš cveće koje je osetljivo...ja uopšte nemam ni jednu sobnu biljku..u stvari imam samo bugicu..i za nju nisam sigurna, pošto joj je pretoplo...tvoje izgledaju zdravo... ...jedva čekam proleće...
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2015 u 12:55
Josipa, svoje sam ruselije preselila jer je manja skroz pocrnila i mislila sam da je gotova, pa sam se pobojala za veću, iako je dobro izgledala i u potpunosti je zdrava. Sad vidim da dobiva male pupoljke, a i naraslo joj je dosta mladih grana. Smile

Arčik, ti imaš pravo malo blago i to upravo po mojoj mjeri - obožavam bugice, kao što i sam moj nick kaže... Big smile Da, tavan jako dobro dođe, tim više što imam uvedeno i grijanje, pa kad krene sijanje rajčice, upalim u jednoj sobi i radijator da im je toplo. Uz to, nema klasične tavanske, nego velike prozore, pa uglavnom cvjeteki imaju dosta svjetla. Da mogu birati između zime i proljeća, moj izbor bi uvijek bio - proljeće! smile160
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2015 u 15:55
bugica, tvoj mi se ured čini savršenim mjestom za kaktuse i sukulente...iznajmljuješ prostor, haha?
A kaj se tiče ruselija i njihova prezimljavanja čuvala sam ih i na toplom, u stanu i na prohladnom mjestu, na stubištu zgrade...osim što ih je i zimi potrebno često zalijevati, naročito ako su na toplom, pravila za crnjene listova nisam uočila...manje više bile bi dobre sve dok već pomalo nisu spremne za van...i onda mi uvijek počnu crniti...i dalje sve ovisi o sreći koliko mase je crnilo zahvatilo, sve to lijepo orežem i ispočetka...malo prihrane, naročito u startu dok su u takvom stanju dobro im dođe...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2015 u 17:56
U pravu si glede tog crnila i sušenja, uopće nema pravila da se to ne dogodi. Sad sam poslušala hoyu i premjestila ih na toplo i to od straha da ne pocrni i velika. Obje sad izgledaju bolje nego na tavanu, pogotovo manja - već sam mislila da je za otpis.

A ured? E, pa da - ogromni prozori, u stvari cijela stijena je staklena, a klimu reguliram tako da po noći imaju hladnije. Već vidim da jedan od njih kreće s rastom. smile183 Čudne neke stvarčice se pojavljuju na njemu, pogađam - mogli bi biti maleni pupovi.
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2015 u 05:37
Bravo za prozor...odlicno...ja imam na terasi tako a napravit cu jos...lijepo je...
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2015 u 19:13
Hvala, Josipa, drago mi je da ti se sviđa. Smile
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2015 u 19:15
Malo noviteta kupljenih jučer - redom slijeva nadesno: portulacaria afra v. foliis variegatis, crassula Morgans beauty, crassula marginalis, aeonium arboretum v. atropurpureum, aeonium haworthoides variegatum i još jedna crassula marginalis

I ovaj maleni je stigao sa sukulentima - hildewinteria aureispina
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2015 u 20:05
Ovaj aeonium je zadržao prelijepu tamnu boju, iako danima nema sunca. Držim ga na južnom prozoru, ispod prozora radijator, ali to mu uopće ne smeta. Miranda, je li ga prepoznaješ? Hug
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2015 u 23:59
predivni su, ova slika je za +5Thumbs Up
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2015 u 05:10
Predivno...ajme kako su krasni..
gdje si uzela?ja planiram malo duze ostati u zg kad izadjem pa se s necim pocastiti...klupica je divna...
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2015 u 07:17
Draga Mari, dobro mi došla. Zahvaljujem ti na posjeti i na petici plus koju sam dobila. smile76Obožavam aeoniume, tako da uživam u svakoj slikici koju curke stave na cif na njihivu temu ili u svoje vrtove. smile91
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2015 u 07:23
Josipo, veseli me da ti se sviđaju - izgleda da imamo sličan ukus. smile72 Sukulente sam kupila internet narudžbom od Kaktusa Bešlić. Dovezla mi ih je gospođa Bešlić iz Petrinje u Zagreb, već slijedeći dan od dana narudžbe. Jako sam zadovoljna jer nisam dugo čekala, u ovom slućaju nije bilo ni poštarine, a sukulentići su u odličnom stanju, uživo još ljepši. Moja slijedeća narudžba će biti ono što sad nisu imali: razni aeoniumi koje još nemam, neke crassule i aichryson. 

Ovaj prozor je u mom uredu u firmi, u stvari cijeli zid je staklen, zavjesa nema, ove plave crte služe umjesto njih. Žaluzine nas štite od sunca, sad su skroz podignute pa se ne vide. Klupice su odlične i velike, ima ih tri cijelom dužinom prozora, a najdonja, četvrta, duplo je šira. Da su mi takvi prozori doma... Big smile

Ako ove informacije glede kupovine nisam smjela ovdje napisati - molim da me ispričate. Embarrassed
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2015 u 07:55
Bugice,prekrasni su ti noviteti!
Kao bombončići!
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2015 u 08:18
Hvala, drago mi je da ti se sviđa moj odabir sukulenata, a našao se tu i kaktusić - rijetko koji bih si priuštila ali ovom nisam mogla odoliti. Kad poraste trebao bi visiti u slapovima iz teglice uz puno, puno cvjetića na svakoj. Ne znam mogu li mu pružiti uvjete da to postignem, no svakako ću probati. 

Veseli me što si mi došla u posjetu. Navrati opet, iako nema snijega za sanjkanje. smile113
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2015 u 08:36
Ovako bi trebala izgledati moja nova kaktusica hildewintera aureispina - samo, tko će to dočekati? LOL Slika je sa interneta.
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2015 u 08:41
držim joj fige!
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2015 u 08:58
Hvala! Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7576777879 154>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,563 sekundi.