Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 7576777879 407> |
Korisnik | ||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
maslacak7
*Moderator Foruma DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nece mu nista biti izvan zemlje? Ja postavljam puno pitanja al kazu tko pita ne skita |
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nevjerojatna biljka! Stvarno me oduševljava!
|
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Andina,bravo za bebačeBaš mi je drago što ti ih je toliko niklo
|
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bebi postala si prava doktorica za cvijeće!
|
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bravo! Baš mi je drago! Lijepo je što si ovo iskustvo podijelila s nama jer će nam, vjerujem, kad-tad pomoći. Zapravo je nevjerojatno kako se on brzo oporavio. Kako brzo trune, tako se brzo i oporavlja. Koliko nepoznanica još skriva ta biljčica?!
|
||
||
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A bit će ih još! Proviruju polako. |
||
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
maslacak7
*Moderator Foruma DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zato nam iskusniji pomažu da mi neiskusni naučimo nešto. Bravo za sliku jer ipak je ugodnije kad se vidi o čemu je rijec.
|
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bebolina, vidim da nema korijena. Ove bez korijena i bez lišća ne bi zalijevao preko zime. Povremeno možda kakvu žlicu vode.
|
||
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bebač,činiš čuda,kolko ti tolko i adeniumi
|
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Korijen je sad nikakav, ali lišća ima i to dosta. Zalijevam ih jako malo i to kad pokazuju znakove smežuranosti, prije ne
|
||
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo, dragi moji ljubitelji adeniuma, moj je kultivar spašen, sve je super zaraslo nakon tretmana medom.
|
||
|
||
kikach
Mladi grm Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
jeeeej! bravo
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bebolina ovo sa medom je korisna informacija. Lijepo si ga ozdravila. Nadam se samo da mi tako nešto neće trebati ali nikada ne raci nikad.
Sada će biti kraj 3 mjeseca kako zori ova mahuna. Navodno još samo dva mjeseca da dozori. Usput adenium pokušava procvjetati. Nakon što formira cvjetni pup umjesto da procvjeta pupovi se počnu sušiti. |
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
@Pinus Ne kaže se bez razloga da je adenium biljka za strpljive, što ti sigurno jesi Kod mojih je ista pjesma s pupovima kao i kod tvojih, jednostavno otpadnu i ništa od njih. Možeš mislit kako me obuzme tuga kad vidim da su cvjetovi opali, ali ok, barem sam na većini vidjela koje su boje i isto tako da su svi oni koji su razvili pup doista dupli, ili čak možda trostruki.Ovo s liječenjem medom je vrlo korisna informacija, zlu ne trebalo..nek' se nađe...
|
||
|
||
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, stvarno se možeš ponositi svojim adeniumima jer su prekrasni. Pogledaj samo koliko listova imaju! Da ne spominjem mahune. Vjerujem da će se pupovi otvoriti čim bude malo više sunca!
Bebolina, još jednom primi moje čestitke za spašavanje bolesnika! I da te malo razveselim - od 26 posijanih sjemenki niknula je 21! U kontejner sam stavila 25 sjemenki koje su, prije sijanja, u vodi potonule na dno posude, a jedinu sjemenku koja je ostala plivati na površini stavila sam u teglicu, misleći da ona neće proklijati. Kao što vidiš, prevarila sam se. Na slici se ne vide svi bebolinci jer su neki još jako maleni, a nisam znala bolje snimiti. Mislim da je to sve što se tiče nicanja, ali za svaki slučaj onih pet sam nakon slikanja još za neko vrijeme pokrila folijom. Hvala ti do neba! Čini mi se da su dva bebolinca albino. Ovaj na drugoj slici dolje je prvi niknuo i za sad je najveći. |
||
||
Odgovori | Stranica <1 7576777879 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |