Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 13:51
smile55 za tvoj prelijepi vrt opet sam prošetala i vidjela svašta lijepoga kod tebe
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 16:44
smile78
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 19:25
smile70Draga Slavuj,pa ti vise nemas ni mjesta na klupi...od cvjetne eksplozije je i ona okupirana.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 22:29
Glikica

Wanessa

niho

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 22:31
Originalno poslano od člana Fany54 Fany54 napisao:

smile55 za tvoj prelijepi vrt opet sam prošetala i vidjela svašta lijepoga kod tebe
Fany, drago mi je da si opet tu!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2013 u 22:35
draga moja miska,za tebe uvijek ima mjesta na klupici
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2013 u 09:11
Jutros rano tiho sam ušla u tvoj vrt. Uživala u predivnim prizorima i puno puno toga naučila. Hvala ti za to smile78
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 08:31
drago mi je ksan, vrt u jutro je najljepši.
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 10:13
Navratila, prošetala i uživala.
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 14:54

Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 18:07
Predivne su ove današnje slike.... jednostavno su me ponukale da se vratim u proljeće i u "komadu" pogledam promjene koje su se dešavale ova 4 mjeseca.
Puno je drugačije tako doživjeti vrt, nego samo pogledati nove slike. Pratiti rast biljaka, njihove prve cvjetove, njihovu eksploziju, smiraj....
I gledati kako začarane stazice vode nekamo drugamo, a ipak su to one iste....

Ni sama ne znam koliko puta su cure napisale da je tvoj vrt raj.... ali zaista je ugodno u njemu.
Zato ti ostavljam božju ovčicu da te uveseljava, ovdje će sigurno imati topli i brižni dom
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 19:59
Ovdje je suvišno triošit riječi , jer riječi nema za opisat svu ljepotu. Potpisujem dadinicu, a na zadnjim sličicama kao da kod tebe je kišno proljeće a ne ljuto suho ljetosmile55
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 21:15
dadinice,
ako pogledaš temu cibale kava i tvoj posjet mojem vrtu, koji je bio sredinom travnja, onda ćeš vidjeti ogromnu razliku.
većina biljaka, koje sada cvjetaju ili se samo zelene su bile i tada u zemlji. od jednogodišnjih biljaka imam samo cinije, nekoliko suncokreta i celoziju.
zbog toga volim trajnice.
hvala ti za božju ovčicu, žao mi je što ih ove godine rijetko vidim i što ih je sve manje.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 21:47
aralija, hvala.
dobro si rekla da je ljuto suho ljeto . u Slavoniji nije dugo bilo kiše.
ponekad se i sama čudim kako biljke izdrže tolike temperature koje su ponekad bile i koji stupanj više nego u vašim krajevima a primjetila sam da puno biljaka, ako im povremeno natopim tlo, čak i uživaju na suncu.

Na vrh
klaudija8 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 848
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klaudija8 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 22:35
smile227opet sam prosetala tvojim raskosnim vrtom I uzivala - predivno sve
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 23:27
Lijepo , sve ti je prekrasno , kao i uvijek ! Kad god svratim imam sto vidjeti !
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 21:03
dijana

klaudija

gute Fee

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 21:48
slavuj moram ti reći da su kod mene u jednom trenutku u vrtu na krastavcima bile nekakve uši.bilo je cijelo čudo buba mara.prskala sam svačim samo da njih ne uništim,ali nije uspjelo.morala sam posegnuti za kemijom koju jako izbjegavam.vjerojatno sam i njih potrovala ili im je ponestalo hrane.
to što ih nema kod tebe znak je da nema nikakvih uši tj,hrane za njih.sve ti je krasno i zdravo
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (2) Hvala(2)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 00:08
BUBAMARA    BOŽJA OVČICA    TOČKASTI SREĆONOŠA
coccinlidae

Još jedna mala bubica, još jedan sićušni vrtlar i dokaz Božje mudrosti koja je stvorila sve sa svrhom i razlogom.
Kada idući puta doleti do tebe crvena bubica sa crnim točkicama na krilima, zaželi nešto, ako sleti na dijete, nemoj ju otresti, neka odleti sama.
Od davnina se smatra da je božja ovčica nositelj sreće.

Božje ovčice su korisni kukci koji se hrane biljnim i štitastim ušima, grinjama, jajašcima i ličinkama drugih kukaca.
Žive oko godinu dana. Spavaju zimski san u suhom lišću na skrovitom mjestu.
Prirodni su oprašivači a od biljaka ih najviše privlači kamilica, cinija i lavanda.
Žive duže od većine drugih kukaca.

Crvena boja božje ovčice je upozorenje za ptice i pauke jer kada osjeti opasnost štrcne žutu smrdljivu tekućinu odvratnog okusa.
Drugi način obrane je da se izvrne na leđa, skupi noge i pravi mrtva.

Božja ovčica odlaže jajašca na naličje lista ali uvijek u blizini kolonija lisnih uši.

Neprijatelji ličinkama su ptice koje ih jedu i mravi koji ih odvlače i bacaju sa ruba listova da ne jedu lisne   uši čijom smolom se mravi hrane.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 00:17
Uvijek mi je lijepa i ugodna šetnja tvojim vrtom
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.