Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 282> |
Korisnik | |
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Glikica
Wanessa niho ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() |
|
![]() |
|
draga moja miska,za tebe uvijek ima mjesta na klupici
![]() |
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Jutros rano tiho sam ušla u tvoj vrt. Uživala u predivnim prizorima i puno puno toga naučila. Hvala ti za to
![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
drago mi je ksan, vrt u jutro je najljepši.
![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Navratila, prošetala i uživala.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Predivne su ove današnje slike.... jednostavno su me ponukale da se vratim u proljeće i u "komadu" pogledam promjene koje su se dešavale ova 4 mjeseca.
Puno je drugačije tako doživjeti vrt, nego samo pogledati nove slike. Pratiti rast biljaka, njihove prve cvjetove, njihovu eksploziju, smiraj.... ![]() I gledati kako začarane stazice vode nekamo drugamo, a ipak su to one iste.... Ni sama ne znam koliko puta su cure napisale da je tvoj vrt raj.... ali zaista je ugodno u njemu. Zato ti ostavljam božju ovčicu da te uveseljava, ovdje će sigurno imati topli i brižni dom ![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ovdje je suvišno triošit riječi , jer riječi nema za opisat svu ljepotu. Potpisujem dadinicu, a na zadnjim sličicama kao da kod tebe je kišno proljeće a ne ljuto suho ljeto
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
dadinice,
ako pogledaš temu cibale kava i tvoj posjet mojem vrtu, koji je bio sredinom travnja, onda ćeš vidjeti ogromnu razliku. većina biljaka, koje sada cvjetaju ili se samo zelene su bile i tada u zemlji. od jednogodišnjih biljaka imam samo cinije, nekoliko suncokreta i celoziju. zbog toga volim trajnice. hvala ti za božju ovčicu, žao mi je što ih ove godine rijetko vidim i što ih je sve manje. ![]() |
|
![]() |
|
aralija, hvala.
dobro si rekla da je ljuto suho ljeto . u Slavoniji nije dugo bilo kiše. ponekad se i sama čudim kako biljke izdrže tolike temperature koje su ponekad bile i koji stupanj više nego u vašim krajevima a primjetila sam da puno biljaka, ako im povremeno natopim tlo, čak i uživaju na suncu. ![]() |
|
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Lijepo , sve ti je prekrasno , kao i uvijek ! Kad god svratim imam sto vidjeti !
|
|
![]() |
|
dijana
klaudija gute Fee ![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
slavuj moram ti reći da su kod mene u jednom trenutku u vrtu na krastavcima bile nekakve uši.bilo je cijelo čudo buba mara.prskala sam svačim samo da njih ne uništim,ali nije uspjelo.morala sam posegnuti za kemijom koju jako izbjegavam.vjerojatno sam i njih potrovala ili im je ponestalo hrane.
![]() |
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
BUBAMARA BOŽJA OVČICA TOČKASTI SREĆONOŠA
coccinlidae Još jedna mala bubica, još jedan sićušni vrtlar i dokaz Božje mudrosti koja je stvorila sve sa svrhom i razlogom. Kada idući puta doleti do tebe crvena bubica sa crnim točkicama na krilima, zaželi nešto, ako sleti na dijete, nemoj ju otresti, neka odleti sama. Od davnina se smatra da je božja ovčica nositelj sreće. Božje ovčice su korisni kukci koji se hrane biljnim i štitastim ušima, grinjama, jajašcima i ličinkama drugih kukaca. Žive oko godinu dana. Spavaju zimski san u suhom lišću na skrovitom mjestu. Prirodni su oprašivači a od biljaka ih najviše privlači kamilica, cinija i lavanda. Žive duže od većine drugih kukaca. Crvena boja božje ovčice je upozorenje za ptice i pauke jer kada osjeti opasnost štrcne žutu smrdljivu tekućinu odvratnog okusa. Drugi način obrane je da se izvrne na leđa, skupi noge i pravi mrtva. Božja ovčica odlaže jajašca na naličje lista ali uvijek u blizini kolonija lisnih uši. Neprijatelji ličinkama su ptice koje ih jedu i mravi koji ih odvlače i bacaju sa ruba listova da ne jedu lisne uši čijom smolom se mravi hrane. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Uvijek mi je lijepa i ugodna šetnja tvojim vrtom
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |