Zagorje zeleno .... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 94> |
Korisnik | |
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oleanderi su jako izdržljivi. Ne daju se ni buri, ni jugu, ni suncu, ni suši. A kad cvatu - cvatu. Bogato i lijepo.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Neki sam dan čula da je jedan gradonačelnik dal dovesti na svoj grunt uz vikendicu kamion zdrobljenog stakla. Sloj stakla je prekriven dobrim slojem zemlje i sad naravno, nema krtica. Više neću bacati flaše u kontejner za staklo nego ću ih zdrobiti i baciti u rupe od krtica dok ne armiram cijelo podzemlje, hahaha
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ja ih stvarno volim i lijepi su mi ! Sad se jako veselim i nemogu se docekati da narasteju oni zuti koje sam dobila od Vijolice ! Toliko sam si ih zelila i ona mi je to ispunila ! ![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Sad si dala i meni ideju samo jos nisam 100 % sigurna da je dobra ?!? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
I ja ih jako volim. Ja imam crvene, žarko ružičaste i jedan bijeli. I danas mi mužev brat govori da ih sve počupam jer donose nesreću i da njihova udaljenost od kuće mora biti barem 200 metara. Toliko uvjeren u to što govori, za nepovjerovat.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Evo me gute, vidjela sam kalikantus i drago mi je da ti lijepo raste.
Ubrzo će to biti veliki grm i oduševiti će te svojim mirisom. Malo sam se začudila kada sam pročitala da je netko ukopao staklo u zemlju da bi se riješio krtica. Ja i dalje mislim da ih kod mene nema jer ne vole miris mlječike. Sa mlječikom treba biti strpljiv. Mnogi ju posiju i dok nikne očekuju čudo, ali treba proči duže vrijeme da krtice nestanu. Kod mene se mlječika sama zasijava i niče po cijelom vrtu. Uvijek ostavim samo jednu a druge počupam tek kada mi negdje zasmetaju, a svaka i najmanja biljčica iz korijena ispušta miris koji tjera krtice. ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
Draga lucy , znam da su otrovni , ali da donose nesrecu , to nisam znala , to mi je prva rijec ! Pa mene bi srce boljelo sada ih unistiti , imam ih na terasi ! Imala sam roza duplicni mali (mbm) , koji je izrastao u onaj najveci , zatim sam 1 sama pelcala i one druge sam dobila kao male grancice s Krka od zetove mame , u medjuvremenu jako lijepa stabalca . Sada mi je Vijolica poslala toliko zeljene zute , vec sam ih zazilila i posadila i lijepo napreduju . ![]() |
|
![]() |
|
Ne, ne , to sa staklom ne dolazi u obzir ! Sve drugo sam vec isprobala ili cu jos isprobati ! Cesto vidim susjedovu macku da na jednom mjestu strpljivo sjedi i ceka , ali do sada bez uspjeha ! ![]() |
|
![]() |
|
I ja sam istog misljenja ! Sad bi vec bil red da malo posjete susjede a mene ostave na miru ! Oni se cude da su kod mene tako rado a k njima za sada ni blizu ! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ma da ih nisi slučajno uništila!!! Koja nesreća, to su gluposti!!! I ja sam većinu svojih sama zapelcala, obožavam ih i zapelcat ću ih još.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Draga lucy , nikako to nebi ucinila ! Imas ti duplicni rozi , da ti posaljem pelcer ?
![]() |
|
![]() |
|
Isla sam malo googlati i kojesta nasla : Jedna od najpoznatijih autorica Janet Finch napisala je knjigu "Weißer Oleander" (takodjer snimljen film) u kojem prikazuje upravo oleander kao pomoc prezivljavanja , koliko god puta ga presadjuje i on klone , toliko se puta i oporavlja ! Roman je dobio jako dobre kritike . Zatim imas , da ne nabrajam sad sve romane koji su napisani "uz pomoc" oleandera jos i jedan od Stefanie Gerstenberger (kritike nisu bas najbolje) koja ga takodjer ugradjuje u svoj roman i s naucne strane gledano imas "Pflanzen und ihre kosmischen Heilkräfte" , napisao Olaf Rippe , koji sve flance dijeli prema utjecajima planeta , te tako dodjeljuje oleander Merkuru (www.olaf-rippe.de) , i t.d. ........ Za mene on ostaje predivno cvijece , koje bi zeljela imati i u drugim bojama a ne samo rozoj i sada , zahvaljujuci Vijolici , zutoj . |
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Koje bi još boje htjela imati?
Pošalji pp ![]() |
|
![]() |
|
I za mene on ostaje predivan grm, simbol juga, mora, Mediterana. Pelcat ću i dalje!
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Draga gute!
Ako se sjećaš, davno si mi poslala sjemenke vrtnog hibiskusa...znaš ono....ko čeka, dočeka....eto, tako se i ja dočekala..ove godine prvi put cvate! Hvala ti ! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
@ Vijolica Zahvaljujuci tebi imam zuti i od prije rozi ! Nemoj molim te da se radi mene posvadjas s onim lijepim mladim plavim deckima ! @ lucy Ne .... ne .... , mi se nedamo kroz neke bajke nagovoriti da postanemo neprijateljice oleandera , dapace , mi smo prave nepokolebljive ljubiteljice ! @ Lovro Draga , ne sjecam se vise dali sam ti poslala sve tri vrste : pink , bijeli i plavi ! Pogledaj u moj vrt , ako nesto zelis , poslat' cu ti ! Vama puno puno ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |