Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori | Stranica <1 7475767778> |
Korisnik | |
ildi
Novo sjeme Pridružen: 09 Lipanj 2016 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koja je to sorta, neka niska?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Gajtana
Pustio korijenje Pridružen: 08 Srpanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 261 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Niski jabučar. Naraste oko 1 m visine.
|
|
ildi
Novo sjeme Pridružen: 09 Lipanj 2016 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ove godine opet kemijam sa novim sortama,u Gorici u vrtu 20tak stabljika nikad isprobanih sorti, na terasi u zg provjerene cherry, sweet mill, rose quartz multiflora, ildi i supersweet(prvi put)
|
|
Gajtana
Pustio korijenje Pridružen: 08 Srpanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 261 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupuješ flance tih novih sorti ili siješ sijeme?
Sretno. |
|
ildi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Do sada sam sijao, ove godine sam kupio
|
|
Gajtana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma da?
Smijem li pitati gdje? Na placu di ja kupujem uglavnom imaju standardne sorte: Jabučar, Amerikaner, Volovsko, Šeri i Šljivar ... |
|
ildi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za sjeme ti je najbolji Planta na njuskalu, pitaj ga, mozda ima i koju sadnicu viška, flanjci na sadnice.eu, oni ti imaju veliki izbor kakti ekoloskih ali mislim da si zakasnila ove godine
|
|
Gajtana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, dobro je znati za slijedeću godinu.
|
|
VERA1
Upravo klijam Pridružen: 22 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ildi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokusaj stavljanja slike |
|
ildi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jos malo pa prva berba :) |
|
ildi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jos da naucim kako centrirati sliku.....
|
|
ildi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vera1 Meni ovo izgleda kao da su previse na suncu pa se listivi frcu
|
|
Gajtana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se sa ildi.
Paprika je zdrava samo joj je vruće. Bude se ona oporavila, a ako želiš pomoći da se brži oporavi možeš ju zasjeniti nekoliko dana sa agrotekstilom. Stavi četiri kolaca oko nje i preko agrotekstil koji će joj raditi laganu sjenu i zaštitu od sunca. |
|
Gajtana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ildi krasna ti je rajčica :)
|
|
ildi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam da se salis ali hvala. Danas idem kod mame na rucak, bas me zanima u kakvom su stanju one u vrtu. Na ovim balkonskim mi dosta cvjetova otpada, prosle godine je bio jedan bumbar koji je delao 24/7, ko Bandic.
Sad ga nema, da mu se nije sta dogodilo? |
|
Gajtana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne šalim se. Ovako na slici izgleda odlično. No pravo stanje znaš najbolje ti.
što se tiče oprašivanja, na moju lođu ne dolaze bumbari niti pčelice pa oprašivanje obično napravi vjetar, a nekad i ja malo pomognem brzim treskanjeg grana na kojoj su cvijetovi. Tako ih oprašim. |
|
ildi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mogu vjerovati, pojavila mi se vrsna trulez na dvije balkonske rajcice. Tako mi i treba kad mijenjam dobavljaca. Ima li pomoci ili ih bacam odmah da mi se ne prosiri na ostale?
|
|
Gajtana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@ildi, vrlo lako mogue da nije u pitanju vršna trulež nego pomanjkanje kalcija. Isto se desilo meni prije cca mjesec dana. Prema savjetima stručnijih ljudi 2-3 puta sam preko lista poprskala kalcijem i od tada nema problema. Prije toga, svaki ali svaki plod je počeo tamniti na vrhu čim bi se odmetnuo
Samo pazi, kalcij biljka ne može uzeti na ovim visokim tmeperaturama od 34-35 stupnjeva. Ako budeš išao prskati s kalcijem, sačekaj drugu polovicu tjedna kada su temperature ispod 30. Prskati kasno navečer. |
|
Gajtana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako je izgledala rajčica prije prskanja kalcijem. Svaki plod je bio ovakav.
Nakon prskanja je sad ovakav. Slikano prije 15 dana. Sada ih već naveliko jedem. Nadam se da če ti ovo pomoći. |
|
Odgovori | Stranica <1 7475767778> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |