Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7273747576 94>
Korisnik
Poruka
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2014 u 19:13
Evo mojih... Smile u kombinaciji s tradescantiama... 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2014 u 22:43
vidim da si ih pincirata... Tako treba da ne idu u dužinu nego da dobiju masu i gustoću odmah na početku.
Moji su još uvijek u plasteniku i ne idu van. ja imam naviku da idu tek oko 20.4 na balkone.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 18:34
Da, dosta su narasle preko zime, ali su slabo guste. Ma, ja imam manjak prostora, a na tavanu im više nije za biti, zato jedva čekam da ih mogu staviti na balkon. Svejedno pazim na vrem. prognozu i eventualni minus, tada idu pod krov i prekrijem ih novinama. Imam jedanaest žardinjera, pa to i nije problem, začas ih pokrijem, a taman sve stanu u natkriti dio.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 21:48
ako imaš vremena pogledaj u poljo. trgovinama "agrilfoliju" puno bolje ti je od novina a košta svega 1kn/m2 a zaštiti ti od zime i mraza biljke super.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2014 u 08:08
Budem, hvala! Smile
Na vrh
Erina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Erina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2014 u 09:45
Posadila bih pelargonije na sjevernoj strani balkona, znači ima malo jutarnjeg i večernjeg sunca. Pa me sada zanimaju vaša iskustva. Dali bi to šta cvalo uz redovitu prihranu? Nisam baš neki veliki ljubitelj vodenki, fuksija i begonija.
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2014 u 09:48
meni ma sjevernoj strani cvate bas sve.....
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2014 u 16:24
I moje pelargonije koje su bile na prozoru na sjevernoj strani su normalno cvale, uz dohranu, naravno. Smile A imala sam tamo i surfinije, isto su bile lijepe i dugo su cvale.
Na vrh
mikica.dm View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 611
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mikica.dm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2014 u 18:40
Ja sam ih isto imala na sjevernoj strani dok sam bila na stanu, i to u kombinaciji s bakopama, cvale su normalno.
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 256
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2014 u 14:56
Pozdrav drustvo:-)) moje ovogodisnje pelargonije zasadjene i spremne za sezonu.. Kako je kod vas?
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2014 u 14:56
ja sam moje starinske posadila u zemlju

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2014 u 15:07
Ja sam pokusala zasaditi starinske, ali sunce ih je sprzilo. Valjda kombinacija pl.tegle i betona nije bila idealna...:-( ili nesto drugo..
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2014 u 22:00
sigurno je nešto drugo u pitanje a ne cvijetnjaci
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2014 u 09:51
a što bi drugo moglo biti? one su se doslovno spalile...ja sam mislila da ih je previše sunce peklo, jer su bile na južnoj strani na dvorištu....
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2014 u 14:03
može biti i sunca ako se nije zalijevalo, možda se zalilo sa velikom razlikom u temp vode i temp zraka. pa je došlo od šoka,  možda prenatopljeno pa propao korijen a možda pre suho pa uginulo od žeđi....

a onda opet može biti neki nametnik ili kakva bolest....

uvijek slikaj pa je lakše odgovoriti
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2014 u 14:39
ok..hvala :-)
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2014 u 17:32
Iz mog skromnog iskustva najprije im se dogodila kakva boleština. 

Npr. moje su prošle godine počele redom žutiti i sušiti prvo po rubovima listova, ubrzo se proširilo dalje. Nisam znala što bih, umutila bordošku juhicu i dobro poprskala, sa svih strana, tako da su bile potpuno plave. Smile Začas su ozdravile i cvale predivno cijelo ljeto. Uzela sam ljetne reznice, zakorijenila ih i sada imam mlade, potpuno zdrave.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2014 u 17:36
Bordoška juha uvijek dobro dođe.... Hvala na savjetu bugice!!!
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2014 u 17:38
Smile Drago mi je ako mogu i ja pomoći. 
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2014 u 15:30
vidiš vidiš, tog se nisam sjetila :-) hvala ti bugica smile75
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7273747576 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,750 sekundi.