Pelargonije ili muškatle |
Odgovori | Stranica <1 7172737475 94> |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pčelica7, hvala na dobrodošlici! uzgajam viseće pelargonije, jednostruki rozi cvat, srednje viseće ljubičasti dupli cvat, bijeli cvat, crveni šatirani cvat i bebi-rozi cvat. Sama pomlađujem kad stare odrvene, a preko zime ih držim na svjetlom, prozračnom i , relativno, toplom tavanu, gdje se temperatura kreće oko 12-15 stupnjeva. Rijetko zalijevam, većina prezimi bez problema. No, obično mi se posuše barem dvije.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam slikica svojih pelargonija, ali potruditi ću se poslikati i , naravno, naučiti staviti iste na forum. |
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pogledaj ovdje
kako staviti slike (klik) |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugica dobro došla među ljubitelje pelargonija.ima nas ovdje mnogo.pogledaj po starim postovima i obavezno slikaj svoje.slikaj ih na tavanu da vidimo kako prezimljuju
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na dobrodošlici...
Svakako ću ih poslikati, čim uhvatim vremena
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...bravo bugica...
...većina zna da volim starinske pelargonije...sve mi prezimljuju na hladnom stubištu, povremeno zalijem da se baš ne osuše i redovno uklanjam pupoljke i uvele listove...da ne uklanjam pupoljke bile bi cijelu zimu u cvatnji...za otprilike mjesec dana je orezivanje... |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da se nema ništa za nadodati nakon posta od Retriver Sare, malo vode i uklanjaj osušite listove i na proljeće su spremne za van.
i ako hoćeš još možeš prije uzeti i koji pelcer te ih razmnožiti a to će ujedno i tvoju biljku razgranati i dati joj gustoću
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nonice, i ja sam svoje očistila od starog lišća, zapiknula nekoliko komada na pelcanje, jednostruke viseće su se izgleda zapelcale, ali mi viseće duplog cvata nekako kilave, izgleda da se neće zakorijeniti
Vidim, tvoje su u jako dobrom stanju. Mojih ima dosta, nemaju sve dovoljno svjetla pa su neke od njih blijedo zelene. Popravila sam malo poziciju, valjda će im biti bolje. Nego, da pitam: kada počinjete sa gnojenjem?
|
|
frenky
Upravo klijam Pridružen: 04 Veljača 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 103 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok, jel vi to prezimljujete visece pelargonije ili one koje idu u vis,grmolike? naime, mi doma bacamo u smece visece kad se osuse od zime, a grmolike ("cere") unesemo u negrijanu prostoriju i ne zalijevamo uopce,one iduce godine procvatu
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Frenky kako postupaš s pelargonijama zonale tako i se postupa i sa visećim pelargonijama. Iz vlastitog iskustva znam da su mi nakon prezimljavanja ljepše i bujnije iduću sezonu.Prezimljuju onako kako tko ima mogućnosti. Mogu opstat vani uz blagu zimu, mogu prezimiti na svjetlom mjestu u hladnijoj prostoriji (ne hladnoj) a mogu i u tamnijem prostoru. Već sam pisala da ja svoje kad ih unosim prikratim na trećinu, sad sam ih prikratila skroz u siječnju. Zimi zalijem možda jedanput mjesečno ako su u hladnijem, a ako su na toplijem dva puta. Moram ti reći ako su na svjetlijem mjestu (ne potpuno svjetlom) one tjeraju tanke grančice isto kao i zmajić begonija i ne treba se plašiti pošišat ih desetak cm izbad zemlje, one će vratiti bujnim granama a s time i cvjetnjom. Možda da se vratiš desetak str. unatrag naći ćeš stošta još i druga iskustva koja ti mogu pomoći, najveća šteta ih je bacati nakon sezone
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam samo viseće pelargonije i oduvijek ih čuvam na svjetlom, negrijanom tavanu, temp. oko 10-12 stupnjeva. Ujesen, prije prvog mraza, pri pospremanju, orežem ih na oko 15 cm. Zalijevam ih jedanput-dvaput mjesečno sa vrlo malo vode i redovito uklanjam stare osušene listove. One polako puštaju grančice, no uvijek potrgam one koje su blijede i preslabe. Nikada nisam imala problema s cvatnjom, uz, naravno, redovito prihranjivanje. Koje su prestare, ispelcam i uvijek imam nove.
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pravo kaže aralija šteta ih je baciti.najljepše su dvogodišnje i trogodišnje,ali lijepe su i poslije.zabluda je da kad stabljika odrveni slabije cvatu.treba im svako proljeće promjeniti zemlju i redovito gnojiti i one cvatu jednako kao i dvogodišnje.ja imam i one stare 10 godina.
jako se mora paziti na razne bube i bubice,te na bolesti u kišnom periodu.ostalo je polijevanje i uživanje
|
|
|
|
frenky
Upravo klijam Pridružen: 04 Veljača 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 103 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aha, a nisam pojma imo :) probat cu ih ove godine onda ocuvat
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim da me polako ljudi traže i da su krenuli sa kupovinom i sadnjom pelargonija, pa rekoh da upitam kakva je situacija kod vas, da li već sadite ili još čekate????
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako mi pelargonije prezimljuju na svjetlom tavanu, u dobrom su stanju, bile su na privikavanju desetak dana na balkonu pod krovom. U subotu sam ih stavila na ogradu balkona - viseće su. Čak i one ispelcane u 8.mj. prošle godine. Pokazalo se tijekom godina da nisu jako osjetljive.
Ipak, pazim na eventualni minus, pa ih zaštitim po potrebi.
|
|
ajama
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam moje upravo sada iznesla van.što im bog da.više nisu za zatvoreni prostor.prevruće je.ukoliko najave minus prekrit ćemo ih.kad malo očvrsnu porezat ću ih ,pognojiti i to je to
|
|
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ih već "isfrizirala", naravno one stare, a mlade, ispelcane prošlo ljeto, neću dirati, samo ću im zakinuti vrh, po potrebi da se proguste.
|
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje su sve porezane, dodana im je friška zemlja i več su odavno vani. Neke već počinju tjerati pupove. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
Odgovori | Stranica <1 7172737475 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |