Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - OTOK- moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

OTOK- moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7172737475 374>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 18:11
Hana, imaš li sjeme bijelih vinka? Meni nije iznikla niti jedna bijela.

Samo bijele vinke uz rub gredice bile bi prelijepe, samo mi nije jasno kako ćeš pored milijun raznih biljaka koje imaš uspjeti smjestiti još i cijeli red bijelih vinki.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 18:47
prekrasno,šetala i uživala smile72
Na vrh
pHoEnixx View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pHoEnixx Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 18:57
Baš su ti prekrasne ove kombinacije..za pohvalu stvarno.. još dok se rašire mlo,ispune teglice.prekrasno..to su prave jesenske kombinacije za tegle,,,bravo još jednom
No premda star, mladac sam kao vrtlar
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 19:03
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Kad ti se ne sviđa ili naraste pregusto onda samo premjestiš, kad može Tija cijeli vrt pretumbati, može se i nekoliko tegli
LOLDanas sam obavila prvu selidbu tegli! Sutra ću probati nekako drugačije!Sve dok im ne nađem pravo mjesto!WinkBig%20smile
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 19:25
Evo što raste u mom vrtu

A
Astre (lijepe kate), alysum, astilbe, aster, asclepias tuberosa, ajania (japanska krizantema) , amarilis, abelia
B
begonija, bosiljak, bergenija, budleja, božikovina, bršljan, brnistra, bougenvilija
C
cleome, cosmos, cobaea, caluna, cinerarija maritima, centrantus ruber,calocephalus, calistemon, cikas palma
Č
čuvarkuća, čempres
D
datura, dalia, dicentra, delosperma, dunjarica, deutzia
E
euonymusi, euphorbia milii
F
felicia, fuksija, forzicija, festuca
G
gazanija, gailardia,  graničica
H
helychrisum, hypericum, houtuynia, hortenzija, hebe, hosta, hibiskus, heuchera
I
impatiens (lijepi dečko), iberis, ivančica, ivica
J
jorgovan, jasmin
K
kadifica,krizantema, kala, kamelija, kaktusi, klementina, kaki jabuka
L
lobelia, lablab, liatris, lampranthus, lavanda, lantana, lonicera, lagerstroemija, lippia citriodora, lovor, limun
LJ
ljubičica
M
monarda, mirisna grahorica,majčina dušica, margarita, metrosideros, mandarina, mogranj,
N
nešpula
O
oenothera, oleander, origano
P
prkos, pelargonija, pasiflora, plumbago, poligala myrtofilia, pitosporum, pernettya, pyracanta, paulownia
R
ružmarin, ruta, ruže
S
slak, salvia, solidago, suncokret, scaevola, santolina, smilje, stashys bizantina, suručica, solanum rantoneti (krumpirko) , solanum capicastrum, sukulenti, sedumi, smokva
Š
šimšir
T
tamjan, tekoma, teucrium fruticans
U
nema niti jedne biljke
V
vodenika, vinka, viseći lotus
W
weigela
Z
zinnia
Ž
žižula

Eto, to je to. Ne mislim da će se netko zamarati sa čitanjem ovog spiska, ali kad sam ga već napravila, ovo je jedino mjesto gdje ga neću zagubiti.
I još moram dodati( kad se sjetim imena) još par biljaka koje imam i koje sam sigurno preskočila.

A imena uglavnom nisu problem, jer su to uglavnom uobičajene i poznate biljke.

Nego, imam jedan problem.
Nemam niti jednu biljku na slovo U, pomagajte, neku na slovo U MORAM
nabaviti, ništa mi ne pada na pamet Cry
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 19:39
joj  moja draga kad se vratim vidim da cu kod tebe imati svega da ponovo gledam . Svaka cast otok i lijp pozdrav i tako mi ne ostaju tvoji komentari
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 19:39
dooobar spisak...svaka čast na kolekciji Clap
ne mogu se sjetiti nijednog cvijeta ili grma na u Confused
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 19:43
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Kad ti se ne sviđa ili naraste pregusto onda samo premjestiš, kad može Tija cijeli vrt pretumbati, može se i nekoliko tegli
LOLDanas sam obavila prvu selidbu tegli! Sutra ću probati nekako drugačije!Sve dok im ne nađem pravo mjesto!WinkBig%20smile

vidim postala sam uzor Wink

A spisak je više nego impozantan i ne da sam ga pročitala jednom, već sam ga pročitala tri puta i baš je dobra ideja za izraditi ga u zimske noći koje sljede. Sviđa mi se tvoj izbor biljaka u vrtu.
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 19:43
Draga Otok....ja sam nedavno, dok sam kupovala fritilarije (carske tulipane) u istom redu na polici vidjela i neku biljku koja se zove UVA VULPIS, lukovičasta biljka iz reda fritilarija.....a izgleda ovako;

a možda bi prošao i UKRASNI SUNCOKRET - ja ti imam neki svjetložuti...pa kad sjemenke sazriju....mogu ti poslati ako želiš! A za ove Uve vulpis mogu pogledati u Bauhausu kad krenem tamo slijedeći puta! Wink
Na vrh
Tweety View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 529
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tweety Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 19:47
Vauuu ne mogu vjerovat...evo citam ovu abecedu i padam u nesvijest..Ovo je definitivno najlipsa abeceda u povijesti!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 20:06
Naravno Tija da si uzor s onim tvojim prelijepim vrtom.

Flavia, odgovor ko iz topa.

Ma šalila sam se s tim U, ali ispalo je da ima čak i na Č i na Ž i na LJ, samo nema na U.

Sad mi je proradio mozak, imam i na U, samo preimenujem cosmos u uresnica, a ukrasni suncokret isto imam LOL

Što bi ja bez vas, da ste me vidjele s olovkom i tekicom po vrtu. Susjede su vjerovatno mislile da sam prolupala (dobro, malo jesam)
Nema šanse da se svega sjetiš ako ne gledaš.
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 20:33
Toliko vrsti cvijeće imati,pa još znati za svako kak se zove-pa to je za svaku pohvalu .
Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 21:12
imaju i ime - zovu se Hoya1 i Hoya2. Sačuvaj mi tu hostu, zvat će se hosta Agava.

Hosta AgavaL te čeka i to će ti biti treća u budućem hostinjaku jer je moja  zelena sa bijelim cvijetom. Sliku možeš vidjeti u postu Hoste. Ako sam iskopala dobro ime s neta mislim da je Hosta plantaginea 'Grandiflora'
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 21:36
Hvala Agava Tongue
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 21:41

Opa, smile55drago mi je da nisam jedina!smile55

Ima i ja popis biljaka koje imam u vrtu ali ga neću napisati jer bi bio puno, puno kraći od tvog!
Moram reći da si pravi botanički vrt sa stilom!
A tvoje susjede, nek si razmišljaju što ih volja, barem si im dala malo materijala za ćakule!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 21:47
To nije baš stil, nego svaštarenje, morala bi se malo skockati i opredijeliti, ali mi nekako ne ide 
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 21:58
Draga Otok, bravo, bravo i triput bravo a znaš zašto, pa ti si meni napravila pol dela, sad ću ja lijepo isprintati taj tvoj popis po abecedi i samo štrigulirati što imam a čega nema donapisati a mogu ti reć da će biti i puno čega uopće nemam...... evo mi zabave Wink
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 22:09
Mislim da ti nisam napravila ni desetinu dela, mogu samo zamisliti koliko kod tebe ima biljaka
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 08:37
Korjenko dala si mi ideju s printanjem! Otok jesi ti zaštitila taj svoj spisak s autorskim pravima da nas slučajno ne tužiš sudu?
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 09:02
A što ću zaštitii, abecedu - pa nisam je ja izmislila.

Rekao mi je sin da nisam trebala praviti spisak jer da sam svaki d... slikala i stavila na forum.

Sada me je sram  Embarrassed i zato danas nema sličica Unhappy,  za sutra nisam sigurna

Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7172737475 374>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.