Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 7071727374 407> |
Korisnik | |
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šteta GT,držim fige da ih održiš što više
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
Sponzorirani linkovi | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
enrikova nona,krasne bebice imaš.Nije bitno što sporo napreduju,samo neka napredujuSvaki pomak je bitan i vrijedan stoga samo naprijed
|
|
|
|
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super su bebice!
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš svima lijepo napreduju,a zašto ja moram skoro svakoj skidati ljuskicu od sjemena?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo im ti skini kapice dogodi se da istrunu pod kapicom
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam to radila.Idealno je kada se kapice malo natope s vodom da se ne povuku zajedno sa biljčicom.Kad se natope se idealno skinu i nema problema.Odličan savjet,bebač
|
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odoh odmah da ne ostanem bez njih.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mali buckači,jedva čekam kad ću i ja svojima skidati ljuskice.
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Brzi su u početku, bujaju na očigled, dok su kasnije spori k'o pužići
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,maris,predivan osjećaj.Kao da im pomažeš da prohodaju
|
|
|
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoje nisam još ni posijala,točnije tek sam ih naručila.A zamišljam si skidanje ljuskica,kad su mi prelijepi,šta mogu.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bar si ih naručila,to je prvi korakSamo pripazi kod tog micanja ljuskice.Ja sam jednog skoro povukla iz supstrata jer ga nisam dobro pridržala.Sva sreća pa sam skužila na vrijeme.Jednom rukom sam ga pridržavala a drugom polako odvajala ljuskicu.S tim da ako nije dobro natopljena vodom,neće ić i može se oštetit sijanac.Korisni savjeti od naše drage forumašice
|
|
|
|
maris40
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo vidiš,sve to treba znati.Dobro se je informirati unaprijed ,pa tek onda krenuti na sijanje.Recimo,ja ih nisam nikad vidjela prije ,bili su mi totalna nepoznanica.Tek ovdje sam ugledala slike s malim bucmastim biljčicama.Prelijepi su mi,a kad odrastu pa procvjetaju,da ne pričam.Da mi je samo jednoga uzgojiti. Pitala sam u Kalii za njih,kažu da ih nikad nisu imali u prodaji.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam ni ja prije znala za njih ali nije teško naučiti,pogotovo kad te to zanimaKad dobiješ prave informacije nije teško.Ja sam ih se bojala i presaditi da mi se ne slome ali kad je bebolina napisala da nisu osjetljivi kolko se priča,onda sam skupila hrabrosti i sad će biti uspijeha.Bez straha i uz volju uspijeh je tu
|
|
|
|
maris40
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Po svemu što sam pročitala čini mi se da ih je lakše uzgojiti od kaktusa i orhideja.Šta je naškodilo malcima od Gute Fee,premalo vode ili previše?
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja se sa orhidejama trenutno ne mogu dogovorit,ali naći ćemo se na pola puta a adeniumima samo treba toplina i svijetlo mjesto.Vodu ne spominjem jer nemaju posebne zahtjeve što se toga tiče.Treba zaliti kad zemlja više nije vlažna.
|
|
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne smijemo govoriti da adeniumi trebaju svijetlo mjesta za pravilnu vegetaciju, to je pogrešno. Adenium obesum treba direktno sunce za cvjetanje i vegetaciju. Kod nas na kontinentu nema dovoljno sunca za pravilnu vegetaciju adeniuma. Previše je oblačnih i maglovitih dana. Masa ljudi je probala uzgojiti adenium . A tko se može pohvaliti sa obilnim cvjetanjem doma uzgojenih adeniuma ? Na moru je situacija drugačija ali i tamo je uzgoj adeniuma problematičan. Uzgoj kaktusa i većine ostalih sukulenata je šala mala prema uzgoju adeniuma. Evo to je moje mišljenje.
To ne znači da ne trebamo niti pokušati uzgajati adenium. Ali uzgoj adeniuma je sve samo ne lagan. |
|
maris40
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To znači da ja u Zagrebu nemam nikakve šanse?
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,slažem se.Dobro si me ispravio.Trebala sam u startu napisati da trebaju direktno svijetlo.Oni koji krenu sa uzgojem,znaju da nije lagano ali ako im se omoguće što bolji uvijeti napredovat će
maris,ništa te ne košta da probašNemoj se obeshrabriti.Da na mediteranu imaju bolju klimu je istina ali to ne znači da i mi sa kontinenta ne možemo probati |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 7071727374 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |