Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja djedovina-sestrin vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja djedovina-sestrin vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6970717273 103>
Korisnik
Poruka
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 10:31
bas posebna
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 13:02
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

kiki kako je dobra ova aloa arborescens... smile94 i još cvjeta... smile39
famozna je

moju sam baš prošli tjedan sklonila u zatvoreno, da nisam opet bi mi poledila i sva se "istopila"

doli je stvarno super klima
Nije.Isto je ko u Zadru.Još i gore jer budu hladne i slane lebićade.Koji put skoro do nje more nabaca šljunak i naplavine.Bude i ježeva.U proljeće bude jako smrznuta i oštećena ali se obnovi.I ovaj put sam joj rezala crne i oštećene listove.
Zato sam je mislila rasaditi u neki zaklon i drugu zemlju jer znam da može biti duplo veća i deblja.
Samo otkinem i zabodem ili mora biti s korijenom?
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 14:42
stvarno lijepa aloa..tako i moje u vrtu po zimi pozebu ,pocrne al se u proljeće obnove...ne treb aih dirat nek su pozeble ,treba im vremena al obnove se...ja ih samo otkinem i zabodem u zemlju,al nemoj to radit dok ne otopli jer bi ti sad propala ta posadita,eventualno mozes je posadit u teglicu i unijet u neku prostoriju...kakav je to recepet koji si čula na vrtlarici 
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 15:36
ma nema šanse da je klima kao kod mene, ipak je uz more puno, puno, puno toplije, mada blizina mora odnosi i svoj danak - lebićade, sol...

ja sam svoju unosila svaku zimu do perptošle, tada sam je samo "uvukla" pred ulaz, nema kiše, ali ne dopiru ni sunčeve zrake, mada bude svjetla - na sjeveroistočnoj strani kuće

ona se sva doslovno otopila, kao da je od voska, jedva sam je izribala sa pločica Dead,

mada je mislim presaditi u proljeće, promjeniti joj zemlju, nikad još nije cvjetala

kamenjar ti je dobro odgovorila - samo otkineš i zabodeš u propustan supstrat, ali kad zatopli
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 16:01
natalija tvoja je bila u teglici zato se OTOPILA (nasmijala sam se pravo na ovo otopila)LOL..da je bila u vrtu mislim da bi se oporavila..probaj na proljeće stavit u vrt ,tamo uz kuću gdje je zaklonjeno..velika je razlika imat biljku u tegli ili u vrtu...u tegli je skučena ,nemože se izborit za sebe 
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 17:56
Krasno mi je sve. Vidjela sam i koliko si novosti napravila...  svaka cast...  i nemogu vjerovati koliko toga kod tebe ima u cvatu smile71
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 18:34
Kod tebe sve rascvjetano,zeleno,a aloa je prava,i ja imam neku vrstu i cvjetala je ljetos ,sad i ona i sve biljkice spavaju zimski san,a vanjske su pod debelim snijegomsmile78
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2012 u 09:30
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

stvarno lijepa aloa..tako i moje u vrtu po zimi pozebu ,pocrne al se u proljeće obnove...ne treb aih dirat nek su pozeble ,treba im vremena al obnove se...ja ih samo otkinem i zabodem u zemlju,al nemoj to radit dok ne otopli jer bi ti sad propala ta posadita,eventualno mozes je posadit u teglicu i unijet u neku prostoriju...kakav je to recepet koji si čula na vrtlarici 
Smiksa se oguljena aloa,med i rakija (sa đinom je finije).Uzima se deset dana godišnje po jedna žličica u bolesti i za imunitet.
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2012 u 09:31

Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2012 u 14:24
Ide prvo buketić lišća od frezija pa alisum,pa opet frezije,alisum,pa...ups...duboka rupa!!!Ni lišća ,ni lukovica od frezija.Samo rupa u zemlji.Vidjeti ćemo u čijem vrtu će procvjetati. 

Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2012 u 10:40
Limun je preživio mukotrpno presađivanje.Čak mu ni plodovi nisu otpali.U proljeće kad mu skinem kabanicu ću vidjeti da li mu je dobro.

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2012 u 15:08
I panjići, i aloica, i poligala...cukreno  Heart!!!

Pozdravčić ti ostavljam!!!smile78
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2012 u 23:26
Kiki, sad kad je moj vrt na sjeveru uspavan, volim prošetati po južnim vrtovima pa sam tako došla i u tvoj. I uživala. Posebno sam se dugo zadržala kod strelicije. Prekrasna ti je, pogotovo ovak u vrtu, ne mora se mučiti u tegli.
A vidim, bit će limunade smile55
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2012 u 18:31
Baš razmišljam kako ću sestru nagovoriti da kupi mandarinu.To je malo stabalce.Stalo bi iza kuće.Jedini problem je što tamo nema zemlje.Morao bi se iskopati krater u kamenju i dovesti puno zemlje.Ona nije iskopala dovoljno velike kratere za smokve,zato slabo napreduju i pretjerano gube lišće.A da ne govorim o kubicima vode koji služe za njihovo spašavanje.
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2012 u 21:43
Vjerojatno samo dok ne stasaju. Smokva inače korijenom traži vodu i do 20 m udaljenosti. Na taj je način nekada ljudima prodirala u cisterne koje im nisu baš bile u blizini.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 13:14
Da,to sam i ja čula.Nadam se da će ove godine napokon doći do neke vode.
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 13:17

Nakon presađivanja šparožina pušta nove grane.

Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 22:27

Vaši morski vrtovi su pravo osvježenje za nas sa kopna, zelenilo usprkos nedostatku vode, a primjećujem da ima i dugoprstića, lijeni da si sami nešto stvore, pa im je lakše poslužiti se u tuđem vrtu:

Ni lišća ,ni lukovica od frezija.Samo rupa u zemlji.Vidjeti ćemo u čijem vrtu će procvjetati.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 22:30
ja nemam srece sa šparožinom..propala mi
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 10:54
@Carol-Svaki put u doba cvatnje otkrijem.
@Kamenjar-Ako ti treba daću ti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6970717273 103>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.