Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6869707172 96> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo i malo mojih čuvarkućica !!!
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us A sada idu sve na jedno mjesto, i voljela bih da ispadne upola lijepo kao ovo: ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Free imaš krasne i zdrave čuvare.
A ova slika što si ju stavila, vidjela sam ju već, i mogu ti reć da mi se to na prvi pogled jako dopalo, a poslije sam zaključila da mi se ne sviđa. Nije mi prirodno, fale mi panjevi, pokoji veliki kamen, možda pokoja yuca.....eto ode ja u elaboraciju do u nedogled, al tako bih ja napravila. Konačno ko mi brani, imam sve to što sam nabrojala a imam i prostora, bravo Free, fala na ideji. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Potpisujem sve kaj je Glikica napisala - mani se tvoje sviđaju baš ovako kako su sada. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
I meni se sviđaju ovako kako sada jesu . . . . .. . ali ovako se ne vide !! A ja ih hoću sve na okupu i po mogučnosti na vidljivom mjestu !! Glikice, pa jesi li ih ti uopšte uspjela primjetiti kod mene kad si bila ? Nisi, eto !
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ma vidjela sam ih, samo što kod tebe toliko toga ima, jednostavno nisam sve stigla otkomentirati.
A posadi ti njih na jednom mjestu, samo ubaci još ponešto što se slaže s njima, ma imaš ti stila, uradit ćeš to kako treba. |
|
|
|
![]() |
|
Dijana, pogledaj svoj aranžman koji si zaboravila:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ajde da malo dignem temu:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Moj poklon stigao. Hvala Glikice!
![]() |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Moje su vani, samo pod nadstrešnicom da mi baš ne kisnu previše.
|
|
|
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Ja sam ih ove godine nekoliko posadila u vrtu. nadam se da će preživjeti zagrebačku zimu.
|
|
![]() |
|
Imam ih i ja po dvorištu svuda posađene, na panjevima, doslovce posvuda. Neće im ništa biti tokom zime. Jedino što će im se dogoditi jest da će mijenjati boju, a to će biti jako lijepo za vidjeti. Pogledaj moju gore na slici, dobila je boju po vrhovima, inače je obična zelena.
|
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Free prekrasne čuvarkuće i još ljepše ukoričene s kamenjčićima ,
![]() Glikice vrtić ti je za pet +
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
svaka čast onome tko se prvi sjetio posadit ih u zemlju, prije su jadne životarile samo po krovovima
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Arnold ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 26 |
Glikica, ta "cjevasta" čuvarkuća isto tako može prezimiti vani. To je Sempervivum, koji ima zadebljane listove. Ime nakoliko slićnih, Jedan se zove Oddity, drugi Grigg's Surprise, no pored njih dvoje ima bar jedno 5 ili više slićnih bez imena. Ljudi čestu ID tu "cjevastu" kao Oddity, no, nije nužno, da je to Oddity, mogla bi biti samo pogrešno identifiirana biljka. Zato pažnja kod kupovine, da ne plaćate pogrešno ime!
Neke forme tih cjevastih čuvara su "nestabilne" to jest naprave normalne mlade biljke. One su poznate i po tome, da vrlo rijetko cvatu. Nadam se da će ti ovo pomoći! |
|
![]() |
|
Gospon Arnold, sad sam ljuta na tebe, da znaš ! Pojaviš se na ovoj temi k'o Gospa. ispričaš nam nešto ( hvala) i nestaneš ! A gdje da ja, i svi ostali dođemo do svih onih lijepih primjeraka čuvara što ti imaš ?
|
|
|
|
![]() |
|
Arnold ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 26 |
Glikice moja, nesmem praviti reklamu. Znam za poklon - čuvarkuće, znam za razmjenu čuvarkuća, koja se organizira za 2013 sa mnogo sudionika ali, da me ne izgrde zbog toga - sve ove nformacije ISKLJUČIVO U PP. Ja sam neke moje kupila, no mnogo sam ih dobila od Renee i još nekih kolekcionara širom bivše Juge.
Tko kaže, da nick name treba odgovarati spolu onoga koji ga je preuze? Fan sam Swarzeneggera još od ranih godinu. |
|
![]() |
|
OK Arnold(ica), hvala na odgovoru Valjda se smije napisati za tu razmjenu što spominješ da se organizira za iduću godinu. Vidiš da nas ima ljubitelja čuvara popriličan broj, sigurna sam da bi cure voljele imati sve one "lude" boje.
A ja ću dalje na pp. |
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
OVDJE možete kupiti lijepe, ne lijepe nego najljepše čuvarkuće u Hrvatskoj to nije reklama to znaju i vrapci na grani.
|
|
![]() |
|
Znam za njega, jednom sam pričala telefonom s njim i nije bio raspoložen za slanje poštom. Dakle trebalo bi potegnuti u Popovaču kod njega, a sam put bi me koštao ...... oko 30 čuvara za to mogu kupiti ( po 10 kn).
Pokušat ću na proljeće ponovo ga kontaktirati, možda se lik predomisli, možda ga uspijem nagovoriti da spakira nekoliko biljaka i pošalje. |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6869707172 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |