Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6869707172 96>
Korisnik
Poruka
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2012 u 16:33
Evo i malo mojih čuvarkućica !!!

Uploaded with ImageShack.us

A sada idu sve na jedno mjesto, i voljela bih da ispadne upola lijepo kao ovo:

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2012 u 17:46
Free imaš krasne i zdrave čuvare.
A ova slika što si ju stavila, vidjela sam ju već, i mogu ti reć da mi se to na prvi pogled jako dopalo, a poslije sam zaključila da mi se ne sviđa. Nije mi prirodno, fale mi panjevi, pokoji veliki kamen, možda pokoja yuca.....eto ode ja u elaboraciju do u nedogled, al tako bih ja napravila. Konačno ko mi brani, imam sve to što sam nabrojala a imam i prostora, bravo Free, fala na ideji.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2012 u 18:49

Potpisujem sve kaj je Glikica napisala - mani se tvoje sviđaju baš ovako kako su sada.

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2012 u 12:57
I meni se sviđaju ovako kako sada jesu . . . . .. .   ali ovako se ne vide !!  A ja ih hoću sve na okupu i po mogučnosti na vidljivom mjestu !!  Glikice, pa jesi li ih ti uopšte uspjela primjetiti kod mene kad si bila ? Nisi, eto !
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2012 u 14:57
Ma vidjela sam ih, samo što kod tebe toliko toga ima, jednostavno nisam sve stigla otkomentirati.
A posadi ti njih na jednom mjestu, samo ubaci još ponešto što se slaže s njima, ma imaš ti stila, uradit ćeš to kako treba.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 15:35
Dijana, pogledaj svoj aranžman koji si zaboravila:

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 00:00
ajde da malo dignem temu:

Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 08:15
Moj poklon stigao. Hvala Glikice!Tongue.Pitanje spremate li čuvarkuće koje su u kaljevima ili ostaju vani?
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 09:23
Moje su vani, samo pod nadstrešnicom da mi baš ne kisnu previše.
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2012 u 15:52
Ja sam ih ove godine nekoliko posadila u vrtu. nadam se da će preživjeti zagrebačku zimu.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2012 u 16:05
Imam ih i ja po dvorištu svuda posađene, na panjevima, doslovce posvuda. Neće im ništa biti tokom zime. Jedino što će im se dogoditi jest da će mijenjati boju, a to će biti jako lijepo za vidjeti. Pogledaj moju gore na slici, dobila je boju po vrhovima, inače je obična zelena.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 10:45
Free prekrasne čuvarkuće i još ljepše ukoričene s kamenjčićima , Wink

Glikice vrtić ti je za pet + Tongue
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 10:58
svaka čast onome tko se prvi sjetio posadit ih u zemlju, prije su jadne životarile samo po krovovima Thumbs%20Up
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 16:05
Na vrh
Arnold View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arnold Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 12:16
Glikica, ta "cjevasta" čuvarkuća isto tako može prezimiti vani. To je Sempervivum, koji ima zadebljane listove. Ime nakoliko slićnih, Jedan se zove Oddity, drugi Grigg's Surprise, no pored njih dvoje ima bar jedno 5 ili više slićnih bez imena. Ljudi čestu ID tu "cjevastu" kao Oddity, no, nije nužno, da je to Oddity, mogla bi biti samo pogrešno identifiirana biljka. Zato pažnja kod kupovine, da ne plaćate pogrešno ime! 

Neke forme tih cjevastih čuvara su "nestabilne" to jest naprave normalne mlade biljke. One su poznate i po tome, da vrlo rijetko cvatu. Nadam se da će ti ovo pomoći!
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 12:53
Gospon Arnold, sad sam ljuta na tebe, da znaš ! Pojaviš se na ovoj temi k'o Gospa.  ispričaš nam nešto ( hvala) i nestaneš ! A gdje da ja, i svi ostali dođemo do svih onih lijepih primjeraka čuvara što ti imaš ?
Na vrh
Arnold View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arnold Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2012 u 07:24
Glikice moja, nesmem praviti reklamu.  Znam za poklon - čuvarkuće, znam za razmjenu čuvarkuća, koja se organizira za 2013 sa mnogo sudionika ali, da me ne izgrde zbog toga - sve ove nformacije ISKLJUČIVO U PP.  Ja sam neke moje kupila, no mnogo sam ih dobila od Renee i još nekih kolekcionara širom bivše Juge.

Tko kaže, da nick name treba odgovarati spolu onoga koji ga je preuze? Fan sam Swarzeneggera još od ranih godinu.   
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2012 u 08:15
OK Arnold(ica), hvala na odgovoru Valjda se smije napisati za tu razmjenu što spominješ da se organizira za iduću godinu. Vidiš da nas ima ljubitelja čuvara popriličan broj, sigurna sam da bi cure voljele imati sve one "lude" boje.
A ja ću dalje na pp.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2012 u 10:00
OVDJE možete kupiti lijepe, ne lijepe nego najljepše čuvarkuće u Hrvatskoj to nije reklama to znaju i vrapci na grani.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2012 u 10:21
Znam za njega, jednom sam pričala telefonom s njim i nije bio raspoložen za slanje poštom. Dakle trebalo bi potegnuti u Popovaču kod njega, a sam put bi me koštao ...... oko 30 čuvara za to mogu kupiti ( po 10 kn).
Pokušat ću na proljeće ponovo ga kontaktirati, možda se lik predomisli, možda ga uspijem nagovoriti da spakira nekoliko biljaka i pošalje.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6869707172 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.