Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda |
Odgovori | Stranica <1 6869707172 203> |
Korisnik | |
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
, Tija,stvarno izgleda ko gorski kotar, to ti mi koji baš nismo za snjeg prošetamo kroz šumarak i zamislimo da smu u Kronplazu
Silna vodurina je ovih dana najviše pogodila zaleđe Rijeke, mi sa opatijskog područja nemamo nikad problema sa vodom.
Niho, ništa kod mene još ne niče, ali pomalo vidim žrtve u vrtu, smrzle mi izgleda gazanije ali nadam se da će možda potjerati kad ih porežem u proljeće, sad izgledaju kao da su skuhane u vreloj vodi , ništa neću dirat neka tako prezime pa što bude......
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Sponzorirani linkovi | |
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma samo brigu na veselje proljeće dolazi biće cvijeća -bar od mene ---- A da znaš da i tebe na proljeće očekujem isto ko Lantanu tvoj dolazak će me isto ovako jako uznemiriti .jedva čekam
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šetala sam sa tobom i tvojim mužem onim šumskim stazicama oko kojih je zima isplela šumarku najljepšu bijelu čipkanu haljinu, pretvorila neupadljive grane u koprenasti tunel, pa šetnja kroz takav idilični krajolik dušu ispunjava ljepotom i spokojem.
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad ste svi u blagdanskom ugođaju , hajde da budem i ja, neka i moje forumske stranice imaju bor i jaslice. Ove godine imam jelku umjesto smriške jer je bilo ružno vrijeme i nisam mogla u šumu a i jaslice su u "skraćenoj postavi" zbog istog razloga. Boćice na mom krizbanu su većinom "staklene" tj. "za razbit", nekadašnje starinske i sad ako koju kupim nastojim da bude takva. Sve su različite i svaka ima svoju priču. Ima ih još od moje none, mame i svekrve. To je jedan nekadašnji kičasti krizban.....
jedna od meni najljepših boćica
Jaslice.....
Neke od figurica (štalica, figurice u štalici,pastiri, bunar, stari grad, jeleni i druge životinje.....još su od moje pokojne tete koja ih je dobila za jednu Mikulovu davne 1939. god kad je imala 7 godina.
Uvijek napravim puno veće ali sam mahovinu ove godine skupljala na sam Badnjak po kiši tako da su neke figure ostale u kutijama......
|
|
(zgora Opatije) |
|
korijenko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pšenica mi je ove godine lijepa a i inače mi bude. Otok je napisala da ako se na Sv. Barbaru otkine grana sa trešnje i stavi u vazu na toplo za Božić bi trebala procvasti. Ja sam tako napravila ali vidite da nema cvijeta..... neću ju bacit dok god ne procvate, baš sam znatiželjna
Evo i poklona od naše Otok i drugu mi je pločicu donesla Salomon iz Portugala-Madeire
Ovdje sam slikala da vidite kako ima ova druga pločica napravljeno za objesiti na zid - naljepljeni pluto. Tako ću napraviti sa pločicom od Otok pa će mi drugog Božića visiti na zidu...
|
|
(zgora Opatije) |
|
Štefica
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako su ti lijepe ove jaslice.Baš sam se uživila gledajuči ih.Kao da čujem sviranje pastirove frule i meketanje ovčica.Cijeli dom ti je u predivnom božićnom ugođaju
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno Korjenčice.
Zavidim ti na tim starinskim nasljeđenim stvarima. To je jako lijep osjećaj i ljepo je da se to cijeni i čuva. Dobra ideja za pluto i pločicu. Ako se nema toga moglo bi se sa onim ljeplivim masama kao glina povezati žičica ili konopac, a i možda i ljepilom za pločice. |
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma da znaš ja i moja Lantana smo tvoju ljepotu pregledale samo tako sa pravim užitkom . Prekrasno je nemam riječi svaka čast. Sve sam uradila i onako Lantani od tebe i prenijela sam joj tvoj poljubac-i imaš jako velike simpatije od nje ..Joj bilo nam je prekrasno samo da znaš
|
|
|
|
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj draga korjenko predivno je..neznam dali mi se više sviđaju jaslice ili bor..sve ti je za 5..
|
|
Jurica
Već proklijao Pridružen: 16 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 234 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako me podsjetio tvoj bor na djetinjstvo,velik s puno raznih staklenih kuglica!Prošetala sam i kroz snijeg,ugođaj je krasan kod tebe.
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme predivnih li jaslica i vrlo vrijednih uspomena. Mogu zamisliti kako to izgleda kad je u pravom izdanju. Prekrasno!
|
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo sam opet svaratila da vidim tvoj prekrasni bor- ma predivno okićen
|
|
|
|
korijenko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš lijepo Niho da si malo svratila, evo još par dana i gotovo je sa jelkom, kuglice i jaslice se spremaju i čekati će sljedeći Božić.....
Danas kod mene opet snježna idila....pada li ga pada .....cijeli dan neprestalno.....i sad isto.....nastavi li tako kroz noć ponoviti će se isto ko u decembru.....
Pogled iz kuće kroz ulazna vrata
Iza kuće
|
|
(zgora Opatije) |
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E neka te baš zatrpalo ...e sad i Trišu pa ja sam presretna da vidite malo kako je meni iskakati kroz prozor i sačuvati kaktuse
|
|
|
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nadam se da je cvjeće zastićeno i da se neće smrznit. korjenko posalji ovde malo snjega
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Boćice na krizbanu - sad sam pitala svoje sinove da li znaju što to znači jer i ja prvi put čujem za krizban. I kod nas se obično u šumi ubere šmrika za kićenje. Staklene kuglice su sigurno najljepše, dok se kiti bor obično neka padne i razbije se. Moja bi djeca kad su bila mala tada udarila u plač, pa sam im prodala priču da se bar jedna mora razbiti i da je to za sreću.
Za grančicu trešnje - kako čula, tako prodala, za par mjeseci možda i propupa Moja i Salomonina pločica sigurno se ne mogu usporediti, Madeira je poznata po keramici i to crtaju umjetnici, ali sigurna sam da imaju jednu sličnost - obje smo ih poklonile od srca. |
|
korijenko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme cure da vidite kako sad pada, već ga je duplo od popodne.
Sutra će biti ovakosamo na sanjkama, sreća da sam na godišnjem....
Otok ja ću na tvoju pločicu zaljepiti šugar (pluto) pa će bit za objesit na zid... stvarno si nas svih ugodno iznenadila ovog Božića ....hvala ti
|
|
(zgora Opatije) |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto mene kod tebe s kraljima! Ni još kasno!
Bor je pravi (ma ja to sve zovem bor i jelku i smreku...).Ipak je razlika od pravog do umjetnog. Mi smo do 2005 imali uvijak "pravi" a onda...
Prirodniji je. Umjetni je čišći.... sve ima svoje za i protiv.
Ali jaslice su baš prave! Ma ako budem živa ja ću ih staviti opet.Par godina nisam...
A snježni krajolik! Predivno. Ni za hodat i delat al' je lijepo za videt!
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bit će posla. Samo da malo potraje zbog djec
|
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...Nemoj samo da puno pričaš-već se samo sankaj --vidim ja da se meni dobro ne piše eto njega opet meni
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 6869707172 203> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |