Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6869707172 203>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2009 u 11:18
LOLLOL,  Tija,stvarno izgleda ko gorski kotar, to ti mi koji baš nismo za snjeg prošetamo kroz šumarak i zamislimo da smu u Kronplazu LOL Wink
Silna vodurina je ovih dana najviše pogodila zaleđe Rijeke, mi sa opatijskog područja nemamo nikad problema sa vodom.
Niho, ništa kod mene još ne niče, ali pomalo vidim žrtve u vrtu, smrzle mi izgleda gazanije ali nadam se da će možda potjerati kad ih porežem u proljeće, sad izgledaju kao da su skuhane u vreloj vodi  Confused, ništa neću dirat neka tako prezime pa što bude......
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2009 u 12:54
Ma samo brigu na veselje proljeće dolazi biće cvijeća -bar od mene ---- A da znaš da i tebe na proljeće očekujem isto ko Lantanu tvoj dolazak će me isto ovako jako uznemiriti .jedva čekamsmile213
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2009 u 14:31
Šetala sam sa tobom i tvojim mužem onim šumskim stazicama oko kojih je zima isplela šumarku najljepšu bijelu čipkanu haljinu,  pretvorila neupadljive grane u koprenasti tunel, pa šetnja kroz takav idilični krajolik dušu ispunjava ljepotom i spokojem. 
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2009 u 15:08

Kad ste svi u blagdanskom ugođaju , hajde da budem i ja, neka i moje forumske stranice imaju bor i jaslice.

Ove godine imam jelku umjesto smriške jer je bilo ružno vrijeme i nisam mogla u šumu a i jaslice su u "skraćenoj postavi" zbog istog razloga.

Boćice na mom krizbanu su većinom "staklene" tj. "za razbit", nekadašnje starinske i sad ako koju kupim nastojim da bude takva. Sve su različite i svaka ima svoju priču. Ima ih još od moje none, mame i svekrve. To je jedan nekadašnji kičasti krizban.....

jedna od meni najljepših boćica

Jaslice.....
Neke od figurica (štalica, figurice u štalici,pastiri, bunar, stari grad, jeleni i druge životinje.....još su od moje pokojne tete koja ih je dobila za jednu Mikulovu davne 1939. god kad je imala 7 godina.
Uvijek napravim puno veće ali sam mahovinu ove godine skupljala na sam Badnjak po kiši tako da su neke figure ostale u kutijama......

(zgora Opatije)
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2009 u 15:17
Pšenica mi je ove godine lijepa a i inače mi bude. Otok je napisala da ako se na Sv. Barbaru otkine grana sa trešnje i stavi u vazu na toplo za Božić bi trebala procvasti. Ja sam tako napravila ali vidite da nema cvijeta..... neću ju bacit dok god ne procvate, baš sam znatiželjna

Evo i poklona od naše Otok i drugu mi je pločicu donesla Salomon iz Portugala-Madeire

Ovdje sam slikala da vidite kako ima ova druga pločica napravljeno za objesiti na zid - naljepljeni pluto. Tako ću napraviti sa pločicom od Otok pa će mi drugog Božića visiti na zidu...

(zgora Opatije)
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2009 u 21:53
kako su ti lijepe ove jaslice.Baš sam se uživila gledajuči ih.Kao da čujem sviranje pastirove frule i meketanje ovčica.Cijeli dom ti je u predivnom božićnom ugođaju
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2009 u 23:28
Prekrasno Korjenčice. smiley3537.gif

Zavidim ti na tim starinskim nasljeđenim stvarima. To je jako lijep osjećaj i ljepo je da se to cijeni i čuva. smiley3344.gif

Dobra ideja za pluto i pločicuClap. Ako se nema toga moglo bi se sa onim ljeplivim masama kao glina povezati žičica ili konopac, a i možda i ljepilom za pločice.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2009 u 22:00
Ma da znaš ja i moja Lantana smo tvoju ljepotu pregledale samo tako sa pravim užitkom . Prekrasno je nemam riječi svaka čast. Sve sam uradila i onako Lantani od tebe i prenijela sam joj tvoj poljubac-i imaš jako velike simpatije od nje .smile78.Joj bilo nam je prekrasno samo da znaš
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2009 u 17:40
Joj draga korjenko predivno je..neznam dali mi se više sviđaju jaslice ili bor..sve ti je za 5..
Na vrh
Jurica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jurica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2009 u 19:54
Jako me podsjetio tvoj bor na djetinjstvo,velik s puno raznih staklenih kuglica!Prošetala sam i kroz snijeg,ugođaj je krasan kod tebe.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2009 u 21:19
Ajme predivnih li jaslica i vrlo vrijednih uspomena. Mogu zamisliti kako to izgleda kad je u pravom izdanju. Prekrasno!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2010 u 22:56
Malo sam opet svaratila da vidim tvoj prekrasni bor- ma predivno okićensmile79
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 17:55
Baš lijepo Niho da si malo svratila, evo još par dana i gotovo je sa jelkom, kuglice i jaslice se spremaju i čekati će sljedeći Božić.....

Danas kod mene opet snježna idila....pada li ga pada .....cijeli dan neprestalno.....i sad isto.....nastavi li tako kroz noć ponoviti će se isto ko u decembru.....

Pogled iz kuće kroz ulazna vrata

Iza kuće

(zgora Opatije)
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 18:05
E neka te baš zatrpalo ...e sad i Trišu pa ja sam presretna  da vidite malo kako je meni iskakati kroz prozor i sačuvati kaktusesmile156
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 18:07
nadam se da je cvjeće zastićeno i da se neće smrznit. korjenko posalji ovde malo snjega
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 18:27
Boćice na krizbanu - sad sam pitala svoje sinove da li znaju što to znači jer i ja prvi put čujem za krizban. I kod nas se obično u šumi ubere šmrika za kićenje. Staklene kuglice su sigurno najljepše, dok se kiti bor obično neka padne i razbije se. Moja bi djeca kad su bila mala tada udarila u plač, pa sam im prodala priču da se bar jedna mora razbiti i da je to za sreću.

Za grančicu trešnje - kako čula, tako prodala, za par mjeseci možda i propupa Wink  

Moja i Salomonina pločica sigurno se ne mogu usporediti, Madeira je poznata po keramici i to crtaju umjetnici, ali sigurna sam da imaju jednu sličnost - obje smo ih poklonile od srca. 
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 19:29
Ajme cure da vidite kako sad pada, već ga je duplo od popodne.
Sutra će biti ovakosmile117samo na sanjkama, sreća da sam na godišnjem....

Otok ja ću na tvoju pločicu zaljepiti šugar (pluto) pa će bit za objesit na zid... stvarno si nas svih ugodno iznenadila ovog Božića ....hvala ti Hug

(zgora Opatije)
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 19:39
Eto mene kod tebe s kraljima! Ni još kasno!Big%20smile
Bor je pravi (ma ja to sve zovem bor i jelku i smreku...).Ipak je razlika od pravog do umjetnog. Mi smo do 2005 imali uvijak "pravi" a onda...
Prirodniji je. Umjetni je čišći.... sve ima svoje za i protiv.
Ali jaslice su baš prave! Ma ako budem živa ja ću ih staviti opet.Par godina nisam...

A snježni krajolik! Predivno. Ni za hodat i delat al' je lijepo za videt!Big%20smile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 21:46
Bit će posla. Samo da malo potraje zbog djec
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 22:25
smile118...Nemoj samo da puno pričaš-već se samo sankaj smile117--vidim ja da se meni dobro ne piše eto njega opet meni
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6869707172 203>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.