Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 25> |
Korisnik | |
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sad i moja ima. Ma majka me zeznula, to je ona dobila od jedne pokojne bake, pa prvo sam je jedva nagovorila da je premjestim na drugi prozor, a sad sam je nagovarala da je raspletem, nije bila za to, ali ja sam ipak to napravila.
Za dobrobit biljke. ![]() |
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
mene zanima gdje se moze nabavit ova biljkica :)))) naime, tek sam ju danas otkrila.... a tako mi lijepo izgleda,.... koliko cest cvate? jednom godisnje ili cesce???
|
|
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
E sad, jedino što znam je da kod mene nije nikad cvjetala, tak da od mene nema puno pomoći, želim ti svu sreću da je nađeš.
|
|
|
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Marti ja ču probati zapelcati ostala su dva pelcera od lani i ni mrdac, dok su drugi bili prekrasni, mojoj susjedi se pojavio i mali cvetek. Molim te podsjeti me
jer sam jako mlada pa zaboravim. Moj jedan kaktus e bio predivan, i obečala sam pelcere, i šipak, moj je odapeo, ono što je ostalo ne pušta korijenčiće. Ist se dogadja i sa afričkim ljubicama, ne idu korijeni već samo gniju. |
|
![]() |
|
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
Tatjana,
puno vam hvala unaprijed :) nadam se da cete imat srece da se primi...
ako slucajno naletim na neki primjerak obavjestim vas... odnosno, sigurna sam da ce mi trebat neki savjet :) pa se obratim
|
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
![]() |
|
Evo djevojke uspjela sam da vidite kako je moja hoja
ljetos cvala, ali kako visi tako nisam mogla sve uhvatiti |
|
![]() |
|
Vauuuuu, prelijepa je, aj kako sam zavidna, pa moja se nije pomakla....Dobro, sad lažem, pustila je dva listića tako da se nadam i cvijetovima, jer se nije pomakla od 1998.god.
|
|
|
|
![]() |
|
:)) predivna je... samo sad kad sam vidjela vase komentare da ona mora visit i bit rastegnuta... pa gdje bi ja to jednog dana stavila??? nemam toliko mjesta...
prvi korak je da ju nabavim pa cemo vidjeti... :))))
|
|
![]() |
|
Marti ako hočeš čekaj od mene pelcera
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
TB hoja ti je predivna
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Kad si je presadjivao jesi li pogledao korijen.Dosta toga i o korijenu ovisi,ali ona traži puno svijetla.Istina da je jedna hoja išle oo rukohvatu na stepenicama od podruma do tavana, to je kroz 3 kata, a cvala je do besvjesti. Ova hoja je lijepa, listovi su kako vidim zdravi, probaj je staviti na istočnu stranu.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Super su ti zdravi.Jasamokažem da treba puno svijetla i kod mene je na zatvorenom balkonu u vručinama i + 40.
|
|
![]() |
|
Hoyu sam držao nekoliko godina u dnevnoj sobi zbog njenih lijepih dekorativnih listova. Nisam niti sanjao da ona tako lijepo cvijeta i još ljepše miriše dok nisam pročitao što ste napisale o toj biljci. Sada imam „sebičnu“ želju da joj pomognem da procvjeta. Presadio sam ju u novu teglu i premjestio na položaj sa više svijetla po Tatjaninom savjetu. Za sada je odgovorila na način da je počela brže rasti i okretati lišče prema novom izvoru svjetlosti. |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Ovo je moja Hoyuška, fotkana bez cvijeta, držim je na prozoru već dvije godine i cvate mi. Držala sam je Pinus isto ko i ti na njoj neprimjerenom mjestu i bila je sva nikakva tako dugo dok nije preseljena na prozor.
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Lijepe su vam i zdrave sve hoje.
Za hoju je isto dosta bitno da ima nešto manju vazu jer dok ima mjesta za korjenje ona svu snagu baca na njih.
Tija, ova tvoja bi još par godina mogla provesti u istoj vazi!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Moja hoja,njezina mama stara 10 godina,nalazi se kod susjede,u višem prostoru,slika stiže.
![]() a ovo je mama:
![]() |
|
![]() |
|
Krasna je !!!
![]() Ništa se nisi pohvalila sa njezinim cvijetom . Što to znači da ti još nije cvjetala? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |