Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Voštani cvijet - Hoya
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Voštani cvijet - Hoya

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 25>
Korisnik
Poruka
Tanja 20 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 294
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tanja 20 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 12:21
Sad i moja ima. Ma majka me zeznula, to je ona dobila od jedne pokojne bake, pa prvo sam je jedva nagovorila da je premjestim na drugi prozor, a sad sam je nagovarala da je raspletem, nije bila za to, ali ja sam ipak to napravila.
Za dobrobit biljke.
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Marti View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 16:51

mene zanima gdje se moze nabavit ova biljkica :)))) naime, tek sam ju danas otkrila.... a tako mi lijepo izgleda,....

koliko cest cvate? jednom godisnje ili cesce???
Na vrh
Tanja 20 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tanja 20 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 17:22
E sad, jedino što znam je da kod mene nije nikad cvjetala, tak da od mene nema puno pomoći, želim ti svu sreću da je nađeš.
Na vrh
tatjanabajcic View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 17:25
Marti ja ču probati zapelcati ostala su dva pelcera od lani i ni mrdac, dok su drugi bili prekrasni, mojoj susjedi se pojavio i mali cvetek. Molim te podsjeti me
jer sam jako mlada pa zaboravim.
Moj jedan kaktus e bio predivan, i obečala sam pelcere, i šipak, moj je odapeo, ono što je ostalo ne pušta korijenčiće.
Ist se dogadja i sa afričkim ljubicama, ne idu korijeni već samo gniju.
Na vrh
Marti View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 17:29
Tatjana,
puno vam hvala unaprijed :) nadam se da cete imat srece da se primi...
ako slucajno naletim na neki primjerak obavjestim vas... odnosno, sigurna sam da  ce mi trebat neki savjet :) pa se obratim
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 17:46
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 17:48
Evo djevojke uspjela sam da vidite kako je moja hoja
ljetos cvala, ali kako visi tako nisam mogla sve uhvatiti
Na vrh
Tanja 20 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tanja 20 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 17:51
Vauuuuu, prelijepa je, aj kako sam zavidna, pa moja se nije pomakla....Dobro, sad lažem, pustila je dva listića tako da se nadam i cvijetovima, jer se nije pomakla od 1998.god.
Na vrh
Marti View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2011 u 18:28
:)) predivna je... samo sad kad sam vidjela vase komentare da ona mora visit i bit rastegnuta... pa gdje bi ja to jednog dana stavila??? nemam toliko mjesta...
prvi korak je da ju nabavim pa cemo vidjeti... :))))
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2011 u 08:59
Marti ako hočeš čekaj od mene pelcera
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2011 u 17:55
TB hoja ti je predivnaThumbs%20Up
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 22:43

Ovu biljku sam držao u dnevnoj sobi zbog njenih lijepih dekorativnih listova. Pretpostavljam da je to Hoja. Sada čitam da cvijeta i lijepo miriše. Nedavno sam joj zamijenio zemlju i premjestio bliže prozoru. Temperatura u sobi oko 22 C. Kakve su šanse da procvjeta u takvim uvjetima?
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 09:30
Kad si je presadjivao jesi li pogledao korijen.Dosta toga i o korijenu ovisi,ali ona traži puno svijetla.Istina da je jedna hoja išle oo rukohvatu na stepenicama od podruma do tavana, to je kroz 3 kata, a cvala je do besvjesti. Ova hoja je lijepa, listovi su kako vidim zdravi, probaj je staviti na istočnu stranu.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 17:04
Korijen sam pregledao potpuno je zdrav. Ovo što si napisala da voli puno svijetla je možda problem. Poslušati ču tvoj savjet i premjestiti Hoju u Svibnju na istočnu prozorsku polici.
Ovako izgledaju pelceri koje sam skinuo prilikom presađivanja:

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 18:18
Super su ti zdravi.Jasamokažem da treba puno svijetla i kod mene je na zatvorenom balkonu u vručinama i + 40.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 11:16

Hoyu sam držao nekoliko godina u dnevnoj sobi zbog njenih lijepih dekorativnih listova. Nisam niti sanjao da ona tako lijepo cvijeta i još ljepše miriše dok nisam pročitao što ste napisale o toj biljci. Sada imam „sebičnu“ želju da joj pomognem da procvjeta. Presadio sam ju u novu teglu i premjestio na položaj sa više svijetla po Tatjaninom savjetu. Za sada je odgovorila na način da je počela brže rasti i okretati lišče prema novom izvoru svjetlosti.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 11:27
Ovo je moja Hoyuška, fotkana bez cvijeta, držim je na prozoru već dvije godine i cvate mi. Držala sam je Pinus isto ko i ti na njoj neprimjerenom mjestu i bila je sva nikakva tako dugo dok nije preseljena na prozor.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 17:10
Lijepe su vam i zdrave sve hoje.
Za hoju je isto dosta bitno da ima nešto manju vazu jer dok ima mjesta za korjenje ona svu snagu baca na njih.
Tija, ova tvoja bi još par godina mogla provesti u istoj vazi!
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 18:01
Moja hoja,njezina mama stara 10 godina,nalazi se kod susjede,u višem prostoru,slika stiže.
a ovo je mama:

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 19:11
Krasna je !!!

Ništa se nisi pohvalila sa njezinim cvijetom . Što to znači da ti još nije cvjetala?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 25>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.