Aloa Vera |
Odgovori | Stranica <1 56789 46> |
Korisnik | |
dora
Upravo klijam Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dogovoricemo se
Samo se sjeti, pa mi na proljece posalji peem da kad rasadujem jednu odvojim za tebe (senilna sam do bola ).
|
|
Sponzorirani linkovi | |
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...senilna sam do bola...... da nismo u rodu? |
|
dora
Upravo klijam Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imacu jos jednu aloju za dat (rada hrpe mladica), pa ako hoces dam ti i jednu tu (iako ta nema veze s ljekovitoscu, al je zgodna).
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...more, nikad se ne zna... možda netko već otkrije da je za nešto ljekovita.... mejbe za pamćenje... nikad se ne zna .... a slučajnosti po dfiniciji ne postoje
|
|
domingo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drago mi je za čuti da ovdje nalazim i na osobe koje vole ljekovite biljke. Aloa, dobro ju je imati pri ruci prilikom opekotina i posjekotina.
Mogu se naći kod nas na moru, vidio sam na Rabu da rastu samoniklo......možda sljedeće godine potražite. Dobro bi bilo i napraviti kremu od aloje. |
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tu ti fermina maherica ne znam gdje točno ali negdje ( mislim na odjeljku za ljekovito i začinsko bilje) pisala o svojoj keremi koju radi od mecerata ljekovitih biljaka za kožu + mislim vosak...mislim...+ svježi gel od aloje.... potraži.... mene ponkala isto da pokšam uzgojiti aloju... al eto nikako da se dokopam one prave...
|
|
domingo
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve su aloe ljekovite....pa kraljica Egipta ju je koristila....kako se ono zvala.
Moj prijatelj Bačo zna o biljkama jako mnogo, to mu je valjda familijarno. Njegov stari se bavi biljkama već 40 godina ali kao trovač a Bačo koristi biljke za lječenje drugih biljaka. Dobro je poznavati još nekoga....hvala |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
griva pošalji mi adresu pa ću ti poslati 1 aloa bebu
pokušavam skinuti slike s mobitela, ali nešto mi ne štima s kabelom, ali mislim da je to ova ljekovita |
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ona na slici od Brbe ne naraste velika. Ali ja ti ipak savjetujem aloju veru jer će ti osim što je lijepa biti od koristi (za rane opekotine, za lijepi ten....) |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja maherica? Ma nevolja me natjerala da počnem kemijati najprije za vene.A onda sam promislila što je dobro za proširene vene mora biti dobro i za lice.I jest dobra. Griva, ma naći ću ja za te jednu.Barem ćeš biti sigurna da imaš pravu.Neka se još malo ukorijene. Ovdje oko sebe stalno dijelim pa se nadam da ja neću ostati bez. Ipak nemoj baciti onu svoju.Još ja to moram vidjeti. |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije baš da su sve jednako ljekovite.Četiri su vrlo ljekovite a aloe vera i aloe arborescens najljekovitije. Kraljica Kleopatra, na nju misliš valjda, je upotrebljavala baš ovu aloe veru. Uh, ako sve postanemo lijepe ko Kleopatra?! |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo slike aloe od koje ti mogu poslati primjerak
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, to je aloe vera.Oslobodi je ovih mladih da mama-aloja bolje napreduje.Presadi svaku u svoj pitar, upotrebi zemlju za sukulente i kaktuse a ako nemaš onda substratu koji imaš dodaj pijeska.( 1/4 barem ) |
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
natalija!! da, da!!!oćuuuu!!!
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i moje aloe,ja sam ju dobila od mog susjeda koji se je doselio iz Južneafrike.Tamošnje stanovništvo je puno koristi za sve moguće kožne rane i oboljenja.Zaista voli jako malo vode i puno sunca.Ako tko želi mladicu neka se javi ja sam ih uspijela dosta rasaditi a toliko mi zaista netreba pa ih okolo poklanjam.Dolazim krajem 9mj u Zagreb pa se na vrijeme javite
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje baš i ne vole sunce pa ih držim u hladu - na mjestu gdje sunca ima tek jedan dio dana i to ujutro dok još nije zasjelo svom snagom ili u polusjeni
na suncu vršci listova dobiju crvenu boju i ne izgledaju mi dobro pa ih sklonim |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fermina, imam dvije aloe i nisu prevelike - imaš pravo za korist od njih, ali agave su mi jako lijepe, no imam vikendicu na moru, pa ću ih premjestiti onamo, ne moraju bilina mom terenu, vrlo važno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija,aloja malo promijeni boju kad se iz hlada stavi na sunce.To ne
traje dugo.Za nekoliko dana se adaptira.Njeno prirodno okruženje je
sunčano mjesto bez puno vode kao što i Duda-Lave kaže.U takvim uvjetima
će bolje napredovati i biti ljekovitija.
Triša,gdje kod ih stavila sjetit ćeš se ti njih kad ti zatrebaju.Samo nemoj da ih odnese led.To im je jedini neprijatelj. |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Duda-Lave, drago mi je da si informaciju o ljekovitosti aloje dobila iz
prve ruke.Naime, tamo ju je botaničar Miller otkrio kad je vidio kako
lijepi njegovani ten imaju tamošnje žene.
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto napokon mogu i ja dati koji pametan podatak jer se inače osjećam ko u školi,ja jedina učenica a vi sve profesorice..užas..stalno nešto zapitkujem..
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |