Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orhideje - generalna tema
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Orhideje - generalna tema

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 33>
Korisnik
Poruka
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 13:04
Emilly svaka čast, predivna je.ClapClap
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 20:58
Emilly i Zvjezdana, raspišite se ovdje malo o Drin-u....pleaseEmbarrassed
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 22:24
hehe a neznam ti ja puno o njemu :D čekam da mi dođe od tebe pošiljka pa da krenem u šprickanje :D
Per aspera ad astra.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 22:35
Originalno poslano od člana Gute Fee Gute Fee napisao:

Originalno poslano od člana Gute Fee Gute Fee napisao:

Izgleda da cu ju ipak spasiti ! Pogledajte ovo , to je novo !

Trebam vas savjet : rado bi ju izvadila , oslobodila iz one uske teglice , ali , kako da ju presadim ? Zahvalna sam za svaki i najmanji savjet !

Prošle godine stavila sam link u temu Orhideja, a i u temu moga vrta gdje se može lijepo vidjeti kako presaditi, kako zalijevati .... probaj ga pronaći, vidjet ćeš da uopće nećeš niti mijenjati posudu u kojoj ti je orhideja, jer to je uglavnom nepotrebno - samo se supstrat promijeni, a i to ćeš iz tog filmića zključiti da li je uopće potrebno. U svakom slučaju, sad ju nemoj dirati dok ti ne ocvjeta. Sretno!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 22:36
Vande su predivne, stvarno si prava majstorica kad ti je vanda tako krasno procvjetala
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 22:53
Originalno poslano od člana Zvjezdana Zvjezdana napisao:

hehe a neznam ti ja puno o njemu :D čekam da mi dođe od tebe pošiljka pa da krenem u šprickanje :D
Spakovano je, šaljem ti u ponedjeljakWink
Daj nam barem tipkaj u kojem se omjeru razređuje, taj podatak nigdje nisam našla
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 23:38
A ja si neću dugo, dugo moći oprostit kaj nisam imala više para sa sobom kad smo mali kaktus i ja kupovale poklon za Lantanu!!  Naletjela sam na vandu za 99 kn i to sa cvijetom!!!  Glupaća, mogla sam se sutradan vratiti u VŽ!! Nije mi uopče  to palo na pamet do ove sekunde !! A kukam sama sebi već mjesec dana!!  Ali prežalit je neću tako dugo dok je ne ulovim opet na tom položaju!!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:00
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

I ja mogu samo copy paste Embarrassed Moje su pošpricane 2 puta, još smo u eksperimentalnoj fazi Wink
Koristiš 0,5-1 ml jednom u 7 dana

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:24
evo copy/paste o DRINU

autor: Nenad Bizic

DRIN
Tekuće mineralno gnojivo – prirodni fiziološki biostimulator
Drin aktivira biokemijske i enzimatske procese u biljci i poboljšava rezultate metabolizma i procese sinteze.
Sadrži visoko koncentrirane L-? aminokiseline, kao što su alanini, arginin, asparginska kiselina, cistein, glutaminska kiselina, glicin, hidroksi prolin, histidin, izoleucin, metionin, fenilalanin, prolin, serin, treonin, triptofan, tirosin, valin, koje su potrebne za sintezu proteina.
Te aminokiseline biljka brzo asimilira. U prirodi se te aminokiseline tvore biokemijskim procesima, te mi ubrzavamo taj proces dodavajući ih direktno na list te je metabolizam puno brži.
Aminokiseline stimuliraju razvoj i metabolizam brojnih organa biljke, poboljšavaju učinak mikroelemenata, pospješuju njihov brzi premještaj po biljci u organe u kojima su potrebni.
Ostale komponenta su prirodni biološki poboljšivaći – to su vitamini, posebno B6 (folna kiselina) i Atca (N-acetil-tiazolidin-4 ugljična kiselina) koji je prethodnik cisteina (to je vrlo važan aktivator metabolizma).
Sa upotrebom Drin-a poboljšavamo fotosintezu, respiraciju, sintezu proteina, sintezu ugljičnih hidrata, nukleinskih kiselina, lipida,…).
Drin stimulira klijanje, ukorjenjivanje, cvjetanje, povećanje plodova, pomaže biljkama da lakše podnesu različite stresove (previsoka temperatura, preniska temperatura, tuča , suša, pri napadu bolesti i štetnika)….

DOZACIJA: uobičajene doze DRINA-a su od 05-1 ml/ldonju dozu koristimo kod redovite primjene, jednom u 7-10 dana, da bi stimulirali biljku na rast, cvatnju, dali malo energije
gornju dozu od 1 ml koristimo kod svih stresnih situacija (isušivanje, presađivanje, bolesti i štetnici, razmnožavanje, biljke bez korijena, novo pridošle biljke, izmrzavanje isl)najbolje pripremiti male količine preparata, jer pripremljenog je preporučljivo držati do 7 dana (ne na pretoplom mjestu)treira se cijela biljka, prskanjem sa raspršivačem sa što stinijim kapljicama ne preporučujem po cvijetovima, ali da po pupoljcima i cvjetnoj stapci.....ne prskati biljke po najtoplijem dijelu danasvaka primjena van preporučene je na vlastitu odgovornost
Per aspera ad astra.

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:24
Evo to je o DRINU pa tko hoće.. stavim i temu negdje još :)

ja još nisam špricala čekam svoju dozu :) bebolina hvala još jednom ;)
Per aspera ad astra.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:27
Zvjezdana, baš si Heart
Hvala ti do nebaThumbs%20Up
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:31
Joj bebi pa ti si srce što ćeš mi ga poslati da ne kupujem bezveze veliko pakovanje kad bi ga potrošila :D kad potrošimo možemo opet tako uzeti pa podjeliti jer se ne isplati uzimati od dl pakiranje

Evo tu je tema pa možete tu pisati dojmove kad počnu :D
DRIN
Per aspera ad astra.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:32
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

I ja mogu samo copy paste Embarrassed Moje su pošpricane 2 puta, još smo u eksperimentalnoj fazi Wink
Koristiš 0,5-1 ml jednom u 7 dana

Ja sam jučer pošpricala jednu koja je klonula, baš se u posljednjih tjedan dana vidjelo kako rapidno propada, da bi već jutros bila sasvim druga priča. Listovi joj više nisu mlohavi...nevjerovatno, samo nakon jednog, jedinog špricanja.
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:35
uf onda jedva čekam da mi dođe da mi se oporavi ova koju je pauk napao a i ove koje sam presadila da malo dobiju ma sve ću pošpricat u biti hehe
Per aspera ad astra.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:35

Joj bebi pa ti si srce što ćeš mi ga poslati da ne kupujem bezveze veliko pakovanje kad bi ga potrošila :D kad potrošimo možemo opet tako uzeti pa podjeliti jer se ne isplati uzimati od dl pakiranje
------------------------------------------
Lako ćemo se dogovoritiWink
-----------------------------------------

Evo tu je tema pa možete tu pisati dojmove kad počnu :D
DRIN
----------------------------------------
OdličnoThumbs%20Up
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:36

uf onda jedva čekam da mi dođe da mi se oporavi ova koju je pauk napao a i ove koje sam presadila da malo dobiju ma sve ću pošpricat u biti hehe
Misliš da ja nisam sve pošpricala???LOL
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:38
hehehe ali mislim da to može i za ostalo bilje baš ću ga pitati može li se i adeniume s njim :D jer je to i za povrće i sve u biti dobro
Per aspera ad astra.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:43

hehehe ali mislim da to može i za ostalo bilje baš ću ga pitati može li se i adeniume s njim :D jer je to i za povrće i sve u biti dobro
Za nekoliko dana ćeš dobiti povratnu informacijuLOL ako preživeLOL
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:47
hahahaha jesi ih pošpricala :D i emilly kaže da je :D budemo vidili :) ja mislim da nemože škodit

Per aspera ad astra.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 11:49

hahahaha jesi ih pošpricala :D i emilly kaže da je :D budemo vidili :) ja mislim da nemože škodit

Ispucala sam dozu od dvije litreLOL 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 33>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.