palcica - kolači, torte |
Odgovori | Stranica <1 56789 29> |
Korisnik | |
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hroštule
1 kg brašna 15 dag masti 3 cijela jaja 2 žutanjka 1 dcl mlijeka 1 juš žl šećera cca 1/2 dcl loze + ruma korica naranča/limun prstohvat soli umijesit tvrđe tijesto, ostavit ga da odmara, pa tak oponovit par puta .. primjesi - odmor onda izvaljat jako tanko tijesto, rezat trake na 2 cm debljine i napravit fjokić ostavi ih takve oko pola sata da se suše i zatim ih frigat u dosta ulja sa obe strane .. još tople posut mljevenim šećerom |
|
Sponzorirani linkovi | |
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga sve pohvale tebi,a tvom sinu posebno,izgleda da je i sin naslijedio mamin talenat ,čestitke za obadvoje i topli pozdrav
|
|
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sarajka hvala ti šta guštaš u mojim slasticama
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fritule
nešto jednostavnije i brže još nisam napravila recept skinula sa coolinarke 4 dcl jogurta 2 jaja 2 vanilin šećera malo soli 20 jušnih žlica brašna 1 pzp 1 jušna žlica loze drugi put ću dodat malo arome, samo mi to fali u ukusu iznimno su mekane...a i jednostavne |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš pravo, tu fali malo arome, malo naribane limunove korice, tko voli - malo suhog grožđa, a meni u fritule jako pašu pinjole.
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo smo se za večeru malo debljali
recept uzela sa coolinarke http://www.coolinarika.com/recept/zorine-pohovane-palacinke/ |
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ovo je moja nova "sluškinja"
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ovo je samo dio od pivca koji je težio 5 kila
odličan je mekan i ukusan evo radi usporedbe moj dlan naspram butića od pivca |
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad više ni jedno dizano tijesto nemoraš ručno mijesiti. To će sve za tebe sluškinja da odradi.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
sarajka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E sad će kod tebe tek biti gozba,aparat je super za hljeb,no ostale delicije ipak ćeš ti morat mjesit
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sarajka moja draga...evo i danas gozbe al bez pekača....drvenjačom sam danas miksala hihi
http://www.coolinarika.com/recept/732869/ recept je odličan, mekane, ukusne, samo ih ja drvenom žlicom umijesila...rekla bi "po starinsku" evo mojih krafni |
|
sarajka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na receptu prepisala sam ga jer vidim da su tvoje super ispale
|
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Palčica,i ja imam onakvu sluškinju za kruh,ali ove divote mogu napraviti samo tvoje vrijedne ručice.Svaka čast,puno toga ću si prepisati u svoju knjigu recepata a i isprobati,naravno.
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maris ja ni ne mislim ništa drugo u njemu mijesit je obožavam pravit kolače (dizane, biskvitne, suhe, prhke....) uživam u svim vrstama....al to mi je za kruh čista desetka...pogotovo kad iz kreveta ima mirišljavi stan na kruh i topal kruh za doručak
hvala vam svima koji budete uživali u mojim receptima |
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cikas
Mladi grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sarajka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja ,i ja i onako sam predebela,postala sam ovisnik,svaki dan zavirim šta nam to novo nudiš
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PARADIŽOT
3 jaja 4 dcl mlijeka 3 žlice šećera vanilin šećer 6 kom keksa petit beure cimeta korica limun naranča snijeg od bjelanjaka kuhat u mlijeku skupa sa vanilin šećerom, u međuvremenu u 4 zdjelice izmrvit podjednako kekse - posut ih lagano cimetom i koricama. Kuhani bjelanjak rasporedi u zdjelice Žumanjak sa šećerom pjenasto razradi i kuhat ga u istom mlijeku u kojem se kuhao bjelanjak Kuhanu kremu, ja ne dozvolim da se zgusne jer mi volimo malo rjeđu kremu...prelit preko bjelanjaka... odličan desertić |
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala cure moje drage, slobodno dođite bit ćete počašćene ko kraljice
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |