Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 23> |
Korisnik | |
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne bi se slozila sa tobom da je slaba klijavost.Ja sma sijala staro sjeme od prije dvioje godine i nice 100% bez problema ali treba znati kako.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Ne znam kada si posijala sjeme, ali kod mene je nicalo postepeno. Nakon 15 dana od sijanja, nikla mi je samo jedna biljka, a kasnije sve sto sam posijala.
Ja sam sijala u rastresitu zemlju pomijesanu sa perlitom i drzala u malom klijalistu na akvariju, gdje je stalno toplo. Kasnije sam kako su nicale, odvajala jednu po jednu biljku i sadila u posebne saksije. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Hmmm i ja sam tako sijala pa ne nicu isto.Ja sam dosla na ideju da sjeme stavim u sustrat vlzan i stvim u najlon vrecicu i fino zatvorim.Tako brzo niknu sve do jedne.Evo druga tura je vec nikla i vadim i stavljam u casice.
Sada mi sin spava ali kada ustane ceci cu mu da mi slika pa ces vidjeti.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Nema ni metar visine al' ima list ...
![]() |
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Meni na žalost niti jedna kupljena sjemenka nije nikla. Ili ne znam ili nemam sreće.
Ima li tko za ustupiti klijanac? Sve opcije dolaze u obzir (plaćanje, razmjena...) |
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Fatka, svaka cast, nikle su bas lijepo, ali sta ces sa tolikim biljkama?
Bozikovine, prekrasno, koliko ti je stara paulownia? ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Ovo proljeće smo dobili sadnicu (hvala Otok) visine 15 cm koja je dogurala do 80 cm. Može ona i više ... ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Na proljeće presađena paulownia od 15 cm da ima 1,5 metara, nevjerojatno kojom brzinom raste.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Lantana da li je na jakom suncu? Ja svoje nosam tamo amo ne znam gdje im godi,ali su u saksiji.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Fatka, paulovnija voli (obožava) sunce. Saksija mora biti dosta duboka pošto korijen paulovnije jako raste u dubinu.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Cijeli dan je na suncu, ova je kod moga brata i oni uljevaju po par kanti vode, a ja moju zalijem isto svaki dan, ali malo je narasla.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Moja paulownia sada izgleda ovako
![]() a ovako izgledaju male koje su isklijale ove godine
![]() |
|
![]() |
|
Prekrasne su ti se paulownie, OTOK.
![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Divne biljčice.
Naš savjet je da ih presadiš u dublje posude. ![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
pregledala sam sve stranice i naprosto me oduševila ova biljka
tako brzi rast još nisam vidjela, prekrasan cvijet a i plod tvoja je paulovina otok veličanstvena- koliko je stara |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Pa , neznam baš točno, u kuću smo doselili 1992., ja sam je posadila brzo nakon toga
Idem sad pogledati po vrtu, čini mi se da sam vidjela još poneku da je nikla, nešto sam već uzgojila i presadila u teglice, pa se nadam da ću imati za svih koji su zainteresirani |
|
![]() |
|
Chakotay ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Na jednom mjestu u Zagrebu naišao sam na biljku koja mi izgleda kao mlada paulownia. Razgledavanjem okoline uočio sam da postoje barem 10-20 što mlađih, što starijih paulownija. Pravi mali rasadnik koji se proteže u krugu od 500-1000 m. Biljka je visoka oko 40 cm. Koji bi bio najbolji nači da je izvadim iz tla, a da je ne uništim? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
TaTjana43 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1520 |
ak ima korijen, onda s korijenom iskopaj. u kojem kvartu,ulici si ga vidio? |
|
![]() |
|
Chakotay ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Cijeli taj prostor o kojem govorim nalazi ti se duž Koturaške ulice (omeđenom Bednjanskom i Unskom)u Zagrebu. U ulici postoje stare kuće i travnjaci koji se ne šišaju. Pretpostavio sam da je sve krenulo iz Botaničkog vrta koji se nalazi zračne linije oko 100-200m. Postoji dosta stabala koji rastu uz zapuštene kuće, dvorišta. Naime sve što dolazi iz botaničkog u krugu 1km se u centru uređuje i kosi. Ovaj dio je ostao kao oaza mira za sve što dolazi iz botaničkog. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |