Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 96> |
Korisnik | |
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Barek gdje su sličice, gdje su sličice?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
barek ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 25 |
pozdrav
pa evo, ako vas zanima kojih 18 mi dolaze uskoro doma, na ebay de i u trgovinu die gartnerei-i ondje ćete vidjeti te ljepote koje imaju i malene oko sebe.kada dođu ja javim pa ćemo dogovoriti se oko slanja itd, a ove koje imam dosad moram fotografirati, od nekih imam samo po jednu pa moram čekati da se razmnože, ali imam ovu koja mi se jako razmnožila pa, dajte adresu...barek |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ta posuda je od ploče
![]() naišla sam na net-u na tu ideju....baš mi je super poslije ću staviti uputstva ![]() |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
trnčice
ovo ti je super ideja
posude od gramofonskih ploča :))
nikada se ne bih sjetila ;))
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Šteta ploča... ![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Link na moj blog o sempervivumima:
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Evo danas dok sam malkice čeprkao i njuškao po vazicama našao sam ovo:
![]() ne nije crvić već jedan listić koji mi se bio otkinuo dok sam presađivao čuvarkuće... i eto bacio korijenčić....
pa da pitam bude nešto izraslo od toga ili?
zar se i tako mogu razmnožavati sempervivumi?
|
|
![]() |
|
Vrijedni mrav ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 59 |
Da. Tako se razmnožavaju i sempervivumi i echeverie i graptopetalumi i ostali listnati sukulenti ( veći dio).
![]() |
|
![]() |
|
barek ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 25 |
dobro, vidim da većina vas ima ove klasične zelene čuvarkuće, mene zanima nešto drugo.može li mi itko reći zašto su se moje čuvarkuće iz lijepih, debelih rozeta pretvorile u neugledna krakata stvorenja, bi li im trebala što nekvalitetnija zemlja kako vi zadržale oblik ili.drugo, čuvarkuće koje sam imao u boji su izgubile boju, a dlakave su izgubile dlačice.je li to nešto normalno ili.hvala svakomu tko mi bude nešto obznanio
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
barek i moje crvene čuvarkuće su pozelenile, ali mislim da će po zimi dobiti opet crvenu boju, kao da mi je netko to rekao.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Barek, ja ih imam za sada 10 vrsta :) i nadam se da ce se prosititi kolekcija ...one mjenjaju boju tjekom godine, ovisi jeli toplo, hladno, kisno, susno ...Trisa je u pravu, zimi su im intenzivnije boje i crvene ce opet biti crvene....to sto su postale neugledne moze biti manjak vode ...puno puta sma procita kao cuvarkuce treba sto manje zaljevati , medjutim iz mog iskusta to nije tocno, ja ih zaljevam svaki dan po malo i super izgledaju...cim ih par dana ne zalijem postaju zuckaste , jer ovo ljeto je bas dosta toplo bilo i vruce ...mislim prezivjet ce one i svu tu zegu ali ja im nedam da se pate :) ...sto se tice tih sto su ti izgubile dlacice ne znam sta bi moglo biti, moje takve su iste cijelo vrijeme ....
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
...i da to sto su krakate, mozda im fali sunca i svjetlosti, ja sam jednom u dnevnoj drzala njih par pa se se tako izduzile i bile nikakve i blijede ...kad su vani i uglavnom na suncu onda su u punom sjaju :) ...Barek,gdje ti svoje drzis ?
|
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ajme kako je krasana, a moji uginilu na putu od Slovenije do Rijeka. Jedan je ostao, ali taj je zelen.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
renee jel ti prodajes sempervivume?
|
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ne, ne prodajem ih, samo mijenjam. Ako je itko zainteresiran za razmjenu, neka mi pise na emai.
Trisa, tebi uskuro nova pošiljka i novi pokušaj ...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
baš sam nesiguran za njihov opstanak što se tiče klimatskih uvjeta, nabavljao sam one drvene kašete irezao ih do najdonje ogradice tako da sam dobio lijepe plitke drvene posude koje sam još odozdola pričvrstio drvenim letvicama i to nešto malo čuvarkuća sam bio sadio u humus iz vrećice, znači dosta kvalitetnu i hranjivu zemlju.napravio sam i dugački drveni stalak za njih visine 50 cm otprilike.to sam sve napravio po završetku zime i sve je bilo dobro do početka ljeta kad su se prerazrasle, a tada ih je i prejako sunce počelo furiti tako da ih je dosta čak i povenulo, unatoč zalijevanju.sada sam mislio kupiti plastične kašete za ribu jer su ove drvene već nakon godinu dana počele se raspadati i namjeravam staviti žutu zemlju pomiješanu sa šljunkom (mislim da su se razjačale od hranjive zemlje), no preko te zemlje još posložiti i biber crijep tako da rastu iz tih pukotina između, da imaju uvjete kakve imaju kada su na krovu, kod moje bake na krovu šupe nemaju, možeš reći nikakve uvjete, a taj vrt od njih se proteže na prostoru od kvadratnog metra i neopisivo su skladne.razočaran sam i zbog toga što sam na njemačkom e bayu kupio 18 novih vrsta koje mi je trebao donijeti jedan čovjek koji sada ipak neće ići u njemačku, a žena koja mi ih je prodala šalje samo unutar njemačke.da sam imao sreće mogli bismo se i razmjenjivati, no dobro.nema veze.hvala na odgovorima
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |