dvorište malog kaktusa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 222> |
Korisnik | |
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
onda imaš i poziv u glavni grad županije
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
ja sam jako blizu njega,cijeli sam život u njemu provela i ostavila ga odlaskom u mirovinu,ali mi nije nimalo žao,baš naprotiv
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Fantastičan izbor ruža, zavidna kolekcija kaktusa, pa raskošni Hemerocallis...ne treba mi više da bih ovdje češće navraćala.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Evo i mene na identifikaciji!! Draga Mali kaktus, ovako..
Prva s lijeva je neka koprivica (ja ju imam vani i krasno raste, a pred zimu ju skloni unitra). Zatim ono visoko i ono nisko to su nicandre. lani sam ju i ja dobila od forumašice SilveK. Navodno tjera muhe, raste grmoliko i cvate plavim trubicama nakon kojih tu stvara male "paradajzeke" u kojima je na jesen sjeme. Biljkica je otrovna! Onda u trećoj teglici imamo penjačicu, ukrasni grah - lijepu su listovi a ima i ljubičaste (nejestive) plodove graha kasnije. I u toj je teglici još nekaj, ne znam kak se zove ali mislim da si mi rekla da to poznaješ
![]() U drugom su redu ivice (ajuge). One će ti se jako razrasti, izvrsne su pokrivačice tla ali brzo se šire i zauzimaju dosta mjesta pa nek ti to bude smjernica gdje ćeš ih saditi. Inače im je lišće ovako dekorativno, a u svibnju i cvatu ljubičasto. Onda je ovo zimska trešnja (solanum) bijelih vjetova. Ja ju ljeti zasadim vam, a zimi preselim unutra. Pa smo zatim u dvije posudice stavile cleome, paukov cvijet. Čini mi se da su to bijele i ružičate. Cleome narastu dosta visoko, duuuugo cvatu i lijepe su. Imaš o njima (ali i o nicandri i ostalim cvetekima i posebnu temu ovdje, zaviri da vidiš još detalja). I, na posljetku, tu je cameleon. Ja sam svoj proljetos dobila od Šmrckice, a onda sam ga našla nedavno vrlo povoljno pa sam kupila nekoliko, a jedan od tih novih pelcera sada je i tvoj. Pročitala sam da se može posaditi i uz vodu, ali može i drugdje. Vidjela sam da ga Tija ima, iako nisam sigurna da je sasvim isti. Ja sam svoje posadila u novi kamenjar, vidjet ćeš kod mene na slici. Ono što si u teglicu smjestila je begonija, meni su begonije u kući..
Eto, mila, to je to. Još sam ti nešto zaboravila darovati, ali to ćemo kad se vidimo. Najiskrenije ti zahvaljujem, prije svega na predivnom druženju, ali i na divnim darovima.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ne znam od kud početi! Pa od ruža. Koliko ih imaš i kakve su!
![]() ![]() ![]() A ni ostalo ne zaostaje, ni cvijeće, ni zelenilo a bome ni kaktusi.
Ipak i ja ću izdvojiti uz ruže, koje su sve prekrasne, isusov trn. Prekrasna i zaimljiva biljka!
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Mali kaktuse ovaj put sam naišla najviše da te uputim da škicneš na okupljanje -špancir, bilo bi lijepo da se broj forumaša na okupljanju poveća
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ruže, ruže ....prekrasne
A tek kaktusi! |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Predivni cveteki...ruže, kaktusi pa nove biljkice od Anaide..ma
![]() |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Vratila sam se dosta nazad i gledala tvoje cviće,sve blista,a pogozovo ruže
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Anaida,puno ti hvala na indentifikaciji biljaka,ja neke poznam a neke ne pa sam htjela biti sigurna.
Baka,ja imam jako puno ruža,moj MM kaže da ih je 50-60,sad ih je nemoguće prebrojiti jer ove u gredici su dosta gusto posađene.Prebrojit ću ih najesen kad ih porežem.
Sara,Otok,Štefkala,Mira hvala,ja ruže jako volim i zato ih imam tako puno.
Za kavicu ću vidjedi koji dan ćete se dogovoriti,pa ako bude moguće,dogovorit ću se s Anaidom
Svima jedna velika
![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() ![]() Sve ti je prelijepo, a ružičnjak
![]() Niska graničica i astilbe suz posebne
![]() ![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Kaktusić, bit će mi drago ako uspijemo dogovoriti odlazak na kavicu, a ti sada trkom u vrtić slikati nam ruže, cvijećke, mirise i boje - tako da nam opet staviš slikice i da u njima uživamo!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 222> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |